Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

«ΜΕ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»



Τα Γρεβενα μας διαθέτουν μοναδικές ομορφιές που πραγματικά εγγυώνται μοναδικές εμπειρίες. Ειδικά για τα Γρεβενα θα πρέπει να επισημανθεί ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους προορισμού, ενώ το χιονοδρομικό η βαλια καλντα , το παλαιοντολογικο μουσειο, οι πηγες της κιβωτου, τα γεφυρια τα φαραγγια καθιστουν πόλο έλξης για τους φίλους του εναλλακτικού τουρισμού. Οι δυνατότητες, λοιπόν, που προσφέρει στον τομέα εναλλακτικού τουρισμού είναι πολλές και πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Από κει και πέρα το στοίχημα του τουριστικού μέλλοντος κρίνεται στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε οι υποδομές, η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία να έχουν ως κοινό παρονομαστή την ποιότητα.
Πράγματι πέρα από τα αυτονόητα οικονομικά οφέλη πρέπει να δούμε τον τουρισμό και ως μια μορφή διπλωματίας. Ο επισκέπτης που έρχεται να γνωρίσει τον τόπο μας και φεύγει από εδώ με τις καλύτερες εντυπώσεις, θα γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής του νομού μας στον τόπο του. Τα Γρεβενα μας θα κερδίσουν φίλους και θα ενισχύσουν έτσι την εικόνα μας στην Ελλάδα και Ευρώπη. Οι θετικές εντυπώσεις λειτουργούν πάντα με μια πολλαπλασιαστική δυναμική, η οποία μπορεί να αποδώσει καρπούς και πέρα από το αμιγώς τουριστικό επίπεδο. Μπορεί για παράδειγμα να συμβάλει στο να λειτουργήσει θετικά για την επίτευξη στόχων που συνδέονται με την προσέλκυση επενδύσεων.
Η ιστορία έχει δείξει ότι ακόμη και σε περιόδους κρίσεων –ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος για το μέλλον δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων– μπορούν να γίνουν περιουσίες εάν κάποιος διακρίνει τις τάσεις και τοποθετηθεί αναλόγως.
geraki





Δεν υπάρχουν σχόλια: