Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ


Με μεγάλη μου έκπληξη είδα την παλιά παρέα όλους μαζί , και τους μαλωμένους και τους παρεξηγημένους και τους ευνοούμενους.
Στην μέση ο μεσσίας των Γρεβενων ο μεγάλος ευεργέτης, ο άνθρωπος που άλλαξε τα Γρεβενα όταν ήταν υπουργός.
Τους άκουσα να κάνουν ταμείο για τα χρόνια που διαχειρίζονταν τα χρήματα του Έλληνα πολίτη.
Όλα αυτά που είπαν θα πρέπει να τα δώσουν στην δημοσιότητα γραμμένα και ταξινομημένα με κάθε λογής διαφάνεια , να μας δώσουν τις αναθέσεις των έργων τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς , και τις αποφάσεις ανάθεσης έργου για όλα αυτά που λένε ότι έκαναν γιατί δεν έκαναν τίποτα περισσότερα από τα αυτονόητα και από αυτά άλλα είναι ημιτελή , άλλα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη , και άλλα είναι στάσιμα.
Κάνουν όμως όνειρα απατηλά , ονειρεύονται τον μεγάλο Καποδιστρία 2 , την δόξα , την ηγεμονία. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο (τους Γρεβενιωτες)
Όνειρα ουτοπικά- η μήπως ονειρεύονται συντηρητικά?
Για ποια έργα μας μιλάνε οι απερχόμενοι άρχοντες ? αφού δεν έχουν καλύψει τις λακκούβες μέσα στην πόλη – το σύμβολο το στολίδι της πόλης είναι φασκιωμένο από τις αρχές του καλοκαιριού λες και είναι γυναίκα του Ισλάμ με την βουργια, τα πεζοδρόμια είναι σε κακό χάλι , το δημαρχείο μας θυμίζει χάνι, το κέντρο της πόλης μας θυμίζει τούρκικο παζάρι κάθε Παρασκευή λες και βρισκόμαστε στον μεσαίωνα με τον αλί πασά να καμαρώνει από το μπαλκόνι.
Θα σοβαρευτούμε λιγάκι επιτέλους?
Θα σεβαστούμε τους πολίτες αυτής της πόλης?
Θα σταματήσετε να υποτιμάτε την νοημοσύνη των Γρεβενιωτων?
Άντε λίγοι μήνες έμειναν για να σας στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι πραγματικά σκεπτόμενοι Γρεβενιωτες.
Κύριε Φώλια καιρός είναι μια και δεν πετύχατε σαν πολιτικός στα Γρεβενα , να βάλετε στόχο να πετύχετε σαν επενδυτής στον νομό μας, σαυτο ειλικρινά είμαι σίγουρος ότι την επιτυχία την έχετε ή Η Κρήτη σας ενδιαφέρει περισσότερο?
Εσείς κύριε δήμαρχε καιρός είναι να ασχοληθείτε με την διοίκηση του εργοστασίου σας – ενώ εσείς κύριε νομάρχη σαν ειδικός που είστε στην ανθοκομία να κάνετε πλάνα για να στολίσετε τους ανθόκηπους των Γρεβενων, ίσως έτσι να γίνετε χρήσιμοι στα Γρεβενα.
Geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: