Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;


Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε και η Ελληνική Τεχνοδομική- Αειφόρος Ενεργειακή Ανώνυμος Εταιρεία ετοιμάζονται να πωλήσουν ρεύμα από το ΜΥΕ Αετιάς.
Απομένει μόνο η σύνδεση του έργου με το δίκτυο της ΔΕΗ.
Το έργο έχει πληρωθεί και απομένει η εκτέλεσή του από τον εργολάβο!
Μάθαμε ότι ασκούνται πιέσεις για ταχεία αποπεράτωση!
Οι πηγές είναι σίγουρες και πολύ ....ψηλά!
Ποιός κορόιδευε ποιόν;
Αυτοί που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων απόφαση του ΣτΕ για διακοπή των εργασιών ή αυτοί που πίστευαν ότι οι νέα άδεια του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας δίνεται για αποκατάσταση του τοπίου;
Στο πρώτο Νομαρχιακό Συμβούλιο (και επεισοδιακό) που έγινε στο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έθεσα εκτός των άλλων( Βιολογικοί καθαρισμοί ορεινών οικισμών, λειτουργία Σχ. Αστυφυλάκων Γρεβενών, αποπεράτωση υποδομών νέου οικισμού στα Πατώματα) εμβόλιμα το θέμα αυτό και μάλιστα αφού κατήγγειλα τη συμπαιγνία, προέβλεψα ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει παρανόμως.
Ζήτησα επαγρύπνηση και έλεγχο από τους αρμόδιους φορείς(Ν.Α, Δήμο Θ. Ζιάκα,κοινότητα Φιλιππαίων κ.ά.) και έλαβα την διαβεβαίωση ότι ελήφθησαν όλα τα μέτρα και δεν θα προχωρήσει το έργο με κάθε νόμιμο μέσο.
Τοποθετήθηκα προεκλογικά ξεκάθαρα και στην κεντρική ομιλία και στις επισκέψεις και ομιλίες μου στα τοπικά διαμερίσματα(Πολυνερίου, Αλατόπετρας και Προσβόρου) και δεν άκουσα κανέναν άλλο (εκτός και αν δεν το γνωρίζω).
Τώρα που άλλοι καθεύδουν ή ετοιμάζουν επικοινωνιακές "βαπτίσεις" Δημοσίων κτιρίων ή διαχειρίζονται μια εικονική πραγματικότητα, η ΔΕΗ και οι συναίτεροί της ετοιμάζονται πυρετωδώς να "θερίσουν" ότι παρά την κοινή θέληση όλων των φορέων "έσπειραν" σε ένα τοπίου υψηλού κάλλους και κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Καστρίου Πολυνερίου, ενώ δεν έχει γίνει ο αναμενόμενος χωροταξικός σχεδιασμός και ο καθορισμός χρήσεων γής.
Σε αυτή την χώρα λειτουργεί ακόμα ο νόμος του ισχυρού;
Ως πότε η λήθη θα επικρατεί μετά τριημέρου "μάχης" με την μνήμη;
Πότε θα γίνονται σεβαστές και εκτελεστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης;
Αν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, προτίθενται οι αρμόδιοι(Βουλευτής, Ν.Α, Τ.Α, Φορείς, κόμματα) να πράξουν κάτι, πότε και πώς;
Υ.Γ
θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι δεν είμαστε κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
θέλουμε κοινωνικό έλεγχο και εκμετάλλευση αυτών των πηγών από τους Δήμους προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.
Θέλουμε αυτές οι εκμεταλλεύσεις να γίνονται μετά κοινωνική διαβούλευση, όπως προβλέπουν οι νόμοι και σύμφωνα με εγκεκριμένο χωροταξικό σχεδιασμό.
11/11/09
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ
ΧΕΙΡ/ΓΟΣ ΟΠΘΟΠΕΔΙΚΟΣ*
Pseftogas2007.blogspot.com
*Ο Δημήτρης Ψευτογκάς είναι Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών και στις εκλογές του 2007 και 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: