Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Ο “Διόνυσος” της Βαρκελώνης …σαλπάρει για τα Κανάρια Νησιά

Πολυτελές … σουβλατζίδικο στα Κανάρια Νησιά, πρόκειται να στήσει, για λογαριασμό δύο Ισπανών, ο Έλληνας Γιάννης Γκόλιας, και έτσι ο δικός του “Διόνυσος”, η σουβλακερί που έχει δημιουργήσει στη Βαρκελώνη και … τραβά από τη μύτη τους Καταλανούς με τις μυρωδιές της, θα διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα ενός μεγάλου “ταξιδιού”, με στόχο την κατάκτηση κι άλλων καλοφαγάδων ανά τον πλανήτη.
Σε έκταση 160 τ.μ., στα Κανάρια Νησιά, ο 49χρονος Γιάννης Γκόλιας θα “ζωγραφίσει” τη χώρα μας, σ’ ένα χώρο που θα “πλημμυρίζει” Ελλάδα και στον οποίο, οι πολυπληθείς τουρίστες του εξωτικού αυτού τόπου θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν, όχι μόνο γύρο και σουβλάκι, αλλά και να ξεδιψάσουν με ρετσίνα, ελληνικό κρασί και μπίρα και να “μυηθούν” στην ελληνική διασκέδαση.
Χορεύοντας στους ρυθμούς των μεγάλων λαϊκών φωνών της χώρας μας, όπως ο Καζαντζίδης, αλλά και σε πιο “ανάλαφρα” ακούσματα, όσοι προτιμήσουν τον “Διόνυσο”, θα ανταμειφθούν για την επιλογή τους, αφού, όπως με περηφάνια μας λέει, ο ιδιοκτήτης του, “θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, χωρίς καν να μετακινηθούν από την μαγευτική τοποθεσία των Κανάριων Νησιών”.
«Οι Ισπανοί είναι μεσογειακός λαός και όλα τα φαγητά που σερβίρουμε μπορούν και οι ίδιοι να τα φτιάξουν, αλλά δεν ξέρουν το πώς και φυσικά, κανείς δεν θα τους το μάθει», μας λέει χαριτολογώντας και πάλι ο κ. Γκόλιας, προσθέτοντας ότι εκτός των φρέσκων τροφίμων που χρησιμοποιεί στα καταστήματά του, όλα τα άλλα προϊόντα έρχονται, με φορτηγό, από την Ελλάδα.
Σ’ ένα από τα σουβλατζίδικα του κ. Γκόλια λειτουργεί και ταβέρνα, όπου οι απαιτητικοί Καταλανοί μπορούν να δοκιμάσουν μουσακά, γιουβέτσι, παστίτσιο, μπιφτέκι γεμιστό, γαρίδες και άλλες λιχουδιές, που δεν βρίσκονται συνήθως στο τραπέζι του σπιτιού τους.
Μια από τις “ατραξιόν” του πρώτου “Διόνυσου”, που εδρεύει ακριβώς απέναντι από το ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, είναι οι … οπαδοί του ΠΑΟΚ, έλληνες που, αν και ζουν μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την αγαπημένη τους ομάδα, δίνουν διαρκώς το “παρών” στο μαγαζί για να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνα, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους Καταλανούς, που, ως φανατικοί φίλαθλοι και οι ίδιοι, δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως το πάθος των οπαδών του “Δικέφαλου του Βορρά”.
Πρόθεσή και όνειρο του 49χρονου Γιάννη Γκόλια, είναι, να … ταξιδέψει ο “Διόνυσος” σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του κόσμου, με τη μορφή του franchise.
Καλη επιτυχια Γιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: