Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ο μανιασμένος χούλιγκαν και οι καναλαρχες χορηγοί των Γρεβενων

Το ποδόσφαιρο είναι σπορ άθλημα για αυτούς που παίζουν και ΟΧΙ για αυτούς που βλέπουν. Πάνε να δουν ποδόσφαιρο και βρίσκουν την εύκαιρια να εκτονώσουν τον εγωισμό τους, την καθαρματικοτητά τους, τα απωθημένα τους.
Μαζική εκτόνωση ικανοποίηση της υπεροχής των, των απωθημένων τους. Χωρίς δική τους συμμετοχή με άλλων τη δόξα, αισθάνονται ανωτερότητα και υπεροχή. Και επειδή δεν συμμετέχουν ενεργά αλλά παθητικά πάνε προετοιμασμένοι για τα έκτροπα, συμμετέχουν στις λογομαχίες, στους βανδαλισμούς, στο ξύλο, γίνετε το σώσαι.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι συνεχείς επιτυχίες των ποδοσφαιριστών υπάρχουν και ήττες, "ατυχίες" τις ομάδας κλπ. Πολλοί αστάθμητοι παράγοντες συντελούν που σε κάνουν επιφυλακτικό στο να είσαι απόλυτος, πιο πολύ μετράει το καλό παιχνίδι.
Τύχη δεν είναι κάτι που επαναλαμβάνεται πολλές φορές.
Αυτή η μάζα των κυρίων που δημιουργούν τα έκτροπα είναι μάζα αποβλακωμένη, αποσαθρωμένη και φανατισμένη και συνεπώς επικίνδυνη. Οι απλοί φίλαθλοι και φίλοι του ποδοσφαίρου, τους οποίους σεβόμαστε, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι η αποχή από τα γήπεδα της ντροπής και του αίσχους. Μόνο έτσι μπορεί αυτό το χάος να περιοριστεί.
Αυτά που αλλού θα ήταν σκάνδαλα πρώτου μεγέθους, εδώ μεταλλάχθηκαν σε πράξεις ηρωισμού και αυταπάρνησης.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κοινωνία που δεν ξεχωρίζει την άμιλλα από τη συγκάλυψη και που η αυτοδικία είναι το κύριο μέσο απονομής δικαιοσύνης?.
Όταν ένας νομάρχης εκλεγμένος από τους αγνούς Γρεβενιωτες ενθαρρύνει την βία και μάλιστα συμμετέχοντας στα επεισόδια μέσα στο γήπεδο, σαν μανιασμένος χούλιγκαν, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να το φωνάξουμε και να το γράψουμε με μεγάλα γράμματα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο ηθικός αυτουργός που οι νεαροί μικροί μαθητές ενήργησαν σαν αυτόν, με αφορμή να τους συνετίσει η αστυνομία. Όταν όμως αυτές οι πράξεις του εν λόγω άρχοντα βρίσκουν ανταπόκριση την επόμενη ημέρα από τους ανυπόστατους χορηγούς της ομάδας και μάλιστα από καναλαρχες του νομού με αποτέλεσμα να διεστραβλωνουν την πραγματικότητα, κάνοντας επίθεση στον ανώτατο λειτουργό της αστυνομίας γιατί προσπάθησε να τους επαναφέρει στην τάξη. τοτε ειναι θρασος.
Xρησημοποιοντας σαν άλλοθι τους μικρούς μαθητές που παρακίνησαν να παρεκτραπουν, οι χορηγοί καναλαρχες παραχώρησαν τα κανάλια τους για να δώσει συνέντευξη τύπου ο μανιασμένος χούλιγκαν για να περάσει την εικονα του θύματος, και του κακοποιημένου από την αστυνομία, ακόμη να κάνει υποδείξεις στους αστυνομικούς λειτουργούς πώς να ενεργούν και να φέρονται στους πολίτες.
Τέλος πάντων θα μας πει σε κάποια συνέντευξη του αυτός ο τύπος ποιος είναι, τι πρεσβεύει, και ποιος θα ήθελε να είναι?
Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την Γρεβενιωτικη κοινωνία, πρέπει να τους απομονώσουμε διότι με γνώμονα τα προσωπικά τους, τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα είναι ικανοί να δημιουργήσουν άσχημες καταστάσεις στον ήρεμο αξιοπρεπέστατο Γρεβενιωτη.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ.


Geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: