Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Το 2013 έτοιμος ο κάθετος άξονας της Εγνατίας

Το καλοκαίρι του 2013 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας «Σιάτιστα – Ιεροπηγή - Κρυσταλλοπηγή» της Εγνατίας οδού. Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφτηκε ένα από τα εργοτάξια και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων των τμημάτων «Αλιάκμονας – Βογατσικό» και «Κορομηλιά –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή».
Μετά από σύσκεψη με μηχανικούς της «Εγνατία Οδός ΑΕ» και τοπικές αρχές, ο Γ.Μαγκριώτης δήλωσε ότι: Το τμήμα Αλιάκμονας – Βογατσικό, μήκους 9 χλμ. μπορεί να παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, αν και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2008. Το τελευταίο τμήμα των 24 χιλ., «Κορομηλιά –Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή», είναι πολύ πιθανό να έχει μελετητική ωριμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου, κάτι που θα επιτρέψει τη δημοπράτησή του στις αρχές του 2010. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του είναι τρία χρόνια.
Οσον αφορά στη χρηματοδότηση της σήραγγας Κλεισούρας, της οποίας η μελέτη εκπονείται από τη Νομαρχία Καστοριάς και θα συνδέσει την Καστοριά με την Πτολεμαΐδα, σύμφωνα με το Γ.Μαγκριώτη, αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης και θα υπάρξει επιδίωξη να χρηματοδοτηθεί μέσα από τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.









Δεν υπάρχουν σχόλια: