Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

«Κυβέρνηση 50 ημερών δεν μπορεί να απολογείται»


Επικριτικός ο κ. Γ. Παπανδρέου απέναντι στην ΕΕ και στη ΝΔ για την οικονομία. Κόκκινη γραμμή» έναντι της ΕΕ τράβηξε ο κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές. Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το ΠαΣοΚ είχε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεθοδεύσεις της ΝΔ. «Δεν μπορεί να ζητείται σήμερα από μια κυβέρνηση 50 ημερών να απολογείται» τόνισε. Επέμεινε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της και δεν θα καταφύγει «σε λύσεις πρόσκαιρες χωρίς προοπτική που επίμονα υποδεικνύονται». Εστειλε έτσι μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδος.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Είπε όμως ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται ευρείες συμμαχίες και κάλεσε την κοινωνία να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για διάλογο που θα απευθύνει το προσεχές διάστημα. Σηματοδοτώντας την αλλαγή τακτικής της κυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ, την κατέστησε υπόλογη για την «τραγική κατάσταση της οικονομίας». «Οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να προβλέψουν έλλειμμα 12,7%. Η ΝΔ ήξερε και απέκρυπτε από τους πολίτες την πραγματική κατάσταση. Ως την τελευταία ημέρα μάς μιλούσε για “μαξιλάρι” στον προϋπολογισμό» είπε.
Επίσης, ο Πρωθυπουργός ήταν επικριτικός για τη λειτουργία των τραπεζών διεθνώς, οι οποίες, όπως τόνισε, σε συνθήκες κρίσης μαζεύουν χρήματα και δεν επενδύουν. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαδικασία στελέχωσης του κράτους, προσέθεσε όμως ότι «για τα μέσα που έχει η χώρα ο χρόνος είναι γρήγορος και αξίζει», και ας δυσφορούν οι βολεμένοι με το πελατειακό σύστημα. Επίσης, σημείωσε ότι το κόμμα θα έχει διακριτό ρόλο από την κυβέρνηση. «Το ΠαΣοΚ δεν είναι και δεν θα επιτρέψω να γίνει κράτος» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: