Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Από πρώην συγκάτοικοι αντίπαλοι στην πολιτική


Συναντήθηκαν για να ξανασυναντηθούν;... Πρώην συγκάτοικοι και συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. Δικτατορία στην Ελλάδα. Ως μαθητές στο Κολέγιο Αθηνών γνωρίζονταν φυσιογνωμικά. Ως φοιτητές έκαναν στενή παρέα για τρία χρόνια στο Αμχερστ.
Ο Γιώργος σπούδαζε Κοινωνιολογία και ο Αντώνης Οικονομία. Μετά από μακρά «περιήγηση» σε πανεπιστήμια, χώρες και αντιλήψεις (κυρίως ο Γιώργος, ο περισσότερο «ταξιδευτής») ξαναβρέθηκαν στην Ελλάδα. Διατηρούν τις αναμνήσεις και την καλή διαπροσωπική σχέση, αλλά είναι «απέναντι». Στην πολιτική, στα πρώτα βήματά τους, σε διαφορετικά «στρατόπεδα». Και σε λίγο, ίσως αντίπαλοι σε επίπεδο κορυφής στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πρωθυπουργός και ο Αντώνης Σαμαράς υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κολλητοί φίλοι τους από το Αμχερστ, οι άλλοι δύο της τετράδας που φωτογραφήθηκε κουβαλώντας στο σήμερα το «τότε» της εποχής στην Αμερική, δεν μπορούν να φανταστούν πως θα συμβεί... εάν συμβεί. Ότι, δηλαδή, δύο πρώην συμφοιτητές που ξενύχτησαν μαζί βράδια με την παρέα αναλύοντας το... σύμπαν θα βρεθούν έτοιμοι για μετωπική σύγκρουση στην ελληνική Βουλή. Και μάλιστα στην πλέον δύσκολη φάση για τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: