Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σφοδρές αντιδράσεις από τη ΝΔ για το ενδεχόμενο Εξεταστικής για την οικονομία


Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τα νούμερα που παρουσίαζε η ελληνική πλευρά στην Κομισιόν σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για το θέμα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και ανεύθυνη μεθόδευση και για άλλοθι εγκατάλειψης προεκλογικών υποσχέσεων.
«Μέσα σε 40 μόλις ημέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πετύχει να είναι η κυβέρνηση χωρίς γενικούς γραμματείς, η κυβέρνηση των έως χθες κλειστών λιμανιών, η κυβέρνηση των ρεβανσιστικών απολύσεων νέων ανθρώπων, η κυβέρνηση των φουσκωμένων ελλειμμάτων, η κυβέρνηση των φόρων, η κυβέρνηση των θεαματικών υπαναχωρήσεων και της έλλειψης συντονισμού.
»Από χθες, ετοιμάζεται για μια νέα ακόμη επιτυχία. Αντί ολοκληρωμένου σχεδίου, αντί συγκροτημένης πολιτικής και συγκεκριμένων μέτρων για έξοδο από την κρίση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει εξεταστικές επιτροπές για την Οικονομία. Η κυβέρνηση ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη μεθόδευση που θα βρει τη ΝΔ απέναντι. Πυροδοτεί ένταση τη στιγμή που η οικονομία απαιτεί ηρεμία και υπευθυνότητα.
»Πρόκειται για εκκωφαντική ομολογία αδυναμίας. Μιας κραυγαλέας αδυναμίας που καμιά επικοινωνιακή μεθόδευση εκδικητικότητας δεν μπορεί να κρύψει. Τα συγχαρητήριά μας», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε έντονο τόνοι και η υποψήφια για την ηγεσία της ΝΔ κα Ντόρα Μπακογιάννη. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Κανένα κομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ με το έλλειμμα δεν θα γίνει ανεκτό από τη Νέα Δημοκρατία» είπε.
Η κα Μπακογιάννη κάνει λόγο για «λαϊκιστικούς παληκαρισμούς» από πλευράς κυβέρνησης και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ αντί να μας απειλεί ότι θα ποινικοποιήσει την πολιτική, ας κοιτάξει να απεγκλωβιστεί από τις προεκλογικά του ψέματα και να ανταποκριθεί με σοβαρότητα στις απαιτήσεις των καιρών. Η ΝΔ δεν απειλείται, ούτε εκφοβίζεται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: