Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95
ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00
Email : eayngrev@yahoo.gr

Γρεβενά 20 Νοεμβρίου 2009
Αριθμ. Πρωτ. 200/3/6
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Με αφορμή τα όσα διαδραματίσθηκαν τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά την λήξη του προχθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΥΡΣΟΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, εμείς οι αστυνομικοί εργαζόμενοι πολίτες των Γρεβενών, παρακολουθούμε έκπληκτοι, αλλά και με μεγάλη θλίψη, μια συνεχόμενη και κατά την ταπεινή μας γνώμη, άδικη κριτική, σε βάρος της αστυνομικής δύναμης που υπήρχε στο γήπεδο με σκοπό να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης.
Κατανοούμε πλήρως την αγάπη και τη στήριξη που δείχνουν προς τον ΠΥΡΣΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ οι παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, τα μέλη της διοίκησης της ομάδας, αλλά και οι απλοί φίλαθλοι του ιστορικού αυτού συλλόγου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς.
Τα παραπάνω όμως δεν μπορούν να ταυτιστούν σε καμία περίπτωση με τις έννοιες της συγκάλυψης, της αυτοδικίας και της αθλητικής βίας.
Η σύγχρονη δημοκρατική Πολιτεία στην οποία όλοι μας διαβιούμε, θέσπισε Νόμους και Κανόνες για την προστασία όλων των Πολιτών της, ακόμη και για αυτούς που τους παραβαίνουν.
Οι αστυνομικοί των Γρεβενών δεν έκαναν τίποτα άλλο, εκτός από αυτά που επιτάσσει το καθήκον τους. Προσπάθησαν οι Νόμοι αυτοί, να τηρηθούν στοιχειωδώς.
Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που πριν από μερικούς μήνες αντάλλασαν πυροβολισμούς με στυγνούς ληστές τραπεζών καταφέρνοντας να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη και εξιχνίαζαν υπόθεση ανθρωποκτονίας που είχε συνταράξει το πανελλήνιο, κερδίζοντας τα εύσημα και αυτών που σήμερα τους κατακρίνουν.
Το να επιχειρείται λοιπόν, με διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών, να μετατραπεί η λήψη συνηθισμένων αστυνομικών μέτρων και η παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων παρέβησαν την κείμενη νομοθεσία σε «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», η οποία θα λυτρώσει τον καθένα, όποιος και αν είναι αυτός, όποια θέση και αν κατέχει, από τις ευθύνες που του αναλογούν, είναι τουλάχιστον άδικο και επικίνδυνο.
Υπό το βάρος των παραπάνω, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. της Ένωσής μας σήμερα 20-11-2009 και αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:
1. Καταδικάζουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την κάθε μορφής βία από όπου και αν προέρχεται.
2. Στηρίζουμε και δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον Αστυνομικό Διευθυντή Γρεβενών κ. ΧΟΝΔΡΟ Βάιο, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους μας που διατέθηκαν σε υπηρεσία στην εν λόγω αθλητική συνάντηση, οι οποίοι εκτέλεσαν αμερόληπτα και με ευσυνειδησία την αποστολή τους, τηρώντας τις επιταγές του Συντάγματος για Ισονομία και Ισοπολιτεία.
3. Καταγγέλλουμε τα ανυπόγραφα, ψευδή, συκοφαντικά και προσβλητικά δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας, καθώς και όποιες άλλες ενέργειες αβασάνιστα δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη των πολιτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις πρόκλησης ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
4. Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς αλλά και τους απλούς πολίτες, να καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αθλητική βία απομονώνοντας όσους την προκαλούν, γεγονός που από μόνο του θα καταστήσει την υπηρεσιακή παρουσία μας στα γήπεδα, περιττή.
5. Τέλος, καλούμε τους περίπου τριακόσιους συναδέλφους μας, που μαζί με τις οικογένειες τους αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του πολιτικοοικονομικού ιστού της Γρεβενιώτικης κοινωνίας, να συνεχίσουν να ζουν αρμονικά με τους συμπολίτες μας, σφραγίζοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες των προκλήσεων και των τεχνητών εντάσεων, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να εκπέσουν των αξιών που υπηρετούν.
Ως συνδικαλιστικό όργανο, έχουμε την υποχρέωση και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο, ώστε να μη διαταραχθεί η αμφίδρομη πολυετής σχέση εμπιστοσύνης που έχει η τοπική κοινωνία με το σύνολο των εργαζομένων αστυνομικών.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: