Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επιστολή Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Χαντάβα προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ..




Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/11, για την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Πυρσός Γρεβενών και ΠΑΕ Βέροιας, καθώς και για τα γεγονότα που επακολούθησαν. Κατά τις νυχτερινές ώρες είχε επικοινωνία με την αστυνομική δ/νση Γρεβενών και απέστειλε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Πιλάβιο την παρακάτω επιστολή:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΡ. ΧΑΝΤΑΒΑΣ Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2009
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Βουλής 4    Τ.Κ. 105 62 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 3228490    FAX: 210 3706043
ΠΡΟΣ: κ. Σοφοκλή Πιλάβιο
Πρόεδρο της Ελληνικής
Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας  (ΕΠΟ)


Κύριε Πρόεδρε,
Σας γνωρίζω ότι κατά το χθεσινό αγώνα ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Ομάδων ΠΥΡΣΟΥ Γρεβενών και Βέροιας, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και βιαιότητες που αναστάτωσαν ολόκληρη την κοινωνία του Ν. Γρεβενών.
Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν και η παραίτηση του Προέδρου της ΠΑΕ Πυρσός κ. Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Από προφορικές αναφορές τόσο παραγόντων του Ν. Γρεβενών όσο και πολιτών, ηθικός αυτουργός για την όλη εξέλιξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, ήταν ο διαιτητής που κατά γενική ομολογία μερολήπτησε σε βάρος της ομάδας του ΠΥΡΣΟΥ.
Αυτή η συμπεριφορά της διαιτησίας πυροδότησε τις βιαιότητες που επακολούθησαν εκ μέρους των φιλάθλων σε βάρος των διαιτητών του αγώνα, ενέργειες που δεν συνάδουν με το φίλαθλο πνεύμα και τον πολιτισμό του λαού του Ν. Γρεβενών.
Ασφαλώς και καταδικάζω την κάθε μορφής βία στο ποδόσφαιρο, πλην όμως, δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι οι προκλητικές ενέργειες των διαιτητών διεγείρουν εύκολα φιλάθλους που δεν διαθέτουν την ανάλογη ψυχραιμία.
Επειδή κύριε Πρόεδρε γνωρίζω το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δική σας αμερόληπτη κρίση, θα σας παρακαλούσα:
1. Να διερευνήσετε αν ο διαιτητής του αγώνα έχει επαγγελματική σχέση με μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: