Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αριθμ. Πρωτ.:72/2009 Κοζάνη 24 Νοεμβρίου 2009
ΠΡΟΣ
1. Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
2. Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Γ.Α.Δ.Π.Δ.Μ.
2. Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
3.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
- Με αφορμή τις συνεντεύξεις του κ. Νομάρχη Γρεβενών στα Μ.Μ.Ε. για τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 18-11-2009 τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ των «Π.Α.Ε. ΠΥΡΣΟΣ και Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑΣ» εμείς οι Αξιωματικοί της Ένωσης Αξιωματικών της Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνουμε τα παρακάτω:
- Ορισμένοι ενήλικες που σε βάρους τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για αξιόποινες πράξεις που φέρονται ότι τέλεσαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και με τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Τετάρτης, έχουν εξαπολύσει μια άδικη επίθεση σε βάρος του Αστυνομικού Διευθυντή Γρεβενών και της Αστυνομικής δύναμης που υπήρχε στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης.
- Ο κ. Νομάρχης Γρεβενών, γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, γιατί προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις για την Αστυνομία γενικότερα και ειδικότερα για τον Αστυνομικό Διευθυντή Γρεβενών και τους Αστυνομικούς και όπως πολύ καλά γνωρίζει ποια είναι τα πρόσωπα που κατηγορούνται πέραν των συλληφθέντων την 18-11-2009 και από ότι φαίνεται δεν μπορεί να συγχωρέσει στους Αστυνομικούς ότι δεν συγκάλυψαν την αξιόποινη συμπεριφορά αυτών των προσώπων και εφάρμοσαν τον νόμο χωρίς διακρίσεις, με ισότητα, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι του κράτους.
- Στη χώρα μας είναι δύσκολο ακόμα και στις μέρες μας να γίνει κατανοητό ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και αν έχεις οποιαδήποτε θέση, αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις, απαιτώντας να μην εφαρμοστεί ο Νόμος.
- Με την επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Νομάρχης εναντίον της Αστυνομίας και του Αστυνομικού Διευθυντή Γρεβενών, ενός άριστου Αξιωματικού και Ανθρώπου, που κοσμεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και οι πολίτες του Νομού Γρεβενών και τη διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών που επιχειρήθηκε, πιστεύει ότι θα πετύχει τη στοχοποίηση του Αστυνομικού Διευθυντού και των Αστυνομικών και ότι με αυτό τον τρόπο θα αποσείσει τις ευθύνες από όλους εκείνους που φέρονται ότι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις και δημιούργησαν εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς τους, προβλήματα στην ομάδα του ΠΥΡΣΟΥ αλλά και στους ανηλίκους. Είναι γνωστό πως οι νέοι επηρεάζονται από τους ενήλικες που θεωρούν καλά πρότυπα και όταν τα πρότυπα αυτά εξωτερικεύουν παραβατική συμπεριφορά τότε είναι βέβαιο πως ένας αριθμός νέων αλλά και ενηλίκων θα ακολουθήσει τη ίδια συμπεριφορά και αν πρόκειται για αθλητική εκδήλωση, εκεί τα πράγματα όπως γνωρίζουμε όλοι μπορεί να έχουν τραγικά αποτελέσματα (τραυματισμούς – θανάτους κ.λ.π.).
- Αν η ομάδα του ΠΥΡΣΟΥ δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε μέχρι τώρα ή εάν ο προϋπολογισμός και τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει και να συνεχίσει στο πρωτάθλημα ή εάν ανάγκασαν οι παράγοντες τον πρόεδρο να φύγει, όπως ειπώθηκαν σε συνεντεύξεις και αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση – καταγγελία του προέδρου της ομάδας, αυτό δεν είναι κάτι που αφορά την Αστυνομία και πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι υπεύθυνος ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι Αστυνομικοί της Α.Δ. Γρεβενών (που στην πλειοψηφία τους είναι φίλαθλοι της ομάδας) για την αγωνιστική πορεία της ομάδας, για τα επεισόδια, για την τύχη και το μέλλον της ομάδας.
- Ο Αστυνομικός Διευθυντής και οι Αστυνομικοί της Α.Δ. Γρεβενών δεν έκαναν τίποτα άλλο, από αυτό που επιτάσσει το καθήκον και κατηγορούνται γιατί είχαν τη δύναμη και το θάρρος να το πράξουν.
- Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τους θεσμούς. Η Αστυνομία δεν καταδίκασε κανέναν, απλώς εφάρμοσε το Νόμο με ισονομία και η Δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την ύπαρξη ή μη ποινικής ευθύνης σε κάθε περίπτωση.
- Η Ένωσή μας αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Καταδικάζουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο τη βία από όπου και αν προέρχεται.
2. Στηρίζουμε και δηλώνουμε την υποστήριξή μας στον Αστυνομικό Διευθυντή Γρεβενών κ. ΧΟΝΔΡΟ Βάιο και σε όλους τους Αστυνομικούς της Α.Δ. Γρεβενών, που αμερόληπτα και με ευσυνειδησία εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους, τηρώντας τις επιταγές του Συντάγματος για Ισονομία και Ισοπολιτεία.
3. Καταγγέλλουμε τις απειλές από όπου και αν προέρχονται για εκτοπισμό του Αστυνομικού Διευθυντή Γρεβενών και θυμίζουμε ότι αυτά συνέβαιναν σε άλλες εποχές.
4. Καταγγέλλουμε τα ανυπόγραφα, ψευδή, συκοφαντικά και προσβλητικά δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας, καθώς και όποιες άλλες ενέργειες αβασάνιστα δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη των πολιτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις πρόκλησης ανεξέλεγκτων καταστάσεων.
5. Καταγγέλλουμε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως: ότι γίνεται δικογραφία για είκοσι [20], ή τριάντα [30] ή και πενήντα [50] άτομα ή ότι διώκονται δημοσιογράφοι ή ότι συνελήφθησαν 12χρονα παιδιά σε καφετέριες χωρίς να βρίσκονται στο γήπεδο καθώς και ότι σχηματίζονται δικογραφίες για όλους τους πολίτες των Γρεβενών που βρίσκονταν στο γήπεδο.
6. Καλούμε όλους του κοινωνικούς φορείς αλλά και όλους τους πολίτες να καταδικάσουν με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την αθλητική βία, γιατί η αδιαφορία και η συγκάλυψη είναι αυτή που την διαιωνίζει και την κάνει πολύ επικίνδυνη για την κοινωνία γενικότερα, πρόκειται δε για αντικοινωνική συμπεριφορά και για πρόβλημα όχι αστυνομικό, αλλά κοινωνικό._
Ως συνδικαλιστικό όργανο, έχουμε υποχρέωση και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο, ώστε να μη διαταραχθεί η αμφίδρομη πολυετής σχέση εμπιστοσύνης που έχει η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας με το σύνολο των εργαζομένων Αστυνομικών, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να εκπέσουμε των αξιών που υπηρετούμε και να κλείνουμε τα μάτια μας σε καταστάσεις αθλητικής βίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Ευθύμιος
Αστυνόμος Α’ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΡΕΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
Αστυνόμος Β’



Δεν υπάρχουν σχόλια: