Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Γιώργος καλεί... ΠΑΣΟΚ


Να καθησυχάσει το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς διογκώνεται το κλίμα της αμφισβήτησης των επιλογών για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό συγκαλεί μεθαύριο, αμέσως μετά την επιστροφή του από τον Άγιο Δομίνικο, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, στην πρώτη, μετά τις νικηφόρες εκλογές του Οκτωβρίου, συνεδρίαση.
Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να πείσει το κόμμα για την αναγκαιότητα της σχετικής διαδικασίας η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος, σε δύο επίπεδα:
1. Στο επίπεδο των επιλογών 2. Στο επίπεδο της ταχύτητας στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού.
Οι ενστάσεις που διατυπώνει το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ είναι ότι όπως φάνηκε από τις επιλογές των πρώτων 40 γενικών και ειδικών γραμματέων, δύο είναι τα κριτήρια που έπαιξαν ρόλο: οι πολιτικές σχέσεις των επιλεγέντων με κορυφαίους υπουργούς ή το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και δευτερευόντως ο βαθμός της... μη σχέσης με το ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό ότι οι βουλευτές, αλλά και τα κομματικά στελέχη (και ειδικότερα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης) που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα σε επαφή με την οργανωμένη βάση έχουν γίνει αποδέκτες έντονης κριτικής για το γεγονός ότι όπως φάνηκε από τις αρχικές επιλογές, η σχέση κάποιου ενδιαφερομένου με το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα έναντι άλλων υποψηφίων.











Δεν υπάρχουν σχόλια: