Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση τη Δευτέρα 14/12 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, με την οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει γενικότερα θέματα ανάπτυξης του Ν. Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και για τις δυνατότητες συμβολής του Υπουργείου στην ανάπτυξη του Ν. Γρεβενών.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαντάβας έθεσε το θέμα της ένταξης του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μηλιάς στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, την ενδυνάμωση του παραρτήματος του Τ.Ε.Ι στα Γρεβενά, την ενίσχυση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Γρεβενών, καθώς και το σημαντικό ζήτημα της κατασκευής του Αστρονομικού Πάρκου "ΌΡΛΙΑΚΑΣ".
Ο Βουλευτής του Νομού παρέδωσε υπόμνημα με τα ζητήματα του Νομού αρμοδιότητας της Υπουργού και συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση το επόμενο διάστημα με σκοπό τη διεξοδική διερεύνησή τους.
Έπειτα, ακολούθησε η προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Χαντάβα και της κ. Διαμαντοπούλου με τον Γρεβενιώτη Καθηγητή Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Σικάγο και συνεργάτη της NASA κ. Θανάση Οικονόμου. Η συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, αφορούσε το αίτημα του κ. Οικονόμου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών και του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης , για έκδοση γνωμάτευσης με την οποία θα χαρακτηρίζεται το υπό ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. έργο "ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΛΙΑΚΑΣ" ως χώρος έρευνας και εκπαίδευσης, αίτημα που είχε υποβληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τη Ν.Α. Γρεβενών χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την έκπληξή της για την καθυστέρηση έκδοσης της γνωμάτευσης και έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας να συνεργασθούν άμεσα με τον κ. Οικονόμου, ούτως ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα το ταχύτερο δυνατόν.
Η κ. Υπουργός έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις επιστημονικές δυνατότητες του Αστεροσκοπείου, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα η Ν.Α. Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: