Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης.
Ο κ. Αρχοντάκης, ο οποίος είχε ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ερωτήθη για τη στάση που θα τηρήσει μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά:
«Το κόμμα της ΝΔ, αυτή τη στιγμή και μετά τη στροφή της ΝΔ προς τα δεξιά, δεν με εκφράζει. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΝΔ ως την προηγουμένη Κυριακή, που συνειδητά πήγα και γράφτηκα για να ψηφίσω. Μετά και τη σημερινή μου δήλωση, δεν ανήκω στη ΝΔ».
Ο κ. Αρχοντάκης εξελέγη το 2006 με την υποστήριξη της ΝΔ και, δικαιολογώντας την απόφασή του, τόνισε πως είναι προσωπική του επιλογή.
«Τη δήλωση αυτή την κάνω όχι ως νομάρχης που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ το 2006, άλλα ως άνθρωπος που τάχθηκε φανερά, συνειδητοποιημένα, υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη και με βάση τη δήλωση που έκανα την προηγουμένη εβδομάδα, που ήταν μια ιδεολογική προσέγγιση και μια ιδεολογική στήριξη σε αυτό που εκφραζόταν από την κ. Μπακογιάννη, σήμερα κάνω τη συγκεκριμένη δήλωση που και αυτή είναι καθαρή και απολύτως συνειδητοποιημένη».
Ο κ. Αρχοντάκης υποστήριξε πως η εκλογή Σαμαρά επιτυγχάνει μόνο τη διεύρυνση προς τα δεξιά και δεν καλύπτει τον μεγάλο πολιτικό χώρο του κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: