Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Χιονοδρομικό κέντρο από το μέλλον










Αφιέρωση στον νομάρχη Γρεβενων για να περάσει τις διακοπές του, για να αποκτήσει γνώσεις, για να διαπιστώσει ότι οι Γρεβενιωτες το γνωρίζουν ότι τους κορόιδευε.

Το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο του Γκστάαντ είναι το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο στην κορυφή Les Diablerets στα 3.000 μέτρα με πίστες μήκους 14 χλμ. Είναι ο απόλυτος παράδεισος του σκι. Οι εκπληκτικές πλαγιές με το αρίστης ποιότητας χιόνι είναι μια πραγματική απόλαυση για όλους τους σκιέρ, ανεξαρτήτως της δυνατότητάς τους. Το τεράστιο αυτό οικοδόμημα φαντάζει πάνω στην ολόλευκη κορυφή σαν να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας! Τη σημερινή του εμφάνιση το κέντρο την απέκτησε μετά την ανακατασκευή που άρχισε το 1997. Το 2005 προστέθηκε στο επιχειρηματικό σχήμα το «αφεντικό» της Formula 1, o Μπέρνι Έκλεστόουν. Το τελεφερίκ του χιονοδρομικού κέντρου, όπως και το ένα από τα δύο εστιατόρια, έχουν σχεδιασθεί από τον διάσημο Ελβετό αρχιτέκτονα Μario Βatta. Από τις βεράντες των εστιατορίων θα μπορέσετε να θαυμάσετε το θέαμα πάνω από 24 κορυφές των Άλπεων.
Από το 2007 λειτουργεί στο κέντρο και η ψηλότερη πίστα στον κόσμο για bobsleigh. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να ευχαριστηθείτε αξέχαστες βόλτες με έλκηθρα που τα σέρνουν χάσκι. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια μικρή ξενάγηση στην περιοχή με το 20θέσιο snowbus.
Info: Οι ημερήσιες κάρτες σκι για το συγκρότημα κοστίζουν 59 ευρώ το άτομο, ενώ για την ευρύτερη περιοχή του Γκστάαντ αρχίζουν από 79 ευρώ για 2 ημέρες και φθάνουν τα 222 ευρώ για μία εβδομάδα.
Για να επισκεφθείτε το Glacier 3000 θα πρέπει να φθάσετε στον οικισμό του Col du Ρillon στα 1.546
μέτρα. Η ανάβαση με τα πανοραμικά τελεφερίκ κοστίζει 57 ελβετικά φράγκα. Στον σταθμό των εναέριων βαγονιών για τις πίστες Reusch (κόκκινη διαδρομή) και Col Du Ρillon θα φθάσετε με το λεωφορείο Ρostauto, που ξεκινάει από το Γκστάαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: