Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Σκάνδαλο στημένων: «Ύποπτο» το ΟΦΗ-ΠΑΟΚ του 2006


Άγνοια δηλώνουν οι διοικήσεις του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ για το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Focus” που αναφέρει ότι συνεργάτης του Άντε Σάπινα στοιχημάτισε μεγάλο ποσό σε μεταξύ τους παιχνίδι, στις 30 Απριλίου 2006, όπου ο ΟΦΗ είχε κερδίσει με 2-1.
Οι δύο ΠΑΕ αναφέρουν ότι τότε υπήρχαν άλλες διοικήσεις που πλέον έχουν αντικατασταθεί και οι τωρινές δεν φέρουν καμία ανάμιξη ή ευθύνη. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Ζήση Βρύζα ότι "δεν ασχολούμαστε με το θέμα. Δεν έχουμε κανένα λόγο. Τότε διοίκηση στον ΠΑΟΚ ήταν ο κύριος Γούμενος. Εμείς δεν έχουμε αναμιχθεί". Και από πλευράς ΟΦΗ, η αντίδραση είναι ίδια, παραπέμποντας στον Φανούρη Βατσινά: "Δεν έχουμε σχέση και να μας αφήσουν ήσυχους...".
Το εν λόγω δημοσίευμα έκανε για αρκετά κουπόνια, σε διαφορετικές στοιχηματικές εταιρίες, όλα παιγμένα από το ίδιο άτομο. Εκτός του ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-1 (με τους Κρητικούς να “καίγονται” και τον ΠΑΟΚ αδιάφορο), είχαν παιχτεί η νίκη της Λάτσιο (1-0 τη Λέτσε), της Γιουβέντους (στη Σιένα με 0-3) και του Αμβούργου Β' (2-0 την Οσναμπρικ στη Γ' Γερμανίας). Με αυτό το στοίχημα, το οποίο παίχτηκε σε αρκετές ξένες εταιρίες, ο συνεργάτης του Κροάτη, κέρδισε 11.500 ευρώ, ενώ η σπείρα έβγαλε συνολικά, περίπου μισό εκατομμύριο!
Νέες αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το μεγάλο στοιχηματικό σκάνδαλο. Σε λογαριασμό off-shore τράπεζας με έδρα τα Νησιά Καϊμάν, ο οποίος ανήκει σε 38χρόνο Βρετανό που καταζητείται από την Ιντερπόλ ως μέλος της σπείρας, βρέθηκαν 900.000 στερλίνες. Στον λογαριασμό δεν έχει παρατηρηθεί κινητικότητα από το Μάρτιο, ενώ από τις Αρχές εκφράζεται η πεποίθηση ότι έχει κι άλλους λογαριασμούς, σε άλλους φορολογικούς "παραδείσους". Ο άνδρας εξακολουθεί να διαφεύγει, αφού καθυστέρησε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του και ενώ μάρτυρες τονίζουν πως μέχρι πρόσφατα παρέμενε στη μόνιμη οικία του, στο Μπράιτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: