Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τα τελευταία 10 χρόνια τα θερμότερα στην ιστορία

Εμπειρογνώμονες για το κλίμα λένε ότι τα στοιχεία για την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα θα δείξουν ότι καταγράφησαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες και ότι το 2009 μπορεί να αποδειχτεί η πιο ζεστή χρονιά της δεκαετίας.
Ο Διεθνής Μετεωρολογικός Οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα αυτά την Τρίτη, κατά τη δεύτερη μέρα της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα στη Κοπεγχάγη στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 192 χωρών.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Μετεωρολογικού Οργανισμού, Μισέλ Ζαρώ, επεσήμανε ότι η τελική ανάλυση που θα γίνει του χρόνου πιθανόν να δείξει ότι το 2009 ήταν η πέμπτη πιο ζεστή χρονιά από το 1850 που οι επιστήμονες άρχισαν να καταγράφουν την θερμοκρασία του πλανήτη. Μεγάλα τμήματα της Νότιας Ασίας, της κεντρικής Αφρικής και της Νότιας Αμερικής αντιμετώπισαν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες το 2009.
Σκοπός της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη είναι η δημιουργία συμφωνίας για το περιορισμό των εκπομπών βλαβερών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η χορήγηση βοήθειας προς αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: