Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΝΟ ΤΟ PORK FESTIVAL ΤΟΥΣ ΕΔΙΑΦΕΡΕΙ


Διαβάστε κύριοι των Γρεβενων πως εξελισεται ο τόπος προορισμού.


European Destinations of Excellence

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE” (EDEN) – “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Για το 2009 το θέμα του διαγωνισμού είναι «Τουρισμός και οι Προστατευόμενες Περιοχές » («Τοurism and the protected areas»).

Τα Κράτη- Μέλη καλούνται να επιλέξουν έναν προορισμό που εντός των ορίων του υπάρχει επίσημα χαρακτηρισμένη «προστατευόμενη περιοχή» μ’ αυτή αναπτύσσεται βιώσιμος τουρισμός που χρησιμοποιεί την «προστατευόμενη περιοχή» ως συγκριτικό πλεονέκτημα τουριστικής ανάπτυξης

Ο τουριστικός προορισμός που θα επιλεχθεί, θα προβληθεί τόσο σε εθνικό επίπεδο, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και σε ευρωπαϊκό, μέσω των δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, οι επιλεγέντες προορισμοί από τα Κράτη που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εορτασμός του καρναβαλιού – επιστροφή στο παρελθόν

Νομαρχία Γρεβενών (Ελλάδα)

Η νομαρχία Γρεβενών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μια ορεινή περιοχή με πλούσιους φυσικούς βιότοπους: υπάρχουν πολλά δάση (Πίνδος-Βάλια Κάλντα, Βάλια Κίρνα), κοιλάδες ποταμών (Αλιάκμων, Βενέτικος) με άφθονη πανίδα και χλωρίδα. Η φύση είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και την ιστορία, καθιστώντας τα Γρεβενά έναν ελκυστικό προορισμό για τους τουρίστες.

Στη διάρκεια του καρναβαλιού αναβιώνουν στην περιοχή πολλά έθιμα και πραγματοποιούνται παραδοσιακές εκδηλώσεις που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Τα θέματα των πανηγυριών αντλούνται από τις εμπειρίες των κατοίκων, την κοινωνική τους ζωή και την ιστορία της περιοχής. Κάτοικοι και επισκέπτες ψυχαγωγούνται σε μια πολιτιστική διαδρομή που περιλαμβάνει φωτογραφίες, μουσική και τραγούδια, που όλα μαζί δίνουν την αυθεντική αίσθηση μιας πραγματικής γιορτής στα Γρεβενά.

Η περιοχή διοργανώνει ένα υπαίθριο πανηγύρι που ονομάζεται ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: