Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Εγκρίθηκαν χρήματα για το Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε την Τετάρτη 27/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η χρηματοδότηση του Ειδικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας. ( Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ).

Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε στο Ν. Γρεβενών με το Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση ενέταξε πολλά έργα με ελάχιστε ή ακόμα και μηδενικές πιστώσεις. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι Δήμοι του Νομού να μη προκηρύξουν κανένα έργο και όσοι Δήμοι συμβασιοποίησαν έργα, οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους εργολάβους τους οποίους δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Επίσης ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την απόφαση της 2ης συνδιάσκεψης του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εργολάβοι της Δυτ. Μακεδονίας αποφάσισαν να απέχουν από τη δημοπράτηση έργων του Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ έως την εξόφληση των οφειλόμενων λογαριασμών.

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το Υπουργείο ενέκρινε € 3.000.000 για τη χρηματοδότηση του Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ και θα συνεχιστεί κάθε μήνα η χρηματοδότηση του, ούτως ώστε να εξοφληθούν όλοι οι εργολάβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: