Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η διαφθορα σε ολο της το μεγαλειο στα Γρεβενα

Η τοπική αυτοδιοίκηση λειτουργεί ως εγκέφαλος μιας πόλης και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, αυτό που βλέπουμε σήμερα στην πόλη των Γρεβενων, αντανακλά την αδυναμία – ανεπάρκεια του συνόλου σχεδόν της τοπικής αυτοδιοίκησης


Η κακοδαιμονία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης (και εδώ) αποκαλύπτεται σ’ όλο της το μεγαλείο

Πού βρίσκεται το πρόβλημα εντέλει; Στην έλλειψη πόρων; Στη διαφθορά του δημόσιου τομέα; Στη σύγχυση των αρμοδιοτήτων; Στα συντεχνιακά συμφέροντα; Στον κομματισμό και την αναξιοκρατία; Στη νοοτροπία των Ελλήνων; Στην κουλτούρα;

Ασφαλώς μια συστημική προσέγγιση θα απαντούσε: «σε όλα αυτά».

Εχει πολλά προβλήματα η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στον δήμο Γρεβενων εμφανίζονται κρούσματα διαφθοράς νεποτισμού και κακοδιοίκησης. Σ’ αυτόν τον δήμο οι ίδιοι οι πολίτες έχουν τη δύναμη και την υποχρέωση να διορθώσουν τις κακοδαιμονίες. Είναι τα δικά τους χρήματα που διασπαθίζονται, η δική τους ζωή που δεν βελτιώνεται. Αυτό είναι το μεγαλείο και το κόστος της Δημοκρατίας: οι πολίτες αποφασίζουν σε ποιον θα αναθέσουν τις κοινές τους υποθέσεις και αναλαμβάνουν το κόστος μιας πιθανώς λανθασμένης πολιτικής επιλογής.

Αυτό που συνέβη στη ΔΕΥΑΓ πρόκειται για τον τέλειο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πλήρη ευθύνη του Προέδρου της.

Η φύση, το περιβάλλον είναι τα μόνα για τα οποία οι άρχοντες αδιαφορούν και δεν κινητοποιούνται αφού δεν προσδοκούν κερδοφορία. Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν πλέον καμία αξία.

Geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: