Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ο όρος «Spread» Πως λειτουργεί;

Ο όρος «Spread» αναφέρεται στην τιμή Πώλησης (Bid) και Αγοράς (Offer), όπως έχει παρατεθεί από μια εταιρεία spread betting. Η τιμή λειτουργεί με προσθετικές μονάδες γύρω από την live τιμή της αγοράς ενός οικονομικού προϊόντος. Για παράδειγμα, αν ο καθημερινός FTSE ανταλλάσετε στο 4729 η παράθεση μας ίσως είναι στο 4727 - 4730.
Στα Spreads της Tradefair, μόνο μικρές καταθέσεις απαιτούνται για να ανοίξει μια νέα θέση. Μόλις έχετε επιλέξει μια αγορά στην οποία θέλετε να στοιχηματίσετε, μπορείτε έπειτα να στοιχηματίσετε το ποσό στοιχήματος που επιθυμείται. Αυτό θα παρουσιάζει το κέρδος σας η την ζημία σας για κάθε μονάδα στην κάθε σας κίνηση σε αυτή την αγορά (κάθε αγορά έχει το δικό της μίνιμουμ που επιτρέπεται να στοιχηματίσετε).
Μπορείτε έπειτα να στοιχηματίσετε 1 euro για κάθε μονάδα στην κίνηση των τιμών spread που παραθέσαμε. Μπορείτε μετά να στοιχηματίσετε στο αν αυτή η αγορά θα έχει άνοδο, ή εναλλακτικά, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα έχει πτώση. Αν η επιλογή σας αποδειχθεί σωστή, θα έχετε κέρδος από το αρχικό ποσό που στοιχηματίσατε πολλαπλασιασμένο με κάθε μονάδα από τις κινήσεις της αγοράς υπέρ σας. Αν η επιλογή είναι λανθασμένη θα έχετε ζημιά στο ποσό που στοιχηματίσατε πολλαπλασιασμένο με κάθε μονάδα που αλλάζει μακριά από την επιλογή σας.
Για αυτό τον λόγο, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι ζημιές σας μπορούν να αυξηθούν δραματικά αν οι αγορές κινηθούν σημαντικά προς την αντίθετη κατεύθυνση από το αρχικό σας στοίχημα (για παράδειγμα, αν κάνετε μια αγορά στοιχήματος στον FTSE 100 και αντί να έχει άνοδο, να έχει πτώση).
Όλα τα κέρδη του spread betting αναγνωρίζονται ως τα κέρδη του στοιχήματος, οπότε είναι χωρίς φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: