Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

το περίπτερο του ΕΟΤ στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB εγκαινίασε η Αν.Γκερέκου


Το περίπτερο του ΕΟΤ στην κορυφαία τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο, εγκαινίασε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου.


Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της, η υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, με τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του τουρισμού και με τις καίριες θεσμικές παρεμβάσεις από την πολιτεία, “η Ελλάδα, παρά την κρίση, θα είναι ξανά μια πρωταγωνίστρια δύναμη στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο του τουρισμού”. Η κα Γκερέκου επεσήμανε ότι, ο τουρισμός, για την Ελλάδα, δεν είναι απλά μια εμπορική δραστηριότητα, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “Οι Έλληνες δεν ‘εξυπηρετούμε τουρίστες’, αλλά “φιλοξενούμε επισκέπτες”.
Για την ίδια, η αρνητική δημοσιότητα που εισέπραξε η Ελλάς τον τελευταίο καιρό, προώθησε μια “εξαιρετικά μονόπλευρη και λανθασμένη εικόνα” της χώρας, η οποία “απέχει πολύ από την πραγματικότητα”.
Στο χώρο του περιπτέρου του ΕΟΤ, η Ελληνίδα υφυπουργός συναντήθηκε με το Γερμανό υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, Ράινερ Μπρουντέρλ και το δήμαρχο του Βερολίνου, Κλάους Βόβεραϊτ. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε και ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλίμπ Ριφάι.
Leave a Reply

Δεν υπάρχουν σχόλια: