Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΔ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





Νικήτρια την ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών έναντι της αντίστοιχης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με σκορ 4-2, ανέδειξε το ντέρμπυ του 4ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ελληνικής Αστυνομίας, θέτοντας τη επικεφαλής της βαθμολογίας και ένα βήμα πριν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο αγώνας διεξήχθη την Τρίτη 23-11-2010 υπό έντονη βροχόπτωση και αρκετό κρύο, στην άρτια από κάθε πλευρά ποδοσφαιρική εγκατάσταση της Καληράχης, όπου οι υπεύθυνοι της τοπικής ομάδας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, δημιουργώντας ένα γήπεδο κόσμημα για την περιοχή.

Η ομάδα των Γρεβενών αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, προηγήθηκε της περυσινής πανελλήνιας πρωταθλήτριας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νίκου Κακούσιου. Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι παίζοντας σοβαρότερα και καλύτερα, ανέτρεψαν το σκορ με γκολ των Παπαδημητρίου και Παπαδόπουλου. Όμως παρά τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο πρώτος σκόρερ των Γρεβενών Δούμας Ευριπίδης ξαναέβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ πετυχαίνοντας δύο τέρματα και στην συνέχεια ο Παναγιώτης Λάλος έγραψε το τελικό 4-2 με πανέμορφο ευθύβολο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του σκορ έπαιξαν και οι σωτήριες επεμβάσεις του Κώστα Λάχανου, ο οποίος απέδειξε ότι διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες κάτω από τα γκολπόστ.

Άψογη η διαιτησία του Κώστα Τσέτσιλα, με επίσης άριστους βοηθούς τον Τάσο Γκόλια και τον αρχιδιαιτητή Αργύρη Νατσιόπουλο, ενώ σημαντική βοήθεια και οδηγίες για αποφυγή τραυματισμών έδωσε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων,η γιατρός του αγώνα Νάνσυ Ράπτη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ : Λάχανος, Οικονόμου, Τσιοπλής, Χαντάβας, Κύρκος, Ντάνας, Ταμπακάκος, Δούμας, Χριστοδούλου, Λάλος, Κακούσιος. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Γράβαλος, Λάπας, Νικολόπουλος, Σπυρόπουλος, Καραγιάννης, Τσιάτσιος.

Δ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Ζευγολατάκος, Ζήκος, Δούνας, Παπακώστας, Γαλάνης, Τάκης, Παπαδημητρίου, Κυριαζής, Αλέξης, Παπαδόπουλος, Γιαννουλίδης. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Ζουμπουλής, Τσουκαλάς.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 14:30 μ.μ., στο Γήπεδο Καληράχης Γρεβενών θα διεξαχθεί η 3η αγωνιστική του 4ου Ομίλου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ των ομάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών και της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης οι οποίες ισοβαθμούν στην 1η θέση του ομίλου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΘΟΡΑΣ

Γρεβενά, 22 Νοεμβρίου 2010

1.- Την 21-11-2010 και περί ώρα 16:40΄ημεδαπός υπερήλικας άνδρας ευρισκόμενος υπό την επίδραση οινοπνευματωδών ποτών, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προσέδεσε με ιμάντα επί του Ι.Χ.Φ. αυτ/του που οδηγούσε ο ίδιος , το μνημείο πεσόντων Χωροφυλακής που βρίσκεται επί της πλατείας Ηρώων Χωροφυλακής στα Γρεβενά και στη συνέχεια έσυρε αυτό σε παρακείμενο χώρο με αποτέλεσμα να αποκολληθεί μέρος αυτού και να προκληθούν φθορές.


2.- Δράστης συνελήφθη και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλεί Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Γρεβενών. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Γρεβενών._

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Γράφει ο Λάκης Τζήκας απο τον Άγιο Γεώργιο Ηρακλεωτών

Κατατροπώθηκε η ΕΛΙΤ της πόλης των Γρεβενών.
Στις 7 Νοέμβρη ο Γρεβενιώτικος λαός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα και δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία.
Καταδίκασε την ΕΛΙΤ της πόλης των Γρεβενών γιατί ήθελαν να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Αποφάσισαν τη διάλυση των Καποδιστριακών Δήμων χωρίς να ρωτήσουν την περιφέρεια.
Αυτοί οι κύριοι με μια τεράστια αλαζονεία που τους διακρίνει ζητούσανε ένα δήμο στο Νομό Γρεβενών αλλά σαν πολυεύσπλαχνοι που είναι κάνανε χάρη την Δεσκάτη, για τους άλλους κανένα οίκτο.
Μας έλεγαν και το διαλαλούσαν προς πάσα κατεύθυνση πως ένας δήμος θα φέρει ανάπτυξη στα Γρεβενά, θα δώσει δουλειά στους άνεργους θα φέρουν τη Δημοτική αρχή στο τελευταίο χωριό. Μα κύριοι μου βασικά δεν γνωρίζεται για την τοπική αυτοδιοίκηση; Οι δημότες θέλουν να έχουν τον δημοτικό άρχοντα δίπλα του , να αφουγκράζεται και να επιλύει τα καθημερινά προβλήματα , ζητούν την αμεσότητα και όχι να τρέχει ο πολίτης στον Δήμαρχο. Σήμερα στον υδροκέφαλο δήμο μπορεί να γίνει αυτό; Ααα συγνώμη όλα τα παραπάνω θα τα αναλάβουν τα κομπιούτερς.
Εσείς λέτε ότι είστε ενάντια στο Αθηνοκεντρικό κράτος, τώρα γιατί δημιουργήσατε το Γρεβενοκεντρικό Δήμο;
Μήπως θέλετε να συνεχιστεί το έκτρωμα της πόλης και προς τα χωριά; ή να ΄ρθούμε να ξοφλήσουμε τα χρέη τα δικά σας;
Εσείς πιστεύετε ότι ο νομός Γρεβενών είναι η πόλη των Γρεβενών και όλοι οι άλλοι δορυφόροι και να γυρίζουν γύρω από εσάς , γιατί εσείς είστε οι δυνατοί. Όχι κύριοι από το τελευταίο χωριό έως το μεγαλύτερο ενωμένοι έχουν περισσότερη δύναμη, και στις 7 Νοέμβρη το κάθε ρυάκι έγινε ποταμός και σας πήρε σβάρνα και σας έστειλε όχι στην στεριά αλλά κατευθείαν στη θάλασσα.
Άρα λοιπόν δεν κέρδισε ο Κουπτσίδης «Απλά είπε τέσσερεις δήμους που ζητούσε ο κόσμος των Γρεβενών».
Δεν έχασε ο Ζήσης «ευτυχώς βρέθηκε και αυτός και κέρδισε την παρτίδα».
Αλλά έχασε, κατατροπώθηκε, διαλύθηκε η ΕΛΙΤ της πόλης των Γρεβενών και αν ακόμη αμφιβάλετε και αν μπορείτε αναλύστε τα αποτελέσματα της Περιφέρειας.


Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου , Δήμου Ηρακλεωτών ,Ν.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Μέσα στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης που διαχέεται από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ έχει συσκοτιστεί για το ευρύ κοινό η πραγματική αιτία των ελλειμμάτων στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και όχι μόνο. Ο κόσμος ακούει καθημερινά για τους τεμπέληδες Έλληνες και τους εργατικούς Γερμανούς, που αρνούνται να πληρώσουν την παραλυσία άλλων, μια προπαγάνδα που διαχέεται και στα μπλογκς των ξένων εφημερίδων. Για το ότι η παραπληροφόρηση είναι επιλεγμένη τακτική δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Δεν εξηγείται αλλιώς το γιατί οι «τρομεροί» δημοσιογράφοι των μεγάλων σταθμών, με τα τόσα τεχνικά μέσα, δε βρίσκουν στον ευρωπαϊκό και στον αμερικανικό Τύπο αυτό που εμείς βρήκαμε πανεύκολα: έγκυρες φωνές που υποστηρίζουν πως οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου πληρώνουν την εθνικιστική οικονομική πολιτική του γερμανικού κεφαλαίου/ κράτους που συνέτριψε τους δικούς του εργαζόμενους και επέβαλε τα ελλείμματα στις άλλες χώρες, τροφοδοτώντας έτσι τα κέρδη των τραπεζών.
Στις υπηρεσίες της γερμανικής οικονομίας



Εφαρμόζοντας οικονομική πολιτική προσαρμοσμένη στα συμφέροντα του γερμανικού εξαγωγικού κεφαλαίου, η ευρωγραφειοκρατία και το κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο των χωρών αυτών κατέστρεψαν συστηματικά τις οικονομίες τους.


«Μόνο η Γερμανία έναντι των χωρών PIIGS αποκόμισε το 2008 ένα εμπορικό πλεόνασμα ύψους 47 δισεκατομμυρίων ευρώ. Απ’ αυτό προκύπτουν απαιτήσεις γερμανικών τραπεζών που φτάνουν σχεδόν τα 550 δισεκατομμύρια ευρώ», γράφει ο Έλμαρ Άλτφατερ στη γερμανική εφημερίδα Der Freitag (18/2).


Η εμμονή της Γερμανίας στα εμπορικά πλεονάσματα είναι μία αιτία της σοβαρής οικονομικής κρίσης που πλήττει αρκετές ευρω-μεσογειακές χώρες, λέει ο Γάλλος οικονομολόγος Γκιγιόμ Ντιβάλ, αρχισυντάκτης του μηνιαίου περιοδικού Alternative Economiques.


Η Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε. και εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες στον κόσμο, έχει φτάσει να διατηρεί μόνιμο εμπορικό πλεόνασμα με όλους τους ευρωπαίους εταίρους της και αυτό σημαίνει ότι οι τελευταίοι έχουν εμπορικό έλλειμμα στις διμερείς συναλλαγές τους μ’ αυτήν. Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα έναντι των Ευρωπαίων έχει αυξηθεί από 20 δισ. το 1996 σε 100 δισ. ευρώ το 2008.


Η Ελλάδα, για παράδειγμα, με ισοσκελισμένο παραγωγικό έλλειμμα (-0,5% ήταν το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών) την περίοδο 1992-‘96 πριν τη σύνδεση της χώρας με το ευρώ, έφτασε στο -6,7% την περίοδο 1997-2001, στο -11,8% τα χρόνια 2002-2006, στο -14,7% το 2007 και στο -13,8% το 2008.


Συντριβή των γερμανικών μισθών


Πώς το κατόρθωσε αυτό η Γερμανία; Επειδή οι Γερμανοί είναι πιο εργατικοί από τους τεμπέληδες νότιους; Ασφαλώς όχι. Το κατόρθωσε με συστηματική μείωση του δικού της κόστους παραγωγής, ιδίως του εργατικού κόστους στο βιομηχανικό τομέα και στις υπηρεσίες.

Ήταν μία νίκη του γερμανικού κεφαλαίου εις βάρος των εργαζομένων με τη συνδρομή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν ενσωματωθεί σε έναν ιδιότυπο οικονομικό εθνικισμό/ νεοφιλελευθερισμό.


Δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανία μαζί με την Ιαπωνία κατέχουν αντίστοιχα τη δεύτερη και την πρώτη θέση στον κόσμο από την άποψη του χαμηλότερου εργατικού κόστους ανά μονάδα προϊόντος. Ο Χάινερ Φλάσμπεκ, Γερμανός οικονομολόγος, αναφέρει (Der Freitag, 18/2): «Η οικονομία της Ελλάδας, ο προϋπολογισμός της, είναι ένα πρόβλημα αλλά όχι το κεντρικό πρόβλημα.


Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι τεράστιες διαφορές στην αντοχή του ανταγωνισμού στην Ευρωζώνη, δηλαδή οι διαφορές στο κόστος εργασίας ανά μονάδα και τα ελλείμματα στους τρέχοντες λογαριασμούς. (...) Αν συγκρίνουμε το 2009 με το 1999, βλέπουμε ότι η Γερμανία μέσω κατακράτησης της αύξησης των μισθών (dumping) εδώ και χρόνια κατόρθωσε να έχει ένα απόλυτο πλεονέκτημα έναντι των άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών και έναντι της Γαλλίας.

Φυσιολογικά θα έπρεπε να υπάρχει μια ετήσια αύξηση του κόστους εργασίας ανά μονάδα κατά 2%, διότι υπάρχει ο στόχος του πληθωρισμού στο 2%. Στη Γερμανία βρίσκεται στο 0%. Αυτό σημαίνει ότι κάθε συγκρίσιμο προϊόν είναι σήμερα στη Γερμανία 25% φθηνότερο απ’ ό,τι στη νότια Ευρώπη».


Πτώση του βιοτικού επιπέδου των Γερμανών


Οι Γερμανοί θεωρούν επιτυχία του οικονομικού τους μοντέλου αυτή την επίδοση στο διεθνές εμπόριο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το μοντέλο έχει οδηγήσει στην πτώση του βιοτικού επιπέδου του γερμανικού λαού, ο οποίος επιχειρείται να γίνει τώρα, μετά από σχεδόν 20 χρόνια λιτότητας, υποχείριο της προπαγάνδας ότι δεν πρέπει να πληρώσει τους «τεμπέληδες». Το κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γερμανία το 1995 ήταν 23.000 ευρώ, ενώ στη Γαλλία ήταν 20.200 ευρώ. Το 2009 το γαλλικό κατά κεφαλήν εισόδημα έφτασε στα 29.900 ευρώ, ενώ το γερμανικό στα 29.100 ευρώ.


Η πολιτική αυτή έχει οδηγήσει σε μεγάλη κοινωνική ανισότητα. Πριν από δέκα χρόνια το πιο πλούσιο 20% είχε εισόδημα 3,5 φορές μεγαλύτερο από το εισόδημα του πιο φτωχού 20% του γερμανικού πληθυσμού.


Αυτή η αναλογία αυξήθηκε στις 5 φορές το 2007. Την ίδια περίοδο το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας αυξήθηκε από 10% σε 15%.

Συστηματική αποβιομηχάνιση

Ο Γιόακιμ Μπέκερ, καθηγητής διεθνούς οικονομίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης, υποστηρίζει ότι τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία επιδεινώθηκαν εξαιτίας της γερμανικής πολιτικής: «Οι χώρες αυτές αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα από την εποχή της εισόδου τους στην ΕΟΚ, το 1980. Έχουν υποστεί μια διαδικασία αποβιομηχάνισης επί πολλά χρόνια.


Στην Ισπανία η ένταξη οδήγησε σε μια πολιτική χαμηλού επιτοκίου που ενθάρρυνε την κατανάλωση πιστώσεων και την έκρηξη της αγοράς ακινήτων. Η ισπανική βιομηχανία όμως -πόσω μάλλον της Ελλάδας και της Πορτογαλίας- δεν ήταν ποτέ σε θέση να αντιμετωπίσει τις επιθετικές εξαγωγικές πολιτικές της Γερμανίας».


Με τη χρηματοπιστωτική κρίση η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της φούσκας των ακινήτων, η αρπακτική εμπορική πολιτική της Γερμανίας επιδεινώνει τα προβλήματα αυτών των χωρών. Τα γερμανικά εμπορικά πλεονάσματα είναι το είδωλο των γαλλικών, ελληνικών, πορτογαλικών και ισπανικών ελλειμμάτων και γι’ αυτό τα ελλείμματα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν, ακόμη κι αν πεθάνουν οι Έλληνες, Πορτογάλοι κ.ά. εργαζόμενοι της πείνας.


Το μονοπώλιο των φόρων και της βίας

Ποιος λέει όμως ότι ο σκοπός της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε. είναι να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα; «Τα δημόσια χρέη», λέει ο Ε. Άλτφατερ, «είναι το υλικό από το οποίο παράγονται τα τραπεζικά κέρδη -όσο τα κράτη βέβαια μπορούν να πληρώνουν. Για την αποπληρωμή των χρεών μπορούν οι κυβερνήσεις να φροντίζουν καλύτερα από ιδιωτικούς χρεώστες, γιατί διαθέτουν το μονοπώλιο των φόρων και μπορούν να περικόψουν τους μισθούς στο δημόσιο, τις κοινωνικές παροχές ή τις παροχές υπηρεσιών. Αν υπάρχει αντίσταση, μπορούν οι κυβερνήσεις να προσφύγουν στο μονοπώλιο της κρατικής βίας, όπως επανειλημμένα έγινε στη νεότερη ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας».


Θα βρεθούν στα συντρίμμια αυτής της πολιτικής

Η Ε.Ε., λέει ο Γ. Μπέκερ, έχει επιβάλει «μια διαρθρωτική πολιτική στην Ελλάδα, παρόμοια μ’ αυτήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αυτή η πολιτική αγνοεί τις τρομερές συνέπειες που προκαλεί στην απασχόληση, τους μισθούς και το βιοτικό επίπεδο στις χώρες που ήδη βιώνουν δραματική κοινωνική και οικονομική κρίση».


Ο Χ. Φλάσμπεκ σημειώνει ότι η επιβολή μείωσης των ελλειμμάτων δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα: «Μπορούν μόνο να συνεχίσουν να διαχειρίζονται εν μέσω κρίσης, μειώνοντας με βίαιο τρόπο το κρατικό έλλειμμα.


Μέσα σε ένα χρόνο θα δουν ότι δεν προχωράει έτσι, ότι δε γίνεται τίποτα έτσι, και μετά είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει πολιτικά εκεί, αλλά και εδώ. Η Ελλάδα δεν είναι χρεοκοπημένη. Δεν πρόκειται όμως να έχει αποτέλεσμα η μείωση του χρέους, γιατί βρίσκεται μες στη μέση της ύφεσης. Έτσι, μετά από ένα χρόνο θα βρίσκεται καταμεσής στα συντρίμμια αυτής της πολιτικής και θα τεθεί το ερώτημα: Αποχωριζόμαστε λοιπόν ο ένας από τον άλλον ή αρχίζουμε να αναλογιζόμαστε σοβαρά πια για τα προβλήματα;».


Σύμφωνα με τη Eurostat οι μισθοί των γερμανών εργαζομένων αυξήθηκαν μόνο 9,5% από το 1995 ως το 2006. Την ίδια περίοδο, οι γαλλικοί μισθοί αυξήθηκαν 49%, οι ισπανικοί 103% και οι βρετανικοί 128%. Η πολιτική μείωσης του εργατικού κόστους έχει οδηγήσει στη συνεχή μείωση της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία και συνεπώς στη μείωση των εισαγωγών. Την περίοδο 1995 - 2006 η εσωτερική ζήτηση στη Γερμανία αυξήθηκε 9% (σε τρέχουσες τιμές), στη Γαλλία 29%, στην Ισπανία 61% και στη Βρετανία 43%.


«Οι γερμανικές τράπεζες κερδίζουν πολλά από τις χρεωμένες χώρες της Μεσογείου. Διαφυλάττουν στα θησαυροφυλάκιά τους 16,4 δισ. ευρώ μαύρου ελληνικού χρήματος, γεγονός που εξηγεί ένα μέρος του εκεί κρατικού ελλείμματος, και μπορούν έτσι να συμψηφίζουν απώλειες που κατά την απόσβεση αξιώσεων έναντι άλλων τραπεζών στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης θα έπρεπε να αποδεχτούν». (Ε. Άλτφατερ, Der Freitag, 18/2).

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ,KAI ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…

 Η επιστολή που έστειλε κάποιος Walter Wüllenweber

Από το 1981 ανήκουµε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εµείς έχουµε συνεισφέρει όσο κανείς άλλος στο κοινό ταµείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις €, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις €. Ουδέποτε λαός ßοήθησε µέχρι τώρα µε τη θέλησή του σε τέτοιο ßαθµό και για τόσο µακρύ διάστηµα άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά οι πιο ακριßοί µας φίλοι.


Το ζήτηµα πάντως είναι ότι τελικά δεν εξαπατάτε µόνο τον εαυτό σας αλλά και εµάς. Στην ουσία ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ µια και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε µέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα µεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαµε ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραµµά του, όµως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς αφού συνεχίζετε απτόητοι να απεργείτε. Μη µας λέτε, λοιπόν, ότι µόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.


Εσείς έχετε εφεύρει τη Δηµοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο λαός είναι αυτός που κυßερνά κι, εποµένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηµατίζεστε, να αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρµένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν ότι τους πει ο λαός. Θα µας πείτε, ßεßαίως, ότι και εµείς οι Γερµανοί δεν είµαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.


Οι Έλληνες είναι εκείνοι που µας είχαν δείξει τον δρόµο της Δηµοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονοµίας.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

O Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας

Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και τις θερμές μου ευχές για καλή τους επιτυχία, στο νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη, στο νέο Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, στο Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νίκο Μίγκο και στους εκλεγέντες Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.


Έχουμε όλοι χρέος να συμβάλλουμε ο καθένας από την πλευρά του, ούτως ώστε οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η πατρίδα μας.
Από την πλευρά μου και στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια τους, που προάγει το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές για τον αγώνα τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν για το καλό του τόπου μας.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Fitch

Φύλλο και φτερό κάνει από χθες την ελληνική οικονομία κλιμάκιο της Fitch που βρίσκεται στην Αθήνα, θέλοντας να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν την όποια πρόοδο έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης είναι ο μοναδικός που διατηρεί τα ελληνικά ομόλογα ακόμη με αξιολόγηση και δεν τα θεωρεί junk. Η αξιολόγησή του είναι BBB-, ενώ S&P και Moodys αξιολογούν τα ελληνικά ομόλογα ως junk. Το κλιμάκιο της Fitch θα έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την Τρίτη 09 Νοεμβρίου 2010 διεξήχθη η 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου στο πανέμορφο γήπεδο της Παλιουριάς Γρεβενών η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών επικράτησε της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας με το ευρύ 7-2.


Για τα Γρεβενά σκόραραν οι Καραγιάννης Χρ., Ιωαννίδης Αβρ. (2), Δούμας Ευρ. (2), Οικονόμου Αχ. και Ταμπακάκος (πεν.), ενώ για την Πιερία τα γκολ πέτυχε ο Γκίμπης.


Στο άλλο ματς του ομίλου νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης έναντι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής με σκορ 2-1 και η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:


Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 6


Δ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : 6


Α.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : 0


Α.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ : 0


Οι υπεύθυνοι της ομάδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς τα μέλη του Δ.Σ. της Δόξας Παλιουριάς και ιδιαίτερα στον συνάδελφο ΚΟΝΤΟ Γεώργιο, για την αναντίρρητη παραχώρηση του γηπέδου της ομάδας τους σε μία ημέρα με κάκιστες καιρικές συνθήκες που καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την διεξαγωγή του αγώνα σε άλλο γήπεδο του Νομού.


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:


Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Λάχανος, Παπαγεωργίου, Κυρατζής, Χαντάβας, Ντάνας, Καραγιάννης, Ταμπακάκος, Ιωαννίδης, Δούμας, Τσιοπλής, Λάλος, ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Χριστοδούλου, Λαμπρόπουλος, Νικολόπουλος, Κόντος, Γράβαλος, Τσιάτσιος, Οικονόμου.


Α.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ: Ντασιόπουλος, Καρτσαμπάς, Κουρέτσης, Ηλβανίδης, Φτεργιώτης, Παλλόπουλος, Τριανταφύλλου, Σαρποτάς, Γκιμπής, Προδρομίδης ,ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Καρκαλής, Γκόλιας, Βλάχος, Σακόγλου, Παπανικολάου


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΝΤΟΒΑΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ

Οι απαντήσεις από τον φορέα διαχείρισης του χιονοδρομικού έρχονται διάσπαρτες, από όλα τα μέλη του.
Λένε ότι συκοφαντώ τον πρόεδρο του φορέα, άλλοι μου στέλνουν μηνύματα να σταματήσω τον αγώνα που κάνω για την πάταξη της διαφθοράς και βάζουν κοινούς φίλους να με επιβάλλουν να σταματήσω να γράφω.- Αν δεν υπήρχε η έννοια της ελευθερίας, δεν θα ξέραμε ποτέ αν ήμασταν δούλοι, σκλάβοι. Αν δεν υπήρχε η έννοια της δίκαιης κοινωνίας και της δημοκρατίας, δεν θα ξέραμε ποτέ τι σημαίνει διαφθορά.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της διαφθοράς είναι η διαφάνεια και γι΄αυτό χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ αρχών και πολιτών. Οι μεν πρώτοι οφείλουν να εφαρμόζουν κανόνες πλήρους διαφάνειας στις συναλλαγές τους, οι δε δεύτεροι να στηρίζουν τις προσπάθειες και να μη συμμετέχουν στη διαφθορά ούτε ενεργητικά, αλλά ούτε και παθητικά.
Ο πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι ο χρήστης των κομπιούτερ του χιονοδρομικού έχει πάρει τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή , επίσης επιβεβαιώνει ότι οι υπάλληλοι πληρωνόντουσαν με μαύρα χρήματα.
Άρχισε ο μίτος της Αριάδνης να μας δείχνει την διαφθορά, την κατάντια που επικρατεί στο χιονοδρομικό κέντρο.
Κύριε πρόεδρε εάν δεν γνωρίζετε γιατί σας επέλεξαν οι πολιτικοί να ηγηθείτε στον φορέα, τότε πρέπει να παραιτηθείτε εσείς και όλοι του Δ.Σ.
Ο εθελοντισμός έχει τεράστιες υποχρεώσεις .

Οι παραλήψεις σας δεικνύουν άτομα επιπόλαια, ανεύθυνα, ανίκανα να ηγηθούν σ αυτόν τον νευραλγικό φορέα.
Τι παραλάβατε κύριε πρόεδρε; Απολύτως τίποτα.-
Ποια είναι εκείνη η δημόσια υπηρεσία που δίνει εντολή να πληρώνονται οι υπάλληλοι με μαύρα χρήματα;
Οι υπάλληλοι δήλωναν στην εφορία τις αμοιβές τους; Όχι .- άρα φοροδιέφυγαν και ήταν αιτία ο φορέας.
Ποια είναι εκείνα τα στατιστικά στοιχεία της επισκεψημοτητας των χιονοδρόμων;
Ποσά εισιτήρια κάρτες κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια;
Που πήγαν τα χρήματα από τις κάρτες εισιτήρια;
Γιατί ο υπάλληλος του φορέα ξήλωσε τον σκληρό δίσκο; Με ποια εντολή;
Γιατί έχουν καταστρέψει τα στοιχεία των προηγούμενων ετών;
Πιστεύω ότι οι λογιστές που βάλατε μετά την πρώτη μου ενημέρωση, να έχουν τα επαρκή στοιχεία, για να μπορέσουν να δώσουν μια απάντηση. Διότι αυτοί οι επιστήμονες δεν έχουν σπουδάσει την εις άτοπων απαγωγή.

Κύριε πρόεδρε δεν σας κατηγορώ ,απλά σας βοηθώ να ξεκινήσετε να υποστηρίζετε την ταυτότητα του νομού.
Σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να συνταχθείτε με τις προσπάθειες της κεντρικής εξουσίας ενάντια στην διαφθορά.
Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ούτε οι καλύτεροι και αυστηρότεροι νόμοι, ούτε οι αρμόδιες διωκτικές αρχές μπορούν μόνοι τους να ξεριζώσουν τη διαφθορά. Χρειάζεται η συνεργασία του κράτους, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί.


Δεν έχετε το δικαίωμα εσείς προσωπικά αλλά και κανένας από την παρέα σας να αμαυρώνετε τους πολιτικούς που σας επέλεξαν για την θέση αυτή, αλλά και ένα νομό ολόκληρο.
Η διαφάνεια είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας, διότι δίνει τη γνώση, δίνει τη δυνατότητα ο πολίτης να ελέγχει. Και η γνώση είναι κι αυτή βεβαίως εξουσία.
Εάν λοιπόν όπως λέτε ότι το geraki σας συκοφαντεί σας ενημερώνω ότι θα είναι τιμή μου να με μηνήσετε για συκοφαντική δυσφήμηση.
Διαφορετικά παραιτηθείτε και προσαρμοστείτε στα καθήκοντα του κρεοπώλη εσείς , και οι σύντροφοι σου στα καθήκοντα των ιδιωτικών τους επιχειρήσεων.
Να αφήσετε επιτέλους την προσωπική σας προβολή γιατί είμαι σίγουρος ότι στο εγγύς μέλλον θα την χάσετε.


Πιστεύω ότι οι φορείς των ανεξάρτητων αρχών αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο και επώδυνο είναι να ασκεί κανείς εξουσία, όταν βρίσκεται στο μαγνητικό πεδίο της σύγκρουσης των συμφερόντων.


GERAKI

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

To Αφιερώνω στο τρωκτικό Αετός – Γρεβενα

Η ζήλια είναι ένα φαρμακερό τέρας, που άμα σε δαγκώσει χάνεις τη λογική σου, την κρίση σου και την αξιοπρέπειά σου. Είναι ένα φαρμάκι που τρέχει μέσα στο αίμα σου και κάθε φορά που φτάνει στην καρδιά σου νιώθεις ένα πόνο και ένα σφίξιμο, που χωρίς να το θέλεις θολώνει το μυαλό σου και αντιδράς εντελώς παράλογα, σαν να σε χτυπάει αλύπητα το μαστίγιο της τρέλας. Η ζήλια δεν έχει όρια, αυτός που ζηλεύει, ζηλεύει τους πάντες και τα πάντα, τη γυναίκα του, τους φίλους του, τους ξένους, ακόμη και τα παιδιά του, με διαφορετικό τρόπο κατά περίσταση, αλλά το άρρωστο αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Μην αφήσεις τους μηχανισμούς της ζήλιας να αλέσουν με τα γρανάζια τους την λογική σου. Μην αφήσεις το φαρμάκι της ζήλιας να δηλητηριάσει τις σκέψεις σου και να κυριαρχήσει ολόκληρο το είναι σου, πάρε αμέσως το αντίδοτο των λογικών σκέψεων και με σίγουρες κινήσεις, στηρίξου στις δυνάμεις σου, στις ικανότητές σου και στην προσωπικότητά σου και θα πετύχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος.
Η ζήλια είναι μια άρρωστη εξάρτηση, γιατί αν περιμένεις τις θετικές ή αρνητικές αντιδράσεις κάποιου άλλου για να επιβεβαιωθείς, τότε είσαι έρμαιο ξενοκίνητων αποφάσεων και θα περιστρέφεσαι πάντοτε γύρω από κάποιους άλλους, προσπαθώντας να φτιάξεις την ευτυχία σου με τις δικές τους ακτινοβολίες προσοχής, ενδιαφέροντος

Ο φθόνος έρχεται κουβαλώντας μαζί του ανάμεικτα συναισθήματα ζήλιας και κακίας, γιατί ο φθόνος δεν είναι μόνο ζήλια, δεν είναι μόνο η επιθυμία να είχαμε και εμείς αυτό που έχει ο διπλανός μας, αλλά πλημμυρίζει το μυαλό μας με σκέψεις που ακτινοβολούν κακία, θέλοντας την καταστροφή, την εξαφάνιση, την απώλεια οποιωνδήποτε αγαθών έχει κάποιος και δεν τα έχουμε εμείς. Οι κραδασμοί και οι ακτινοβολίες φθόνου, που εκπέμπει ένα άτομο, όταν είναι πολύ ισχυροί και εστιάζονται πάνω σε κάτι συγκεκριμένο μπορούν να προκαλέσουν το κακό και την καταστροφή που επιθυμεί το άρρωστο μυαλό αυτού του φθονερού ανθρώπου. Ο άνθρωπος που κυριαρχείται από φθόνο είναι δυστυχισμένος και δεν μπορεί να χαρεί τίποτε στη ζωή του, γιατί πάντοτε θέλει και όλα όσα έχουν οι άλλοι γύρω του, ζηλεύει και φθονεί τους πάντες και πλημμυρισμένος από το δηλητήριο του φθόνου, εκπέμπει συνεχώς τόσο άσχημες ακτινοβολίες, που κανείς δεν μπορεί να τον αντέξει.
Όπου υπάρχει ο φθόνος και η ζήλια ξεπετιέται και το τερατούργημα της φύσης, το μίσος. Αυτός, που μέσα του φώλιασε αυτό το τέρας, έχει χάσει κάθε επαφή με τον αγνό κόσμο των συναισθημάτων. Το μίσος νεκρώνει κάθε συναισθηματική προβολή και κατευθύνει τον άνθρωπο που κυριαρχεί εντελώς τυφλωμένο προς τον γκρεμό της απόλυτης κακίας. Αν η ζήλια είναι αρρώστια και ο φθόνος είναι πάθος, το μίσος δεν λογικοποιείται και δεν συγχωρείται με τίποτε. Αυτός που μισεί δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά και όποιος δεν σκέφτεται λογικά δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι όμως ούτε κάποιο άλλο είδος της φύσης, γιατί κανένα δημιούργημα της φύσης δεν νιώθει μίσος για κάποιο άλλο.
Αυτό το ειδεχθές προνόμιο είναι αποκλειστικότητα του ανθρώπινου γένους και γεννιέται, τρέφεται και θεριεύει από την ζήλια και τον φθόνο. Το μίσος οδηγεί τον άνθρωπο σε πράξεις που ξεφεύγουν από οποιοδήποτε όριο ανθρωπιάς και συναισθηματικής αντίδρασης. Αυτός που μισεί δεν μπορεί να σκεφτεί παρά μόνο την καταστροφή, που θα προκληθεί από δική του υπαιτιότητα και θα του δώσει την άρρωστη ικανοποίηση της επικράτησής του, που μπορεί να είναι το οποιοδήποτε δημιούργημα της φύσης. Αυτός που μισεί, ελέγχεται και λειτουργεί κάτω από τις εντολές του παθιασμένου μίσους του, σαν τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι, χωρίς βούληση, πρωτοβουλίες, σκέψεις και στόχους.
Όσο λογική και δίκαιη και να είναι η φόρτιση που σου προκαλεί την διάθεση της εκδίκησης, προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν οδηγεί σε καμία οριστική λύση και το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει την ύπαρξη του τέρατος, που λέγεται μίσος. Η εκδίκηση τροφοδοτείται από μίσος και παράγει βία. Ποτέ η βία δεν μπόρεσε να πατάξει την βία, παρά μόνο να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο. Ζήλια, φθόνος, μίσος και εκδίκηση είναι έννοιες που πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις από τη ζωή σου.
Σκέψου λογικά και θα προλάβεις την ζήλια, γιατί από αυτή ξεκινάνε τις περισσότερες φορές όλα τα άλλα. Πίστεψε σε σένα και στις δυνάμεις σου και δεν θα έχεις ανάγκη να ζηλέψεις κανένα.
geraki

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Την Τρίτη 02-11-2010, διεξήχθη η 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου στο γήπεδο της Ολύνθου Χαλκιδικής αγωνίσθηκαν οι ομάδες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χαλκιδικής και Γρεβενών.

Ο αγώνας έληξε με σκορ 0-4 υπέρ της ομάδας των Γρεβενών για την οποία σκόραραν οι Ντάνας Παν., Δούμας Ευρ., Καραγιάννης Χρ. και Λάλος Παν., ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η ομάδα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κέρδισε την αντίστοιχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας με σκορ 6-3.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με την επόμενη αγωνιστική να βρίσκει αντιμέτωπες την ερχόμενη Τρίτη 09-11-2010 και ώρα 15:00 στο γήπεδο της Καλληράχης Γρεβενών, τις ομάδες των Αστυνομικών Διεύθυνσεων Γρεβενών και Πιερίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Α.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΚΑΡΑΝΤΟΛΑΣ Θ., ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ Γ., ΤΖΙΤΖΙΝΟΣ Χ., ΚΑΜΠΑΝΤΑΪΔΗΣ Γ., ΚΛΑΨΑΣ Φ., ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Χ., ΚΑΡΑΜΑΥΡΟΣ Ι, ΚΟΘΡΑΣ Π., ΣΤΑΥΡΟΥ Σ, ΠΕΚΡΙΔΗΣ Β, ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ Σ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: ΜΠΑΚΑΛΗΣ Σ, ΚΟΥΤΣΙΟΥΚΗΣ Γ, ΧΡΥΣΕΛΗΣ Κ, ΑΣΚΗΤΑΚΗΣ Α, ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ Α, ΠΕΤΡΑΚΗΣ Σ, ΑΡΓΥΡΟΣ Ε.

Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΚΥΡΚΟΣ Α, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ε, ΚΥΡΑΤΖΗΣ Γ, ΧΑΝΤΑΒΑΣ Κ, ΝΤΑΝΑΣ Π, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Χ, ΤΑΜΠΑΚΑΚΟΣ Γ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α, ΤΣΙΟΠΛΗΣ Δ, ΔΟΥΜΑΣ Ε, ΛΑΛΟΣ Π. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Θ, ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ Γ, ΚΑΚΟΥΣΙΟΣ Ν, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ, ΛΑΧΑΝΟΣ Κ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΚΕΛΑΖΟΓΛΟΥ Γ, ΣΕΡΕΤΗΣ Β, ΚΑΒΑΚΙΔΟΥ Α.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΡΑΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τέσσερεις ημέρες πριν τις εκλογές, το μήνυμα των πολιτών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Μπροστά, με ενότητα. Για τα Γρεβενά των προσδοκιών μας. Για τα ισχυρά και επώνυμα Γρεβενα . Η παράταξη όραμα – ανάπτυξη – συμμετοχή, καθημερινά ισχυροποιείται με τα καταξιωμένα στελέχη της. Δίνουν τη μάχη, καταθέτοντας το όραμα για τον νέο μεγάλο δήμο μας. Επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό με θέσεις και πρόγραμμα για το αύριο του τόπου μας.


Ισχυρός σύμμαχος οι Γρεβενιώτες. Με αυτούς θα πορεύονται, γιατί αυτοί είναι οι τελικοί κριτές . Μαζί με τους πολίτες , νικηφόρα, στις 7 Νοεμβρίου θα γυρίσουν σελίδα.


Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Είναι η ώρα των ιδεών, των προτάσεων και της ευθύνης απέναντι στα προβλήματα και απέναντι στους πολίτες που ζητούν λύσεις. Στα Γρεβενά τα προβλήματα είναι ορατά και γνωστά, οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και οι λύσεις θα προέλθουν από τους ίδιους.


Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι σπουδαίο:


Θα βγούν μπροστά, στο προσκήνιο, θα φτιάξουν με συστηματική και συλλογική προσπάθεια έναν ισχυρό δήμο, διεκδικώντας τη θέση που μας ανήκει, δεν θα μείνουμε στα ίδια, στο περιθώριο, προσκολλημένοι σε αγκυλώσεις του παρελθόντος, διαρκώς παραπονούμενοι και αιχμάλωτοι της μιζέριας.


Εδώ ακριβώς πρέπει να επικεντρώνεται η προσπάθεια σε αυτές τις εκλογές: Να πείσουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα δήμο για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.


Ο συνδυασμός του Τάκη Ζήση είναι εδώ για να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης και της διαφοροποίησης της οικονομίας μας, για να ανοίξουμε προοπτικές μέσα από την αξιοποίηση των υλικών, ανθρώπινων και φυσικών πόρων που διαθέτουμε.


Είναι εδώ για να συζητήσουν σοβαρά για τις επερχόμενες μεγάλες αλλαγές και να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος του τόπου μας.


Είναι εδώ για να καταβάλουν κάθε προσπάθεια που θα αξιοποιεί τα δυνατά μας σημεία, θα περιορίζει τις αδυναμίες, θα εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις απειλές που υπάρχουν στο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε.


Είναι εδώ για να σπάσουν το φαύλο κύκλο που θέλει τον τόπο μας παρία και έρμαιο των αποφάσεων άλλων.


Είναι εδώ για να αναμορφώσουν τόσο ριζικά το δήμο, ώστε να γίνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, να παράγει και να προωθεί την καινοτομία, τη γνώση, την επιχειρηματικότητα, να αξιοποιεί τις ευκαιρίες και πάνω από όλα να υπηρετεί τον πολίτη.


Είναι εδώ για να δουλέψουν για την πραγμάτωση ενός οράματος που δεν είναι ανέφικτο.


Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Καλούν όλους όσοι έχουν ιδέες, προτάσεις, μεράκι για τον τόπο, να συζητήσουν, να συναποφασίσουν, να συστρατευτούν, να αγωνιστούν μαζί, ενάντια στη μετριότητα, στη μιζέρια, στην παθητικότητα, στην ανυπαρξία οράματος, στην αναποτελεσματικότητα.
geraki