Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΡΑΜΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Τέσσερεις ημέρες πριν τις εκλογές, το μήνυμα των πολιτών είναι σαφές και ξεκάθαρο. Μπροστά, με ενότητα. Για τα Γρεβενά των προσδοκιών μας. Για τα ισχυρά και επώνυμα Γρεβενα . Η παράταξη όραμα – ανάπτυξη – συμμετοχή, καθημερινά ισχυροποιείται με τα καταξιωμένα στελέχη της. Δίνουν τη μάχη, καταθέτοντας το όραμα για τον νέο μεγάλο δήμο μας. Επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό με θέσεις και πρόγραμμα για το αύριο του τόπου μας.


Ισχυρός σύμμαχος οι Γρεβενιώτες. Με αυτούς θα πορεύονται, γιατί αυτοί είναι οι τελικοί κριτές . Μαζί με τους πολίτες , νικηφόρα, στις 7 Νοεμβρίου θα γυρίσουν σελίδα.


Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Είναι η ώρα των ιδεών, των προτάσεων και της ευθύνης απέναντι στα προβλήματα και απέναντι στους πολίτες που ζητούν λύσεις. Στα Γρεβενά τα προβλήματα είναι ορατά και γνωστά, οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και οι λύσεις θα προέλθουν από τους ίδιους.


Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι σπουδαίο:


Θα βγούν μπροστά, στο προσκήνιο, θα φτιάξουν με συστηματική και συλλογική προσπάθεια έναν ισχυρό δήμο, διεκδικώντας τη θέση που μας ανήκει, δεν θα μείνουμε στα ίδια, στο περιθώριο, προσκολλημένοι σε αγκυλώσεις του παρελθόντος, διαρκώς παραπονούμενοι και αιχμάλωτοι της μιζέριας.


Εδώ ακριβώς πρέπει να επικεντρώνεται η προσπάθεια σε αυτές τις εκλογές: Να πείσουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα δήμο για τον οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι.


Ο συνδυασμός του Τάκη Ζήση είναι εδώ για να πάρουν μεγάλες αποφάσεις για τα ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης και της διαφοροποίησης της οικονομίας μας, για να ανοίξουμε προοπτικές μέσα από την αξιοποίηση των υλικών, ανθρώπινων και φυσικών πόρων που διαθέτουμε.


Είναι εδώ για να συζητήσουν σοβαρά για τις επερχόμενες μεγάλες αλλαγές και να τις εκμεταλλευτούμε προς όφελος του τόπου μας.


Είναι εδώ για να καταβάλουν κάθε προσπάθεια που θα αξιοποιεί τα δυνατά μας σημεία, θα περιορίζει τις αδυναμίες, θα εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες και θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις απειλές που υπάρχουν στο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε.


Είναι εδώ για να σπάσουν το φαύλο κύκλο που θέλει τον τόπο μας παρία και έρμαιο των αποφάσεων άλλων.


Είναι εδώ για να αναμορφώσουν τόσο ριζικά το δήμο, ώστε να γίνει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, να παράγει και να προωθεί την καινοτομία, τη γνώση, την επιχειρηματικότητα, να αξιοποιεί τις ευκαιρίες και πάνω από όλα να υπηρετεί τον πολίτη.


Είναι εδώ για να δουλέψουν για την πραγμάτωση ενός οράματος που δεν είναι ανέφικτο.


Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Καλούν όλους όσοι έχουν ιδέες, προτάσεις, μεράκι για τον τόπο, να συζητήσουν, να συναποφασίσουν, να συστρατευτούν, να αγωνιστούν μαζί, ενάντια στη μετριότητα, στη μιζέρια, στην παθητικότητα, στην ανυπαρξία οράματος, στην αναποτελεσματικότητα.
geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: