Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΌΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ

Οι απαντήσεις από τον φορέα διαχείρισης του χιονοδρομικού έρχονται διάσπαρτες, από όλα τα μέλη του.
Λένε ότι συκοφαντώ τον πρόεδρο του φορέα, άλλοι μου στέλνουν μηνύματα να σταματήσω τον αγώνα που κάνω για την πάταξη της διαφθοράς και βάζουν κοινούς φίλους να με επιβάλλουν να σταματήσω να γράφω.- Αν δεν υπήρχε η έννοια της ελευθερίας, δεν θα ξέραμε ποτέ αν ήμασταν δούλοι, σκλάβοι. Αν δεν υπήρχε η έννοια της δίκαιης κοινωνίας και της δημοκρατίας, δεν θα ξέραμε ποτέ τι σημαίνει διαφθορά.
Ο μεγαλύτερος εχθρός της διαφθοράς είναι η διαφάνεια και γι΄αυτό χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ αρχών και πολιτών. Οι μεν πρώτοι οφείλουν να εφαρμόζουν κανόνες πλήρους διαφάνειας στις συναλλαγές τους, οι δε δεύτεροι να στηρίζουν τις προσπάθειες και να μη συμμετέχουν στη διαφθορά ούτε ενεργητικά, αλλά ούτε και παθητικά.
Ο πρόεδρος επιβεβαιώνει ότι ο χρήστης των κομπιούτερ του χιονοδρομικού έχει πάρει τον σκληρό δίσκο από τον υπολογιστή , επίσης επιβεβαιώνει ότι οι υπάλληλοι πληρωνόντουσαν με μαύρα χρήματα.
Άρχισε ο μίτος της Αριάδνης να μας δείχνει την διαφθορά, την κατάντια που επικρατεί στο χιονοδρομικό κέντρο.
Κύριε πρόεδρε εάν δεν γνωρίζετε γιατί σας επέλεξαν οι πολιτικοί να ηγηθείτε στον φορέα, τότε πρέπει να παραιτηθείτε εσείς και όλοι του Δ.Σ.
Ο εθελοντισμός έχει τεράστιες υποχρεώσεις .

Οι παραλήψεις σας δεικνύουν άτομα επιπόλαια, ανεύθυνα, ανίκανα να ηγηθούν σ αυτόν τον νευραλγικό φορέα.
Τι παραλάβατε κύριε πρόεδρε; Απολύτως τίποτα.-
Ποια είναι εκείνη η δημόσια υπηρεσία που δίνει εντολή να πληρώνονται οι υπάλληλοι με μαύρα χρήματα;
Οι υπάλληλοι δήλωναν στην εφορία τις αμοιβές τους; Όχι .- άρα φοροδιέφυγαν και ήταν αιτία ο φορέας.
Ποια είναι εκείνα τα στατιστικά στοιχεία της επισκεψημοτητας των χιονοδρόμων;
Ποσά εισιτήρια κάρτες κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια;
Που πήγαν τα χρήματα από τις κάρτες εισιτήρια;
Γιατί ο υπάλληλος του φορέα ξήλωσε τον σκληρό δίσκο; Με ποια εντολή;
Γιατί έχουν καταστρέψει τα στοιχεία των προηγούμενων ετών;
Πιστεύω ότι οι λογιστές που βάλατε μετά την πρώτη μου ενημέρωση, να έχουν τα επαρκή στοιχεία, για να μπορέσουν να δώσουν μια απάντηση. Διότι αυτοί οι επιστήμονες δεν έχουν σπουδάσει την εις άτοπων απαγωγή.

Κύριε πρόεδρε δεν σας κατηγορώ ,απλά σας βοηθώ να ξεκινήσετε να υποστηρίζετε την ταυτότητα του νομού.
Σας υπενθυμίζω ότι πρέπει να συνταχθείτε με τις προσπάθειες της κεντρικής εξουσίας ενάντια στην διαφθορά.
Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ούτε οι καλύτεροι και αυστηρότεροι νόμοι, ούτε οι αρμόδιες διωκτικές αρχές μπορούν μόνοι τους να ξεριζώσουν τη διαφθορά. Χρειάζεται η συνεργασία του κράτους, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί.


Δεν έχετε το δικαίωμα εσείς προσωπικά αλλά και κανένας από την παρέα σας να αμαυρώνετε τους πολιτικούς που σας επέλεξαν για την θέση αυτή, αλλά και ένα νομό ολόκληρο.
Η διαφάνεια είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας, διότι δίνει τη γνώση, δίνει τη δυνατότητα ο πολίτης να ελέγχει. Και η γνώση είναι κι αυτή βεβαίως εξουσία.
Εάν λοιπόν όπως λέτε ότι το geraki σας συκοφαντεί σας ενημερώνω ότι θα είναι τιμή μου να με μηνήσετε για συκοφαντική δυσφήμηση.
Διαφορετικά παραιτηθείτε και προσαρμοστείτε στα καθήκοντα του κρεοπώλη εσείς , και οι σύντροφοι σου στα καθήκοντα των ιδιωτικών τους επιχειρήσεων.
Να αφήσετε επιτέλους την προσωπική σας προβολή γιατί είμαι σίγουρος ότι στο εγγύς μέλλον θα την χάσετε.


Πιστεύω ότι οι φορείς των ανεξάρτητων αρχών αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολο και επώδυνο είναι να ασκεί κανείς εξουσία, όταν βρίσκεται στο μαγνητικό πεδίο της σύγκρουσης των συμφερόντων.


GERAKI

Δεν υπάρχουν σχόλια: