Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και αδιαφάνειας στον φορέα του χιονοδρομικού της βασιλιτσας οφείλονται στη μη αξιοκρατική, αλλά με πλάγια και πολιτικά μέσα επιλογή της διοικούσας επιτροπής, και κυρίως η εκ μέρους των περισσότερων υπαλλήλων αδιαφορία για την εκτέλεση του υπαλληλικού καθήκοντος.


Η κλεψιά και η λαμογιά εξάγονται στην κοινωνία των Γρεβενών από το χιονοδρομικό κέντρο της βασιλίτσας εδώ και χρόνια.


Παράνομη χαρακτηρίζεται η έκδοση εισιτηρίων (καρτών) για τους αναβατήρες χωρίς να δίνεις την ανάλογη απόδειξη είσπραξης στους χιονοδρόμους.


Φοροδιαφυγή αποκαλείται η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη απόκρυψη φορολογητέας ύλης ενός φυσικού ή νομικού προσώπου. Θεωρείται παράνομη και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά και συνιστά το αδίκημα της μη καταβολής του οφειλόμενου φόρου με την παραβίαση ή καταστρατήγηση του νόμου.


Με λίγα λόγια θέλουν να μας πουν πως το θέμα δεν είναι ποιος τα παίρνει και μεροληπτεί παραβιάζοντας νόμους και κανόνες, πλουτίζοντας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των Γρεβενιωτών φορολογουμένων, αλλά από πού τα παίρνει.


Ακόμη και τα νέα μέλη του Δ.Σ δηλώνουν ότι οι εξτρα απασχολούμενοι υπάλληλοι στο χιονοδρομικό θα πληρώνονται με μαύρα χρήματα, γιατί δεν μπορούν να τα αιτιολογήσουν. Τι άλλο θα ακούσω θεέ μου;


Μαύρα χρήματα είναι εκείνα για τα οποία ο εισπράξας δεν εξέδωσε νόμιμη απόδειξη. Τα παντελόνιασε χωρίς αυτά να καταγραφούν πουθενά. Δεν θα συνυπολογιστούν στο συνολικό ετήσιο εισόδημά του, και ουδέποτε θα φορολογηθεί με βάση αυτά.


Όσοι εργάζονται και παίρνουν τα λεφτά στο χέρι, χωρίς να τους κολλάει ο αφεντικός ένσημα, είναι οι λεγόμενοι μαύροι.


Ρεμούλα, μεγάλη απάτη στην διαχείριση των οικονομικών του χιονοδρομικού κέντρου προμηνύεται από την νέα διοικούσα επιτροπή του φορέα.


Το geraki έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν παρέλαβαν τίποτα διότι θέλουν να συνεχίσουν όπως οι προκάτοχοι τους οι (αετονύχιδες )


Ακόμη θέλω να ρωτήσω την διοικούσα επιτροπή του φορέα:


Ψηφίσαν τον νέο προϋπολογισμό για το 2011;


Διότι διάβασα τον προϋπολογισμό του 2010 και ήταν ένα βιβλίο εσόδων εξόδων με ποσά που δείχνουν μια καραμπινάτη απάτη εις βάρος του ελληνικού κράτους


Ο Προϋπολογισμός κύριοι δεν είναι ένα απλό βιβλίο Εσόδων-Εξόδων. Ενσωματώνει επιλογές οικονομικής πολιτικής, είναι μοντέλο ανάπτυξης με συγκεκριμένες επιλογές ως προς το τι θα χρηματοδοτηθεί και το πιο σημαντικό, το ποιος θα πληρώσει. Με άλλα λόγια είναι οικονομική και κοινωνική ιδεολογία.


Δεν θα αναλύσω τίποτα, δεν θα δώσω περισσότερα, όλα αυτά είναι αρκετά για να αφυπνιστούν η εφορία – και ο αρμόδιος εισαγγελέας.


Διαβάστε τον προϋπολογισμό του Ε.Χ.Κ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ, ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ KAI TA ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.


GERAKI

Δεν υπάρχουν σχόλια: