Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ Ν.Ε ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η οργάνωση του κόμματος είναι το μέσο δια του οποίου τα στελέχη του οφείλουν να γίνουν η εγγύηση.
Οφείλει να αναδεικνύει-προτείνει-εκλέγει στελέχη, αλλά και ταυτόχρονα να τα κρίνει, να τα αντικαθιστά ακόμα και να τα αμφισβητεί.
Από τη μια οφείλει να εκφράζει δυναμικές ομάδες πολιτών που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να πάρουν πρωτοβουλίες, να αμφισβητήσουν εξουσίες, κατεστημένα και συμφέροντα. Οφείλει να ελέγχει κομματικούς-αιρετούς άρχοντες και στελέχη. Να αναδεικνύει νέες πολιτικές ακόμα και αν δεν είναι ώριμες στην ευρύτερη κοινωνία.
Από την άλλη οφείλει να υλοποιεί την πολιτική που επαγγέλλεται και να διαμορφώνει τις συνθήκες να μπορεί αυτή η πολιτική να υλοποιηθεί παρά τις αντιξοότητες και τις τακτικές των «αντιπάλων». Να διατάσσει οργανωμένες δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και να «κερδίζει» εκλογές.
Τέλος, οφείλει να έχει μηχανισμούς ελέγχου, διασφάλισης των διαδικασιών, αξιολόγησης και ελεύθερης έκφρασης των απόψεων των πολιτών.
Το ΠΑΣΟΚ συνεπώς οφείλει να έχει μια δομή που θα διαμορφώνει τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις του Κινήματος. Να αναδεικνύει τα στελέχη που θα την υλοποιούν. Να αξιολογεί την πορεία υλοποίησης και την αποτελεσματικότητα. Να πρωτοπορεί, να καινοτομεί, να είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες και στην δημιουργικότητα των πολιτών, να αφουγκράζεται τα κοινωνικά κινήματα, ακόμα και αν ασκεί την εξουσία την οποία αυτά κρίνουν-επικρίνουν.
Τέλος σε αυτό το επίπεδο επιβάλλεται να δομείται και ο λεγόμενος κομματικός μηχανισμός. Δηλαδή η δημοτική οργάνωση με τις οργανώσεις δημοτικών διαμερισμάτων πρέπει να είναι ο βραχίονας δημόσιας παρέμβασης και κινητοποίησης του κόμματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή οφείλει να αποκτήσει έναν ουσιαστικό καθοδηγητικό πολιτικό ρόλο. Οφείλει να είναι όργανο συντονισμού τόσο των διαδικασιών διαβούλευσης, όσο και των δράσεων σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να δρα τόσο όταν το κόμμα λαμβάνει συνολικές πρωτοβουλίες, αλλά και αυτόνομα με βάση την επικαιρότητα διεθνή, εθνική και τοπική.


Όλα αυτά τα γνωρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στον νομό Γρεβενών;
geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: