Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ




Π Ρ Ο Σ :
1. Διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών
κ. ΠΑΝΑΓΟ Αντώνιο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:


1. κ. Διευθυντή Εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» Γρεβενών
2. Μ.Μ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
3. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Όλα τα μέλη μας


Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε σε ρεπορτάζ της έγκριτης εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΓΡΕΒΕΝΩΝ, σχετικό με τους θανάτους από ναρκωτικά στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών, το οποίο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29-6-2010, διάφορες δηλώσεις σας για το όλο ζήτημα μεταξύ των οποίων αναφέρετε (σύμφωνα με την εφημερίδα), ότι μέρος του όλου προβλήματος εισαγωγής ναρκωτικών στη φυλακή είναι και «Δόλιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δόλιοι αστυνομικοί…».
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει για τους αστυνομικούς των Γρεβενών καμία καταγγελία για καμία υπόθεση διαφθοράς και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, η δε σοβαρότατη αναφορά σας αυτή σε συνδυασμό με τη θέση ευθύνης που κατέχετε, προκάλεσε την έντονη και λογική αντίδραση όλων των εργαζομένων αστυνομικών, παρακαλούμε τα όποια στοιχεία διαθέτετε να τα καταθέσετε στον κ. Εισαγγελέα και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, προκειμένου διεξάγουν σχετικές έρευνες για να ανακαλυφθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όπως τους αρμόζει.


Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα σας παρακαλούσαμε όπως τουλάχιστον για το σκέλος των αστυνομικών υπαλλήλων με τους οποίους ουδεμία διοικητική σχέση έχετε και το έργο μας είναι συνταγματικά διακριτό από το δικό σας, να ανακαλέσετε ή να τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη δήλωση σας, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την αξιοπρέπεια του συνόλου των συναδέλφων μας.
Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ως συνδικαλιστικό όργανο, εφόσον μας ζητηθεί, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια σας που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου και στην άμεση αποκάλυψη τυχόν επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι γενικόλογες και αόριστες αναφορές δεν βοηθούν σε τίποτε άλλο, εκτός από το να σπιλώνουν υπολήψεις, να απαξιώνουν θεσμούς και προσπάθειες τίμιων εργαζομένων, ενώ εν τέλει μετατοπίζουν την χρόνια παθογένεια ενός συστήματος σε άλλους τομείς, αποπροσανατολίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της κοινής γνώμης.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: