Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!; (Απάντηση εδώ και τώρα)

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην νομαρχιακή του νομού για το ποιος θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον μεγάλο δήμο των Γρεβενων.
Που κρύβονται τα επιφανή στελέχη του κόμματος του νομού; Γιατί δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι για τη δημαρχεία; Δεν έχουν αυτοπεποίθηση; Δεν είναι ικανά; Δεν  ειναι άξια;
Γνωρίζουμε ότι οδηγός ενός πολιτικού είναι οι αξίες του. Αυτές καθορίζουν τους στόχους του, τα θέλω και το κίνητρο των πράξεών του. Αυτές ορίζουν το ήθος της πολιτικής του και τα μέσα της δράσης του. Μέσα από το πρίσμα των αξιών του, κρίνεται. Και με τη δύναμη των αξιών του, πετυχαίνει.
Ή είναι ικανοποιημένα με την προσωρινή θέση που κατέχουν τώρα; Και δεν τους ενδιαφέρει η τύχη του νομού Γρεβενων;
Η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Όταν αποφασίζει κάποιος να κατέλθει στον πολιτικό στίβο θα πρέπει να προτάσσει το κοινωνικό καλό πάνω από οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται σύνεση και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Χρειάζεται λοιπόν ένα άλλο ύφος και ήθος απέναντι στα πράγματα. Η αναβάθμιση της εικόνας των πολιτικών στα μάτια της κοινωνίας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους τους πολιτικούς. Ο αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι συνεχής.
Πολιτική δεν σημαίνει υποσχέσεις, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Πολιτική δεν σημαίνει ο καθένας για την πάρτη του. Πολιτική υπάρχει μόνον εκεί όπου ξεπερνάμε ως πολίτες τον μικρόκοσμο των προσωπικών μας συμφερόντων και φιλοδοξιών.
Geraki

1 σχόλιο:

Dimitris είπε...

Τα επιφανή μέλη του κόματος σε νοιάζουν; Αυτοί είναι ρε που "κλαδεύουν" κάθε πραγματικά άξιο, έχουν τους μηχανισμούς με το μέρος τους. Η σαπίλα θέλει ξύσιμο και πέταμα, όχι δόσεις αποσμητικού.