Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η κατάντια του δήμου Γρεβενών

Με τη… θηλιά στο λαιμό ξεκίνησε ο νέος δήμος Γρεβενων. Αυτό που φοβόταν ο νέος δήμαρχος δυστυχώς συνέβη. Σε πρώτη φάση εκείνο που παρέλαβε ο δήμαρχος είναι χρέη και… παροπλισμένα μηχανήματα. Θα ξεκινήσει ουσιαστικά με τη… θηλιά στο λαιμό καθώς τα χρέη είναι πολλά και ως ένα βαθμό άγνωστα.


Τα χρέη αυτά αφορούν τις υποχρεώσεις του παλαιού δήμου Γρεβενων, και των μικρών δήμων που συχωνευτικαν, προς στους διάφορους προμηθευτές τους.


Αν λάβει υπ’ όψιν του κανείς το μέγεθος κάθε δήμου σήμερα και τον κύκλο εργασιών του, τα ποσά είναι εξωφρενικά, πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα στοιχεία. Επειδή τα χρέη αναφέρονται σε Καλλικρατικούς δήμους που προέκυψαν απ’ τη συνένωση άλλων μικρότερων, πρέπει να μάθουμε πόσα χρέη κουβάλησε κάθε δήμος στον νέο δήμο. Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς άλλο είναι να χρωστάς 3 εκατομμύρια ευρώ, για παράδειγμα, όταν έχεις έναν ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ, και άλλο να χρωστάς 2 εκατομμύρια όταν ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν ξεπερνά το ίδιο ποσό.


Βέβαια για τον νέο δήμο το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρέη που παραλαμβάνει αλλά και τα αντικείμενα. Για παράδειγμα, ορισμένοι απ’ τους παλιούς μικρούς δήμους εκείνο που απλώς έφεραν μαζί τους, είναι παροπλισμένα μηχανήματα, αλλά καλοδιατηρημένα αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνταν οι δήμαρχοί τους! Φυσικά τα κτίρια, τα οποία οι νέοι δήμοι πρέπει να αποφασίσουν τι θα τα κάνουν και κυρίως πώς θα τα συντηρήσουν, διότι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.…


Επίσης η Δ.Ε.Υ.Α.Γ όπως μαθαίνω ο απερχόμενος δήμαρχος αυτός ο μεγάλος φιλόδοξος πολιτικός που έχει βλέψεις να μετακομίσει στην βουλή, την εγκατέλειψε και έφυγε χωρίς να αναλογισθεί τις υποχρεώσεις του, ούτε τα καθήκοντα του για τρεις μήνες ακόμη να ηγηθεί στον εν λόγω φορέα για να παραδώσει όπως αναφέρει ο νόμος. Αυτός που δεν επέδειξε την απαιτούμενη υπευθυνότητα, που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, αυτός που δεν είναι υπαίτιος για κάποιο γεγονός. Ο ανεύθυνος απερχόμενος τοπικός άρχων, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περισώσει την απατηλή εικόνα που τόσο διεξοδικά έπλασε για τον εαυτό του, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για την Δ.Ε.Υ.Α.Γ στο παρελθόν, Με τον προσφιλή του τρόπο, με ανακρίβειες και αβασάνιστα ψεύδη όπως πάντα. Το χούι λέει ο λαός δύσκολα αποβάλλεται.


Αν στωικά περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης, είναι γιατί έχουμε την αίσθηση της αξιοπρέπειας που ο ίδιος φαίνεται να μην διαθέτει.


Ναι. Να λάμψει η αλήθεια.


Και αφού θέλει να είναι λαλίστατος, ας μας απαντήσει λοιπόν :


- Πως ανακάλυψε τα περί Δ.Ε.Υ.Α.Γ Όταν παρέλαβε από τον προκάτοχο του τι παρέλαβε γιατί δεν έκανε τις απαιτούμενες έρευνες; - Θα μας πει που διατέθηκαν τα προϊόντα του περιβόητου τιμολογίου;


Ακόμη να μας πει γιατί δεν ανανέωσε τις συμβάσεις με τα πρατήρια υγρών καυσίμων; Μήπως τα χρέη των προηγούμενων ετών ήταν ανεξόφλητα; Δεν γνώριζε ότι ο δήμος θα λειτουργήσει μετά την αποχώρηση του; Τα δελτία κίνησης των δημοτικών οχημάτων τα είχε ελέγξει ποτέ; Τηρούσε την πεπατημένη λειτουργική δομή που διέπει αυτήν την υπηρεσία; Οι δημοτικοί υπάλληλοι που διαχειριζόταν αυτές τις υπηρεσίες έτυχε ποτέ να ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές όσο αφορά το ποθεν εσχες και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί; ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!


Κύριε φιλόδοξε πολιτικέ είναι ντροπή είναι κατάντια όλα αυτά που αφήσατε λυποτακτοντας από τον δήμο Γρεβενων..


Οι Γρεβενιωτες δεν ξεχνούν, απλά η απόφαση τους είναι τώρα πλέον σωστή και αποτελεσματική. Η διαφάνεια θα φέρει και άλλα στο φως, για να λάμψει η αλήθεια, για να μάθει ο ελληνικός λαός γιατί φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού..


Geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: