Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

O Θεός φόβος

Στην προσπάθεια μου να εκφράσω την άποψη μου ως σκεπτόμενος πολίτης και μόνον, εκμεταλεύτηκα την δυνατότητα που μου παρέχει το ιστολόγιο για να σχολιάσω και να καυτηριάσω τις ιλαροτραγωδίες του πολιτικού θιάσου της χώρας μας.


Με την δραστηριότητα μου αυτή φιλοδοξώ να αποσπάσω την προσοχή των πολιτικών, αυτών που δεν κατανόησαν την σημασία της λαϊκής εντολής...


Ανέκαθεν το αίσθημα της φοβίας διακατείχε τους Έλληνες πολίτες. Ο φόβος για το άγνωστο, ο φόβος για τις εντυπώσεις, ο φόβος για την απώλεια εργασίας, ο φόβος για τις συνέπειες του νόμου, ο φόβος για τον στιγματισμό των πολιτικών πεποιθήσεων, ο φόβος του χρέους και των συνεπειών του νόμου, γενικά οι έλληνες ήταν γαλουχημένοι με το σύνδρομο της φοβίας που το απρόσωπο κράτος καλλιεργούσε.


Σε όλες τις περιπτώσεις είμαστε υποταγμένοι στον θεό Φόβο που καταρρακώνει τις πεποιθήσεις των λαών και τους καθιστά άβουλους και ανίσχυρους να ορθώσουν το ανάστημα τους.


Η οικονομικές κρίσεις παίζουν έναν καθοριστικό ρόλο στον κοινωνικό ιστό των λαών. Μέσα από αυτήν, οι μεγαλοεπιχειρηματίες αναζητούν λύσεις που όχι μόνον ευνοούν τους ίδιους, αλλά υπό το καθεστώς του φόβου αναγκάζουν την εργατική τάξη να υποκύψει στις εξευτελιστικές αμοιβές εργασίας.


Οι Έλληνες διακατέχονται από έντονα συναισθήματα φροντίδας για την οικογένεια τους και το μέλλον των παιδιών τους και αυτό το γνωρίζουν καλά οι διαχειριστές της ελληνικής οικονομίας.


Εύχομαι  η χώρα μας, αυτή η μεγάλη οικογένεια να εχει αποκτήσει έναν άξιο οικογενειάρχη.
geraki

Δεν υπάρχουν σχόλια: