Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ποιος εγγυάται την ανάπτυξη;

Κάποια πρόσωπα θα πρέπει να είναι ικανά για να προσφέρουν στη διοίκηση και ανάπτυξη μιας περιφέρειας.
Ένας «αλεξιπτωτιστής», δεν είναι γνώστης των προβλημάτων και ειδικότερα της καθημερινότητας ενός συγκεκριμένου τόπου, με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά του.


Πώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη σε έναν τόπο, όταν αυτός που θα κληθεί να τον διοικήσει, δεν τον έχει ζήσει, χειμώνα καλοκαίρι, και δεν έχει βιώσει τις αγωνίες και τις ανάγκες του; Πώς θα έχουμε την απαίτηση, ο «αλεξιπτωτιστής» να γνωρίζει τη γεωγραφική θέση του νομού μας; Πώς θα έχουμε την απαίτηση να ξεχωρίσει την τουριστική ιδιαιτερότητα, την ισόρροπη προβολή και τις ανάγκες υποδομών, την επόμενη μέρα;


Όποιος αναρωτηθεί εάν τα παραπάνω συνέβαιναν με τους διορισμένους περιφερειάρχες, θα λάβει θετική απάντηση;


Όμως, σήμερα, ο «Καλλικράτης» εγγυάται ριζικές αλλαγές και οι περιφέρειες αναλαμβάνουν το ρόλο να ενώσουν και να παράγουν συνολική ανάπτυξη στις συνδεδεμένες περιοχές.


Δε θα λεγόμαστε απλά, αλλά θα γίνουμε, Δυτικομακεδόνες.


Παράλληλα, οι ειδικοι φαίνεται ότι σχεδιάζουν άλλα σενάρια, ώστε να «δώσουν ευκαιρίες» και να χαρίσουν αντιπεριφερειάρχες, άτομα που είναι άσχετα η καλύτερα δεν γνωρίζουν από διοίκηση, ακόμη κατέχουν θέσεις προέδρων σωματείων, γραμματείς νομαρχιακών, ώστε να ικανοποιήσουν – δανεικά – ημέτερους στις πλάτες του μέλλοντος.


Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες, εκφράζοντας την άποψη ότι οι ενιαίοι δήμοι και οι νέες αιρετές περιφέρειες θα δημιουργήσουν πρωτοφανή ανάπτυξη, εφόσον οι νέοι διοικητές τους είναι εργατικοί και κατάλληλοι. Όποιος δήμος ή περιφέρεια επιλέξει ικανούς, θα έχει μέλλον, όπου κι αν βρίσκεται γεωγραφικά. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να ενταφιάζουν το μέλλον τους σε πρόχειρες επιλογές και ατέρμονες πολιτικές ικανοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: