Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΑΝΔΡΑ

Γρεβενά, 20 Ιανουαρίου 2011

1.- Την 11:00 ώρα της 19-01-2011, πλησίον του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρπερού του Δήμου Δεσκάτης και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από αυτό, ανευρέθη νεκρός έξωθεν της κτηνοτροφικής του εγκατάστασης, από κατοίκους του αυτού διαμερίσματος, ημεδαπός άνδρας ηλικίας 69 ετών, φέρον εγκαύματα σε όλο του το σώμα συνεπεία ανάφλεξης εύφλεκτου υλικού.
2.- Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης._

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 14-01-2011

- Εμείς οι Αστυνομικοί ανεξαρτήτου βαθμού της ιεραρχίας , μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Γρεβενών , που συγκεντρωθήκαμε στα Γρεβενά σήμερα 14 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιώντας τη Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους , μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και υγιή διάλογο, διαπιστώσαμε ότι πέραν από τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που υπήρξε τα προηγούμενα έτη από τους κυβερνώντες σε βάρος μας, καλούμαστε πλέον να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον των στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων μας.
- Η συνεχιζόμενη επιλογή της Κυβέρνησης να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο των «βαθέων τομών», οι οποίες όμως εφαρμόσθηκαν μόνο σε βάρος των μισθών, των συντάξεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οδήγησε σε σημαντικότατη συρρίκνωση του εισοδήματος μας, σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε κοινωνικό αναβρασμό και εν τέλει έχει εκμηδενίσει κάθε ικμάδα αισιοδοξίας για το αύριο.
- Ως ένστολοι, έχοντας κυρίαρχη θεσμική και συνταγματική αποστολή την προάσπιση των θεσμών της Δημοκρατίας και την εξασφάλιση παραγόντων ασφάλειας για την κοινωνική συνοχή, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κρίση δεν είναι πρωτίστως οικονομική, αλλά κυρίαρχα πνευματική. Όταν το κράτος διαχρονικά έφτασε σε σημείο να λειτουργεί όχι υπηρετώντας, αλλά στρεφόμενο κατά του πολίτη από μία εμπορευματοποίηση του συστήματος των αξιών, που οδήγησε σε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς στο δημόσιο βίο, δημιουργώντας την αίσθηση ότι όλα επιτρέπονται, το μεγάλο διακύβευμα του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι να συνεχίσουμε την πορεία προς την κοινωνικοποίηση και τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας ή να μείνουμε απαθείς;
- Διότι είναι πλέον πρόδηλος ο κίνδυνος της χρησιμοποίησής μας ως σχημάτων απορρόφησης των τεράστιων κοινωνικών κραδασμών που επίκεινται από τη διάσταση και τον διαχωρισμό της Κοινωνίας σε πλειοψηφία «αδυνάτων» και κραταιά μειοψηφία «δυνατών», γεγονός το οποίο αν συμβεί, θα μας βρει σθεναρά αντίθετους.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΗΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

1.- Από αστυνομικούς του Τ.Α. Γρεβενών, την 15-01-2011 και ώρα 22:45΄, στα Γρεβενά, συνελήφθη μία [1], ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 21 ετών, για κλοπή σε κατάστημα πώλησης μπαταριών αυτ/των.
2.- Συγκεκριμένα, ανωτέρω συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, έξωθεν του προαναφερόμενου καταστήματος με επτά (7) μπαταρίες αυτ/του στην κατοχή της, τις οποίες είχε αφαιρέσει νωρίτερα από κοινού με ημεδαπό άνδρα ηλικίας 22 ετών σπάζοντας την γυάλινη βιτρίνα του καταστήματος, ο οποίος όμως είχε αποχωρήσει νωρίτερα διαφεύγοντας τη σύλληψη και αναζητείται. Κατά τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι την 19:00 ώρα της 15-01-2011 είχαν προσπαθήσει ξανά από κοινού με έτερο ημεδαπό άνδρα ηλικίας 34 ετών να αφαιρέσουν τις μπαταρίες από τον εξωτερικό χώρο του εν λόγω καταστήματος χωρίς αποτέλεσμα καθότι έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.
3.- Η δράστιδα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία του Τ.Α. Γρεβενών θα οδηγηθεί στον Κο Εισαγγελέα Πλημ/κων Γρεβενών. Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Γρεβενών_

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ο Νομός Γρεβενών και η Ανταγωνιστικότητα

Η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης εξασφαλίζει αυτόματα την ανταγωνιστικότητα μιας περιοχής. Για να είμαι ακριβής ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε αναγνώριση του ρόλου της ανταγωνιστικότητας ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης όπως συμβαίνει σήμερα.
Για λόγους που σε γενικές γραμμές είναι γνωστοί και στους οποίους δεν είναι αναγκαίο να αναφερθώ, η ανταγωνιστική θέση του νομού μας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Με άλλα λόγια ο μηχανισμός ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας κατά την γνώμη μου, είναι ο ρόλος των υποδομών σε αυτή την περίπτωση.
Η ανταγωνιστικότητα αναφέρεται στην ικανότητα διατήρησης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του νομού – αναβάθμισης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενίσχυσης της απασχόλησης και της πραγματικής συνοχής, της περιβαλλοντικής προστασίας και αναβάθμισης, της διαρκούς βελτίωσης της παραγωγικότητας.
Η ανταγωνιστικότητα σε τοπικό επίπεδο είναι ο βαθμός στον οποίο ένας νομός υπό δίκαιες συνθήκες, μπορεί να παράγει υπηρεσίες οι οποίες ικανοποιούν την εγχώρια αγορά, και ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη διατήρηση και αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων των πολιτών του νομού. Η ανταγωνιστικότητα αντανακλάται στην ικανότητα να εξασφαλίζει, να διατηρεί και να διευρύνει τα μερίδιά της στην ελληνική αγορά, στις ευρωπαϊκές αγορές παροχής υπηρεσιών και κυρίως σε αυτές τις αγορές που χαρακτηρίζονται ως πρότυπα.
Η ανταγωνιστικότητα αποτελεί ικανή συνθήκη για την επίτευξη υψηλότερου βιοτικού επιπέδου, απασχόλησης. Μάλιστα, σε μακροχρόνια βάση, η ανταγωνιστικότητα αποτελεί τον βασικότερο προσδιοριστικό παράγοντα της αναπτυξιακής επίδοσης.
Επομένως, ένα αναγκαίο στοιχείο επιτυχίας της συνολικής προσπάθειας είναι οι σύγχρονες υποδομές στον νομό μας με πρότυπα ευρωπαϊκών ανταγωνίσιμων περιοχών. π.χ ένα πρότυπο σκι resort με όλες εκείνες τις υποδομές που ενδείκνυται να γίνει ο νομός μας ανταγωνίσιμος.


Ενέργεια: Η διαθεσιμότητα ενέργειας σε χαμηλό κόστος αποτελεί αναγκαία συνθήκη αύξησης της παραγωγικότητας καθώς η συγκεκριμένη ενδιάμεση εισροή παραμένει σημαντική παράμετρος στην διαδικασία παραγωγής αγαθών.


Είναι αναγκαίο να επιταχυνθεί η διαδικασία εισαγωγής δημοτικών, ιδιωτικών, η περιφερειακών επιχειρήσεων στην παραγωγή ενέργειας.


Χρηματοπιστωτικό σύστημα: Η ευκολότερη πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση για την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων αποτελεί άλλη μια βασική υποδομή.


Οι βασικές εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων συνοψίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:
- Κρατικές ενισχύσεις (άμεσες χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις επιτοκίων, εγγυοδοσία, φορολογικές απαλλαγές).


- Ίδια κεφάλαια (καταθέσεις, μετατρέψιμοι τίτλοι, κ.λπ)


- Κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ)


- Τραπεζικός δανεισμός


- Κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών
geraki

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η κατάντια του δήμου Γρεβενών

Με τη… θηλιά στο λαιμό ξεκίνησε ο νέος δήμος Γρεβενων. Αυτό που φοβόταν ο νέος δήμαρχος δυστυχώς συνέβη. Σε πρώτη φάση εκείνο που παρέλαβε ο δήμαρχος είναι χρέη και… παροπλισμένα μηχανήματα. Θα ξεκινήσει ουσιαστικά με τη… θηλιά στο λαιμό καθώς τα χρέη είναι πολλά και ως ένα βαθμό άγνωστα.


Τα χρέη αυτά αφορούν τις υποχρεώσεις του παλαιού δήμου Γρεβενων, και των μικρών δήμων που συχωνευτικαν, προς στους διάφορους προμηθευτές τους.


Αν λάβει υπ’ όψιν του κανείς το μέγεθος κάθε δήμου σήμερα και τον κύκλο εργασιών του, τα ποσά είναι εξωφρενικά, πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα στοιχεία. Επειδή τα χρέη αναφέρονται σε Καλλικρατικούς δήμους που προέκυψαν απ’ τη συνένωση άλλων μικρότερων, πρέπει να μάθουμε πόσα χρέη κουβάλησε κάθε δήμος στον νέο δήμο. Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό καθώς άλλο είναι να χρωστάς 3 εκατομμύρια ευρώ, για παράδειγμα, όταν έχεις έναν ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στα 50 εκατομμύρια ευρώ, και άλλο να χρωστάς 2 εκατομμύρια όταν ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν ξεπερνά το ίδιο ποσό.


Βέβαια για τον νέο δήμο το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα χρέη που παραλαμβάνει αλλά και τα αντικείμενα. Για παράδειγμα, ορισμένοι απ’ τους παλιούς μικρούς δήμους εκείνο που απλώς έφεραν μαζί τους, είναι παροπλισμένα μηχανήματα, αλλά καλοδιατηρημένα αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνταν οι δήμαρχοί τους! Φυσικά τα κτίρια, τα οποία οι νέοι δήμοι πρέπει να αποφασίσουν τι θα τα κάνουν και κυρίως πώς θα τα συντηρήσουν, διότι εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα.…


Επίσης η Δ.Ε.Υ.Α.Γ όπως μαθαίνω ο απερχόμενος δήμαρχος αυτός ο μεγάλος φιλόδοξος πολιτικός που έχει βλέψεις να μετακομίσει στην βουλή, την εγκατέλειψε και έφυγε χωρίς να αναλογισθεί τις υποχρεώσεις του, ούτε τα καθήκοντα του για τρεις μήνες ακόμη να ηγηθεί στον εν λόγω φορέα για να παραδώσει όπως αναφέρει ο νόμος. Αυτός που δεν επέδειξε την απαιτούμενη υπευθυνότητα, που δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, αυτός που δεν είναι υπαίτιος για κάποιο γεγονός. Ο ανεύθυνος απερχόμενος τοπικός άρχων, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περισώσει την απατηλή εικόνα που τόσο διεξοδικά έπλασε για τον εαυτό του, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες για την Δ.Ε.Υ.Α.Γ στο παρελθόν, Με τον προσφιλή του τρόπο, με ανακρίβειες και αβασάνιστα ψεύδη όπως πάντα. Το χούι λέει ο λαός δύσκολα αποβάλλεται.


Αν στωικά περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης, είναι γιατί έχουμε την αίσθηση της αξιοπρέπειας που ο ίδιος φαίνεται να μην διαθέτει.


Ναι. Να λάμψει η αλήθεια.


Και αφού θέλει να είναι λαλίστατος, ας μας απαντήσει λοιπόν :


- Πως ανακάλυψε τα περί Δ.Ε.Υ.Α.Γ Όταν παρέλαβε από τον προκάτοχο του τι παρέλαβε γιατί δεν έκανε τις απαιτούμενες έρευνες; - Θα μας πει που διατέθηκαν τα προϊόντα του περιβόητου τιμολογίου;


Ακόμη να μας πει γιατί δεν ανανέωσε τις συμβάσεις με τα πρατήρια υγρών καυσίμων; Μήπως τα χρέη των προηγούμενων ετών ήταν ανεξόφλητα; Δεν γνώριζε ότι ο δήμος θα λειτουργήσει μετά την αποχώρηση του; Τα δελτία κίνησης των δημοτικών οχημάτων τα είχε ελέγξει ποτέ; Τηρούσε την πεπατημένη λειτουργική δομή που διέπει αυτήν την υπηρεσία; Οι δημοτικοί υπάλληλοι που διαχειριζόταν αυτές τις υπηρεσίες έτυχε ποτέ να ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές όσο αφορά το ποθεν εσχες και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί; ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!


Κύριε φιλόδοξε πολιτικέ είναι ντροπή είναι κατάντια όλα αυτά που αφήσατε λυποτακτοντας από τον δήμο Γρεβενων..


Οι Γρεβενιωτες δεν ξεχνούν, απλά η απόφαση τους είναι τώρα πλέον σωστή και αποτελεσματική. Η διαφάνεια θα φέρει και άλλα στο φως, για να λάμψει η αλήθεια, για να μάθει ο ελληνικός λαός γιατί φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού..


Geraki

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΕΝΤΕ [5] ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

Γρεβενά, 10 Ιανουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ



- Σήμερα [10-01-2011], στην Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία πέντε [5] προσληφθέντων Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι στη συνέχεια θα παρουσιασθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής προκειμένου να εκπαιδευτούν._

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Γρεβενά, 09 Ιανουαρίου 2011

1.- Από αστυνομικούς του Α.Τ.-Τ.Α.Γρεβενών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο 1ο χλμ. Ε.Ο. Γρεβενών-Τρικάλων , την 09-01-2011 και ώρα 06:30΄, τρείς [3] αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, διότι κατελήφθησαν να προωθούν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, μάρκας SCODA, χρώματος μπλέ, προς το εσωτερικό της χώρας έναν [1] ομοεθνή τους λαθρομετανάστη, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να τον μεταφέρουν στη Στυλίδα – Λαμίας. Ο λαθρομετανάστης εισήλθε λάθρα πεζός στη χώρα από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση Καστοριάς την 06-01-2011 και είχε κανονίσει ο ίδιος για τη μεταφορά του έναντι ακαθόριστης χρηματικής αμοιβής.


2.- Μεταφορικό μέσο και χρηματικό ποσό χιλίων εκατόν πέντε ευρώ (1.105 €) & τριάντα πέντε (35 λέκ) Αλβανίας που βρέθηκε στην κατοχή του οδηγού κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πολυνερίου, θα παραπεμφθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Γρεβενών για να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Δ.Λ. Πολυνερίου._

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr





Γρεβενά 06 Ιανουαρίου 2011
Αριθμ. Πρωτ. : 201/2/12-α΄





Π Ρ Ο Σ


1. Όλα τα μέλη μας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:


Π.Ο.ΑΣ.Υ.


Μ.Μ.Ε.










Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση»


Συνάδελφοι ,


- Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. , αποφασίσθηκε η σύγκληση της Πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους, την Παρασκευή 14-01-2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου Γρεβενών.


- Στην εν λόγω συνέλευση θα πραγματοποιηθεί :


Ø Ενημέρωση του σώματος για τα τρέχοντα ζητήματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο


Ø Διοικητικός – οικονομικός απολογισμός παρελθόντος έτους


Ø Συζήτηση – λήψη αποφάσεων για το διεκδικητικό μας πλαίσιο


Ø Τρόποι δράσης σε περίπτωση μη ικανοποίησης αιτημάτων μας


- Σε περίπτωση μη απαρτίας του ¼ των μελών , η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος και ώρα την 21-01-2011 χωρίς άλλη πρόσκληση.


- Μετά το πέρας της Συνέλευσης θα ακολουθήσει κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και μπουφές.


- Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης