Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέο-τεμπέληδες της βασιλίτσας

Καιρός είναι να πούμε ακόμη μια φορά μερικές αλήθειες...


Είναι απίστευτο το γεγονός ότι υπάρχει σήμερα ΚΡΑΤΟΣ στο διεθνές στερέωμα, στο οποίο λόγω... του εργασιακού συστήματος που ακολουθεί η πλειοψηφία των πολιτών έχει μοναδικό στόχο να μπει στον δημόσιο τομέα.


Έτσι και οι 8 του χιονοδρομικού κίνησαν θεούς και δαίμονες για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι για να κάθονται και να μην τους ενδιαφέρει εάν λειτουργήσει το χιονοδρομικό η δεν λειτουργήσει.


Είπαν ότι έκαναν συντήρηση, αλλά οι πίστες είναι γεμάτες πέτρες και κορμούς δένδρων, τα μηχανήματα παρουσίασαν βλάβες με το που πήγαν να βάλουν μπροστά.
Οι νεοτεμπεληδες του δημοσίου δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να λειτουργήσει το συρόμμενο και ο διπλός, αλλά καθόντουσαν και έπιναν καφέ μέχρι να τελειώσει το 8ωρο τους.
Περιμένουν να ρίξει ένα μέτρο χιόνι για να αρχίσουν να δουλέψουν.


Οι επισκέπτες να διαμαρτύρονται,να ακυρώνουν την παραμονή τους στα ξενοδοχεία της περιοχής και να φεύγουν πριν την προγραμματισμένη ημέρα αναχώρησης για άλλους χειμερινούς προορισμούς γιατί οι νεοτεμπεληδες θέλουν να εκβιάζουν ακόμη μια φορά λέγοντας ότι τα χρήματα τώρα δεν είναι πολλά που θα παίρνουν δηλαδή δεν θα πληρώνονται με μαύρα.


Τα μεγάλα κοροΐδα στην Ελλάδα (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ Υπάλληλοι), αντί να ξυπνήσουν και να βγουν στους δρόμους να ανοίξουν κανά κεφάλι, δέχονται να είναι οι βλάκες της παρέας που πληρώνουν τον λογαριασμό.
Πιο ηλίθιος, άχρηστος λαός δεν πρέπει να υπάρχει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ έχει γίνει πλέον αυτό το σύστημα, Δημόσιο ή θάνατος.
Στην χώρα μας έχουν φιλοδοξία να γίνουν Δημόσιοι υπάλληλοι και να αράξουν ΜΟΝΙΜΑ να τους πληρώνουν οι άλλοι ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ Αποτελεί απίστευτα ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ γεγονός στην Ελλάδα να πληρώνονται οι Δ.Υ. και να ρεύουν οι υπόλοιποι! Μία εργασία - αραλίκι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα (η οποία δεν παράγει αλλά απορροφά πλούτο) μηδενικού ρίσκου και μειωμένης προσπάθειας (ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ καλύτερα, ας είμαστε ρεαλιστές), προσδοκούν εργασία σε δημόσιους τομείς και όχι σε ιδιωτικούς (παραγωγούς πλούτου). Το πανάχρηστο δημοσιοϋπαλληλικό μας κράτος σε κάθε επίπεδο έχει πλήρως εχθρική νοοτροπία σε κάθε παραγωγική επένδυση.


Τρομερή διαφθορά στο δημόσιο που αποτρέπει παντελώς τους ξένους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν, και μετά καθόμαστε (και τολμάμε) να μιλάμε για ανεργία και κοινωνικές ανισότητες!


Εδώ πέρα 10 εκατομμύρια ηλίθιοι έχουν μπει στο τρυπάκι και φαγώνονται αναμεταξύ τους για το ποιος θα μπεί στο δημόσιο να παρασιτεί εις βάρος των υπολοίπων. Αν δεν μπουν, είναι τόσο υπνωτισμένοι που θα κάτσουν να πεθάνουν θεωρώντας ότι είναι άχρηστοι οι ίδιοι!


Ε λοιπόν στην τελική, ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας τριτοκοσμικοί καραγκιόζηδες ή δεν είμαστε? ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ είμαστε! Γιατί αν είχαμε έστω και ίχνος λογικής, θα καταλαβαίνατε ότι ο δημόσιος τεμπέλης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αμείβεται καλύτερα από έναν αντίστοιχο Ιδιωτικό Υπάλληλο, ούτε να έχει μονιμότητες, εφάπαξ και άλλα Ελληνικά παλαβά!


Αυτό είναι το ΔΙΚΑΙΟ, και η αξιοκρατία κύριοι!


Υπερήφανε Έλληνα καραγκιόζη!


GERAKI



Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ GERAKI ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ



Στο ουράνιο τόξο έβαλα θρονί για να καθίσεις

με μαντινάδες χρώματα τσ'ανθρώπους να σκορπίσεις




Εύχομαι για το χρόνο αυτό μόνο χαρές να ζήσεις
τόσες πολλές που να μπορείς και σ’ άλλους να χαρίσεις.

GERAKI

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Μέρες χρονιάρες έρχονται
και να΄ ναι ευτυχισμένες
ξέροντας πως τα πράγματα,
τις εχουν πιεσμένες.

Εύχομαι υγεία και χαρά,
να΄ χει το σπιτικό σας
και να κρατήσετε ψηλά
φίλοι το ηθικό σας.

Γιορτές σε μέρες δύσκολες,
μα πρέπει να χαρούμε
μ΄ επιμονή και υπομονή,
τον δρόμο μας θα βρούμε.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΕΣ.
GERAKI

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Οι χιονοπτώσεις και ο παγετός είναι συνηθισμένα και αναμενόμενα φαινόμενα κα¬τά τη διάρκεια του χειμώνα. Για να μην πιαστούν οι οδηγοί απροετοίμαστοι, καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους τα εξής, όταν χρειασθεί να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο τους:


•Να ελέγξουν την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου τους (κινητήρας, σύστημα τρο¬χοπέδησης, υαλοκαθαριστήρες), τα ελαστικά του, την πληρότητα του ρεζερβουάρ με καύσιμο, καθώς και ότι έχουν μαζί τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες, τις ο¬ποίες και πρέπει να ξέρουν να τοποθετούν στους κινητήριους τροχούς, ΣΤΑΘΜΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ.


•Εφόσον πρόκειται να διέλθουν από ορεινές και δύσβατες περιοχές να ενημερώ¬νουν κάποιον συγγενή ή φίλο για τις ώρες αναχώρησης και άφιξης, καθώς και τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν για τον προορισμό τους.


• Σε περίπτωση βροχής-χιονόνερου, να μειώνουν πάντα την ταχύτητα, να αποφεύγουν τα φρεναρίσματα και να κρατάνε μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.


•Εάν πρόκειται να ταξιδέψουν σε άγνωστα μέρη να εφοδιαστούν με χάρτη (σχε¬διάζοντας και πιθανές εναλλακτικές διαδρομές) και ν' ακούνε ραδιόφωνο για συ¬νεχή ενημέρωση σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τα δημιουργούμενα προ¬βλήματα στο οδικό δίκτυο.


•Να οδηγούν σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες, οι οποίες είναι τελείως δια¬φορετικές από τις άλλες εποχές. Γι' αυτό να μην δείχνουν υπεραισιοδοξία στις δυνατότητες του οχήματός τους, ακόμη κι αν έχει τετρακίνηση, γιατί αυτό δεν πρόκειται να τους βοηθήσει να σταματήσουν πιο γρήγορα. Ακόμη, να χρησιμο¬ποιούν τα φώτα διασταύρωσης και τα φώτα ομίχλης.


•Να κρατούν μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήμα¬τα και να αποφεύγουν τις απότομες κινήσεις καθώς στρίβουν, φρενάρουν ή επι¬ταχύνουν, ώστε να ελαττωθούν οι πιθανότητες να χαθεί ο έλεγχος του οχήματός τους.


•Να βλέπουν «μπροστά» από την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι ενέργειες των προπορευόμενων οδηγών προετοιμάζουν για τα πιθανά προβλήματα και παρα¬χωρούν περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουν.


•Να ακολουθούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα από μεγάλη απόσταση και με υπο¬μονή, γιατί αυτά κινούνται πολύ αργά, εάν δε χρειασθεί να τα προσπεράσουν, αυτό να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, αφού η ορατότητά τους θα είναι περιορισμέ¬νη εξαιτίας του σύννεφου χιονιού που εκτοξεύεται από αυτά.


•Σε περίπτωση ακινητοποίησης από δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα πρέπει να παραμένουν ήρεμοι και χωρίς πανικό, αφού δε καλέσουν σε βοήθεια την Aστυ¬νομία, την Πυροσβεστική ή τη Νομαρχία Γρεβενών 15189, το Ε.Κ.Α.Β. να παραμένουν στο αυτοκίνητό τους, α¬νάβοντας τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ώστε να ζεσταίνονται από το καλο¬ριφέρ, αφήνοντας όμως ένα παράθυρο του οχήματος λίγο ανοικτό για ν' ανανεώ¬νεται ο αέρας στο εσωτερικό του.


•Τέλος, πριν ξεκινήσουν να ενημερωθούν για τις καιρικές συνθήκες και την κατά¬σταση του οδικού δικτύου στην περιοχή που πρόκειται να ταξιδέψουν


Με την ευγενική χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΨΙΤΤΑΚΩΝ

Η αγωνία της κοινωνίας του δήμου των Γρεβενών είναι η επίλυση των προβλημάτων της πόλης.
Ο εμφανώς διακαής πόθος όλων αυτών των ψιττακών να γίνει βουλευτής η χορηγός τους, γράφουν και προσβάλλουν την νοημοσύνη του Γρεβενιώτη για τελείως άσχετα θέματα, που δεν αγγίζουν στις αρμοδιότητες του βουλευτή του νομού, παρά του απερχόμενου δημάρχου ο οποίος παραμέλησε τον δήμο αδιαφορώντας για τα πάντα. Αυτός ο (άρχοντας)  στο μέλλον θα ζητήσει την ψήφο των Γρεβενιωτών για να μετακομίσει στο κοινοβούλιο.


Mε τέτοιες μεθόδους φέρνουν στη μνήμη των συμπολιτών μας τις σκληρές εσωκομματικές συγκρούσεις του παρελθόντος που θα πυροδοτήσουν και πάλι το κλίμα.
Η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να καυτηριάσει αυτές τις ανακοινώσεις που προσβάλουν τον βουλευτή μας, απλά χαίρονται αυτοί οι κομματάρχες που έχουν τον ίδιο διακαή πόθο με τους ψιττακούς των Γρεβενών, όπου έχουν κάνει κόμμα μέσα στο κόμμα.


GERAKI

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ: (ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΤΟΥ)















Αν κάποιος θα επιχειρούσε να ερμηνεύσει το αίσθημα της ζηλοφθονίας, θα μας έλεγε ασφαλώς πως δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ψυχική ενόχληση που δέχεται κάποιος από την πρόοδο ή και τις επιτυχίες των άλλων. O δε συνήθης τρόπος έκφρασής της είναι η αποστροφή.


Το χειρότερο είναι πως ισχύει υποσυνείδητα. Με το που αντιλαμβάνεται ο Γιαλατζί δημοσιογράφος (άπειρος) ότι είναι ανίκανος άπειρος και άσημος, σχεδόν αυτομάτως μπαίνει σε λειτουργία ένας μηχανισμός να υποβιβάζει τους ανώτερους του χαρακτηρίζοντας τους γραφικούς.


Ο λόγος που τα γράφω αυτά δεν είναι το συγκεκριμένο άτομο - άλλωστε ούτε ο πρώτος είναι ούτε και ο τελευταίος. Είναι όμως η επιβεβαίωση, για μια ακόμη φορά, της περίφημης λαϊκής ρήσης ‘όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια’. Δεν γνωρίζω αν λειτουργεί ως αυτόματος ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας ή είναι απλά μια εκδήλωση μικροψυχίας και μικροπρέπειας, πάντως η δαιμονοποίηση του ‘άφταστου αντικειμένου του πόθου’ αποτελεί κλασσική αντίδραση, που συναντάτε σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης ζωής: Από την αταβιστική προσπάθεια σπίλωσης του ανώτερου, η ανεκπλήρωτη επιθυμία καταχωνιάζεται με επιμέλεια στα ψυχικά τάρταρα, και τη θέση της παίρνει μια μανιώδης αποστροφή, μεταμφιεσμένη μάλιστα με ιδεολογικό - ηθικό περίβλημα.
geraki

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


Φίλε οδηγέ


- Μη σταματάς και μη σταθμεύεις το αυτοκίνητο σου όταν αυτό δεν επιτρέπεται.


- Μη διέρχεσαι για οποιοδήποτε λόγο με το αυτοκίνητο ή το μοτοποδήλατο από πεζόδρομους και πλατείες, γιατί είναι χώροι που προορίζονται για τους πεζούς.


- Μη σταθμεύεις στο πεζοδρόμιο γιατί εμποδίζεις την κίνηση των πεζών - των ατόμων με κινητικά προβλήματα, αναγκάζοντας τους να κατέβουν στο οδόστρωμα για να παρακάμψουν το εμπόδιο, που είναι το αυτοκίνητο σου, εκθέτοντας αυτούς σε κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενο όχημα.


- Μη σταθμεύεις το αυτοκίνητο σου, πάνω σε διαβάσεις πεζών, μπροστά σε στάσεις λεωφορείων, σε κόμβους, γιατί εμποδίζεις τη διέλευση των πεζών, την ορατότητα των άλλων οδηγών.


- Μη σταθμεύεις το αυτοκίνητο στου σε διπλή σειρά :


* διότι δημιουργείς κυκλοφοριακό πρόβλημα.


*διότι δημιουργείς προϋποθέσεις να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.


* διότι προκαλείς εκνευρισμό και διαπληκτισμούς.
Φίλε οδηγέ
Συνεργάσου μαζί μας, τήρησε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, την καθημερινότητα μας, για να κάνουμε την πόλη μας πιο ανθρώπινη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

Σύσκεψη για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα.

Με πρωτοβουλία του Καθηγητή Αστροφυσικής κ. Θανάση Οικονόμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/12/2010 σύσκεψη στα γραφεία της Ν.Α. Γρεβενών, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, της Αντινομάρχη κ. Αικατερίνης Πέτρου, του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Γιάννη Σειραδάκη και εκπροσώπου της Εταιρείας ΔΙΟΨΙΣ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την προώθηση του έργου του Αστεροσκοπείου του Όρλιακα.


Ο κ. Χαντάβας πρότεινε να πραγματοποιηθεί άμεση σύσκεψη των κ.κ. Οικονόμου, εκπροσώπου της Ν. Α. Γρεβενών και εκπροσώπου της εταιρείας ΔΙΟΨΙΣ με εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η επιλεξιμότητα του έργου, στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α.


Στη συνέχεια, πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. παρουσία των κ.κ. Οικονόμου, Κουπτσίδη, Σειραδάκη και εκπροσώπου της εταιρείας ΔΙΟΨΙΣ, με σκοπό να καθοριστεί η προγραμματική σύμβαση και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ν.Α. Γρεβενών και Α.Π.Θ., για να διασφαλιστεί η παραχώρηση της δασικής έκτασης. Η πρόταση του έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Σειραδάκης ζήτησαν απο τον κ. Βουλευτή να παρευρίσκεται και ο ίδιος στη σύσκεψη με τον κ. Πρύτανη, κάτι που βεβαίως έγινε αποδεκτό, με τον κ. Χαντάβα να δηλώνει επίσης, ότι θα επικοινωνήσει με τους Δ/ντές της Διαχειριστικής Αρχής και της Δ/νσης Δασών, προκειμένου η συνάντηση με τους παραπάνω φορείς να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/12/2010.


Επίσης ο Βουλευτής του Νομού, απευθυνόμενος στον κ. Νομάρχη και αυριανό Δήμαρχο Γρεβενών, τόνισε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει με το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα, το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς, αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία του που θα αφορά σε έργο ανάπτυξης για το Νομό Γρεβενών.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95
ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00
ΤΗΛ. & FAX: 2462085447
Email : eayngrev@yahoo.gr









Γρεβενά 12 Δεκεμβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Συνάδελφοι,
Λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση και την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, είναι πασιφανές ότι η επίθεση από πλευράς της Κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων μας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και δύναμη.
Οι δραστικές μειώσεις των δαπανών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το έτος 2011, είναι αυτονόητο ότι θα οδηγήσουν σε παραπέρα μείωση των ήδη ευτελισμένων μισθών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες μας αλλά και την ίδια την κοινωνία.
Η τρομοκρατία της «συνυπευθυνότητας στην κρίση» όλων των εργαζομένων, που μεθοδικά και συστηματικά προσπαθεί να επιβάλει η Τρόικα και οι ταγοί της, προκειμένου να διασώσουν αυτούς που πραγματικά την δημιούργησαν, δεν πρέπει να μας καθηλώσει και να μας φοβίσει, όπως αποδεδειγμένα δεν μας φοβίζει κανενός είδους τρομοκρατία.
Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να συμμετάσχετε για μια ακόμη φορά δυναμικά και μαζικά στην ένστολη διαμαρτυρία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., την Τρίτη 14-12-2010 και ώρα 16:30 στην Αθήνα (Παλαιά Βουλή), προκειμένου να δώσουμε την απάντηση που πρέπει, σε αυτούς που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα φαινόμενα κακοδιοίκησης και αδιαφάνειας στον φορέα του χιονοδρομικού της βασιλιτσας οφείλονται στη μη αξιοκρατική, αλλά με πλάγια και πολιτικά μέσα επιλογή της διοικούσας επιτροπής, και κυρίως η εκ μέρους των περισσότερων υπαλλήλων αδιαφορία για την εκτέλεση του υπαλληλικού καθήκοντος.


Η κλεψιά και η λαμογιά εξάγονται στην κοινωνία των Γρεβενών από το χιονοδρομικό κέντρο της βασιλίτσας εδώ και χρόνια.


Παράνομη χαρακτηρίζεται η έκδοση εισιτηρίων (καρτών) για τους αναβατήρες χωρίς να δίνεις την ανάλογη απόδειξη είσπραξης στους χιονοδρόμους.


Φοροδιαφυγή αποκαλείται η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη απόκρυψη φορολογητέας ύλης ενός φυσικού ή νομικού προσώπου. Θεωρείται παράνομη και έντονα αντικοινωνική συμπεριφορά και συνιστά το αδίκημα της μη καταβολής του οφειλόμενου φόρου με την παραβίαση ή καταστρατήγηση του νόμου.


Με λίγα λόγια θέλουν να μας πουν πως το θέμα δεν είναι ποιος τα παίρνει και μεροληπτεί παραβιάζοντας νόμους και κανόνες, πλουτίζοντας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και των Γρεβενιωτών φορολογουμένων, αλλά από πού τα παίρνει.


Ακόμη και τα νέα μέλη του Δ.Σ δηλώνουν ότι οι εξτρα απασχολούμενοι υπάλληλοι στο χιονοδρομικό θα πληρώνονται με μαύρα χρήματα, γιατί δεν μπορούν να τα αιτιολογήσουν. Τι άλλο θα ακούσω θεέ μου;


Μαύρα χρήματα είναι εκείνα για τα οποία ο εισπράξας δεν εξέδωσε νόμιμη απόδειξη. Τα παντελόνιασε χωρίς αυτά να καταγραφούν πουθενά. Δεν θα συνυπολογιστούν στο συνολικό ετήσιο εισόδημά του, και ουδέποτε θα φορολογηθεί με βάση αυτά.


Όσοι εργάζονται και παίρνουν τα λεφτά στο χέρι, χωρίς να τους κολλάει ο αφεντικός ένσημα, είναι οι λεγόμενοι μαύροι.


Ρεμούλα, μεγάλη απάτη στην διαχείριση των οικονομικών του χιονοδρομικού κέντρου προμηνύεται από την νέα διοικούσα επιτροπή του φορέα.


Το geraki έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν παρέλαβαν τίποτα διότι θέλουν να συνεχίσουν όπως οι προκάτοχοι τους οι (αετονύχιδες )


Ακόμη θέλω να ρωτήσω την διοικούσα επιτροπή του φορέα:


Ψηφίσαν τον νέο προϋπολογισμό για το 2011;


Διότι διάβασα τον προϋπολογισμό του 2010 και ήταν ένα βιβλίο εσόδων εξόδων με ποσά που δείχνουν μια καραμπινάτη απάτη εις βάρος του ελληνικού κράτους


Ο Προϋπολογισμός κύριοι δεν είναι ένα απλό βιβλίο Εσόδων-Εξόδων. Ενσωματώνει επιλογές οικονομικής πολιτικής, είναι μοντέλο ανάπτυξης με συγκεκριμένες επιλογές ως προς το τι θα χρηματοδοτηθεί και το πιο σημαντικό, το ποιος θα πληρώσει. Με άλλα λόγια είναι οικονομική και κοινωνική ιδεολογία.


Δεν θα αναλύσω τίποτα, δεν θα δώσω περισσότερα, όλα αυτά είναι αρκετά για να αφυπνιστούν η εφορία – και ο αρμόδιος εισαγγελέας.


Διαβάστε τον προϋπολογισμό του Ε.Χ.Κ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ, ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ KAI TA ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.


GERAKI

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΥΟ (2) ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ

1.- Από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γρεβενών την 05-12-2010 και περί ώρα 13:30 συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί άνδρες , διότι νωρίτερα είχαν καταγγείλει ψευδώς ότι νυχτερινές ώρες της 04/05-12-2010 στα Γρεβενά άγνωστοι δράστες έκλεψαν το Ι.Χ.Ε. αυτ/το, μάρκας AUDI S3, χρώματος μαύρου, ιδιοκτησίας ενός εκ των δύο .Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση το εν λόγω όχημα είχε καταστραφεί συνεπεία τροχαίου ατυχήματος προ διετίας και οι δράστες προέβησαν στην εν λόγω καταγγελία με σκοπό την είσπραξη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρία ασφάλισης του αυτ/του.
2.- Δράστες συνελήφθησαν και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλούν Κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Γρεβενών. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών._

Αστυφύλακες και Φυλακές*

Σε πολλούς η Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών μπορεί να θυμίζει μία απομακρυσμένη επαρχιακή υπηρεσία με σχετικά λίγα προβλήματα από πλευράς αστυνόμευσης. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα, είναι εντελώς διαφορετική. Οι συνθήκες άλλαξαν άρδην τα τελευταία χρόνια με την έναρξη λειτουργίας των Φυλακών Γρεβενών, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως υψίστης ασφαλείας και σε αυτές κρατούνται περίπου επτακόσιοι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα πιο ηχηρά ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος και του αντεξουσιαστικού χώρου.


Επίσης η ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού, που ένα μεγάλο τμήμα της διέρχεται από το νομό, αύξησε κατακόρυφα την επισκεψιμότητα τόσο των τουριστών που επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και όχι μόνο, αλλά και διερχόμενων αλλοδαπών υπηκόων μερικοί εκ των οποίων παρατηρήθηκε ότι παρουσιάζουν εγκληματική δραστηριότητα στην περιοχή μας.


Τέλος τα Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, αντί να ασχολούνται με το κύριο έργο τους που είναι η αναχαίτιση της εγκληματικής δράσης οργανωμένων κυκλωμάτων εισαγωγής ναρκωτικών, όπλων και διακίνησης μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας, αποδυναμώθηκαν σε προσωπικό είτε για ενίσχυση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, είτε για ενίσχυση των δυνάμεων της FRONTEX στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και πέραν τούτου οι εναπομείναντες συνάδελφοι απασχολούνται και με τις διαδικασίες απέλασης αλλοδαπών που συλλαμβάνονται στην Αθήνα και μοιράζονται με απόφαση του Αρχηγείου σε όλη τη χώρα για να κρατηθούν.


Παρόλα αυτά το σύνολο των Υπηρεσιών της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ καλείτε να ανταπεξέλθει στα παραπάνω με οργανική δύναμη που ανταποκρίνεται σε κοινωνικοοικονομικά δεδομένα περασμένων δεκαετιών, καθώς και με τραγικές κτιριακές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή που προσβάλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια πολιτών και εργαζομένων αστυνομικών.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κτιρίου που συστεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, όπου με επίσημο έγγραφο της η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας Γρεβενών, διαπίστωσε μετά από αυτοψία ότι το συγκεκριμένο οίκημα δεν προσφέρεται για τις ανάγκες στέγασης της Υπηρεσίας.


Η Ένωση μας έχει κάνει συνεχείς παρεμβάσεις για όλα αυτά προς πάσα κατεύθυνση, ζητώντας εμπεριστατωμένα την αύξηση της οργανικής δύναμης, την άμεση ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για την αστυνόμευση της Εγνατίας Οδού, αλλά και την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στους Αγίους Θεοδώρους Γρεβενών σε υπάρχον ιδιόκτητο εγκαταλελειμμένο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τις Φυλακές Γρεβενών, μιας και αυτές απέχουν μεγάλη απόσταση από την πόλη και η όλη περιοχή είναι ουσιαστικά αφύλακτη.


Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα τίποτε από τα παραπάνω δεν φαίνεται να υλοποιείται και ελπίζουμε σύντομα να δρομολογηθούν λύσεις, πριν να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί αποκλειστικά και μόνο από το φιλότιμο του συνόλου των συναδέλφων.

Χρήστος Τριγώνης
Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Γρεβενών

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ

Γρεβενά, 01 Δεκεμβρίου 2010



1.- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, προανάκριση και αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων, εξιχνιάσθηκε μία [1] κλοπή σε οικία, η οποία διαπράχθηκε από δυο [2] ημεδαπούς άνδρες την 29-11-2010.
2.- Συγκεκριμένα, οι προαναφερθέντες ημεδαποί εισήλθαν στην οικία της παθούσης μέσω της κύριας εισόδου, εκμεταλλευόμενοι την προσωρινή της απουσία και αφαίρεσαν πλήθος ηλεκτρικών συσκευών.
3.- Δράστες συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου και θα οδηγηθούν με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Γρεβενών. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα._