Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΥΠΗΚΟΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Γρεβενά, 30 Αυγούστου 2010
1.- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, προανάκριση και αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων, εξιχνιάσθηκε μία [1] κλοπή – διάρρηξη σε οικία, η οποία διαπράχθηκε από άνδρα, αλλοδαπό υπήκοο Γεωργίας, την 05-02-2009, ενταύθα.
2.- Ο προαναφερθείς αλλοδαπός εισήλθε στην οικία της παθούσης με διάρρηξη της κύριας εισόδου, εκμεταλλευόμενος την προσωρινή της απουσία και αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας [13.000] ευρώ.
3.- Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών.

τα τσιράκια και οι ανακρίβειες

Εξαπολύουν τα τσιράκια τους ή γράφουν ανακρίβειες για να δικαιολογήσουν τα δικά τους αμαρτήματα.



"Αν η γνώση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, δεν είναι η άγνοια που θα μας βοηθήσει να τα λύσουμε."


Αήθη "επίθεση" δέχεται το geraki από τους υποστηριχτές του υποψήφιου ανεξάρτητου δημάρχου για το δήμο Γρεβενων. Σκοπός της επίθεσης η φίμωση και η απαξίωση του blog geraki και η απόκρυψη των πλάγιων μεθόδων που χρησιμοποιούν οι (άνθρωποι) αυτοί της φάρμας των τρωκτικών.


Επιτέλους θα πρέπει σε αυτό τον τόπο να μάθουν αυτοί που κατηγορούν να σκύβουν το κεφάλι και όχι να επιτίθενται ευθαρσώς σε αυτούς που ζητούν να λάμψει η αλήθεια....


Θα φιμώσουν λοιπόν το geraki έστω και αν αποτελεί σχεδόν τη μοναδική φωνή που ναι, είναι αλήθεια, ότι χάρις στην ανωνυμία, αυτή η (κραυγή) του geraki μπορεί να είναι πιο ελεύθερη και αληθινή. Φυσικά και υπάρχουν αλήτες που προσποιούνται τους bloggers.. που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία ακόμα και για καθαρώς παράνομους σκοπούς.. Η αλητεία δεν είναι blogging.. Κάθε ιστοσελίδα στο ιντερνετ δεν είναι blog.. Η μπλογκόσφαιρα δεν είναι όλο αυτό το σκουπιδαριό, η βρωμιά και δυσωδία που έχει ξεβραστεί από τα παραδοσιακά μίντια για να κάνει καριέρα στο διαδίκτυο.. Όμως ας μην γελιόμαστε.. Η φίμωση και η απαξίωση του geraki για αυτούς τους τυχοδιώχτες είναι ο πρώτος τους στόχος


Γιατί ο αληθινός blogger σέβεται και τιμά την ανωνυμία του.. Για τον αληθινό blogger η ανωνυμία είναι ο αέρας της ελευθερίας του διαδικτύου. Όπως ο πολίτης δεν ψηφίζει επώνυμα, έτσι και κανείς νόμος δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να μιλά και να εκφράζει την άποψη του μόνο επώνυμα! Η ανωνυμία στα blogs είναι η καθημερινή ψήφος του πολίτη. Με βάση ποιό Σύνταγμα λοιπόν και ποιό νόμο η άποψη του πολίτη, που εκφράζεται σε ένα blog, μπορεί να θεωρηθεί «τύπος» και «ενημέρωση» και να υπαχθεί σε ανάλογη αντιμετώπιση; Έχει ή δεν έχει ένας πολίτης το δικαίωμα να μιλά όπως θέλει είτε επώνυμα είτε ανώνυμα; Ναι! Ας το χωνέψουν λοιπόν αυτοί οι εμετικοί τυχοδιώχτες ότι τώρα πια ψηφίζουμε κάθε μέρα και αν γουστάρουμε έχουμε και το δικαίωμα η ψήφος μας να είναι και μυστική!


Όμως το blog geraki αυτό το μέσον προσπαθούν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ και έντεχνα να το απαξιώσουν ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ανόητοι που εκφράζουν προσωπικά συμφέροντα...!!!
Έτσι οι φίλοι του υποψηφίου θα πυροβολούν με κλειστά μάτια τους αντιπάλους τους. Με χυδαιότητα και προστυχιά....


Η προπαγάνδα μπορεί να πραγματοποιηθεί από συγκεκριμένη ομάδα ή φορέα επειδή διαθέτουν ισχυρή βάση σε ανθρώπινο δυναμικό, την οποία μπορούν να ενεργοποιήσουν θέτοντας σε δράση και κατάλληλους μηχανισμούς για να έχουν ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη πρόσβαση σε πλατιές πληθυσμιακές μάζες.


Η προπαγάνδα μπορεί να γίνει και από μεμονωμένα άτομα, τα οποία ουσιαστικά είναι οι «αιμοδότες» των γραφείων δημοσίων σχέσεων. Λίγο η τύχη, λίγο οι συμπτώσεις αλλά βασικά τα χρήματα που διαθέτει κάποιος υποψήφιος  είναι στοιχεία ικανά να τον φέρουν στο προσκήνιο και στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.


Οι λίγοι επιδιώκουν να δολοφονήσουν ηθικά τους αντιπάλους τους
geraki

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1. Άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών μετά από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων, την 26-08-2010 και ώρα 19:00΄ συνέλαβαν άνδρα, ημεδαπό για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών και συγκεκριμένα για καλλιέργεια & κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


2. Ο συλληφθείς κατελήφθη επ’ αυτοφώρω να ποτίζει δύο [2] δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,10 και 1,65 μέτρων το καθένα, ενώ σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης, ανευρέθησαν δύο [2] αυτοσχέδια αποτσίγαρα κάνναβης, μία [1] συσκευασία από αλουμινόχαρτο περιέχουσα οκτώ [8] σπόρους κάνναβης και μία [1] χάρτινη συσκευασία περιέχουσα τρίμματα αποξηραμένων φύλλων κάνναβης αναμεμειγμένα με σπόρους κάνναβης μεικτού βάρους εννέα γραμμαρίων [9 γραμ.].


3. Τα δενδρύλλια κάνναβης και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στην Κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών. Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Α. Γρεβενών._

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΣΥΛΛΗΨΗ HMEΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ [5] ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Γρεβενά, 25 Αυγούστου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.- Από αστυνομικούς της Ε.Ο.Δ.Δ.Ε. [Ειδική Ομάδα Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος] της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο 21ο χλμ. Ε.Ο. Γρεβενών - Τρικάλων , την 25-08-2010 και ώρα 24:00΄, ένας [1] ημεδαπός διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας του, πέντε [5] Αλβανούς, με σκοπό να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναντι άγνωστης χρηματικής αμοιβής. Οι προαναφερθέντες Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν
2.- Σε γενόμενη έρευνα ανευρέθη στην κατοχή του συλληφθέντος ημεδαπού ινδική κάνναβη βάρους τεσσάρων γραμμαρίων και εκατόν πενήντα χιλιοστών [4,150].
3.- Οι ναρκωτικές ουσίες και το μεταφορικό μέσο κατασχέθηκαν, οι δε έξι [6] συνολικά συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πολυνερίου, θα παραπεμφθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. Ενεργείται προανάκριση από το Τ.Δ.Λ. Πολυνερίου._

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΣ

*Ενεργώ αμερόληπτα, κρίνω με τη λογική. Η αξία του καθενός δεν εξαρτάται ούτε από την καταγωγή ούτε από τη συγγένεια ούτε από την παρέα.

* Καταγγέλλω τα κακώς κείμενα και προστατεύω τη διαμαρτυρία. Οι «ομαδούλες» επικρατούν γιατί οι Γρεβενιώτες δεν μιλούν. Απαιτώ επιμερισμό ευθυνών και δικαιούμαι να με λογοδοτούν.

Γνωρίζω έξυπνους ανθρώπους που πραγματικά τους θαύμασα, τους ζήλεψα και τους παραδέχτηκα. Γνώριζαν ίσως ελάχιστα γράμματα και είχαν λιγοστές ικανότητες και τίτλους. Έκαναν όμως τη μία σωστή κίνηση στη ζωή τους, τη μοναδική. Πίστευαν στους εαυτούς τους και όχι σ αυτούς που τους πλήρωναν να κάνουν τους έξυπνους.

* Η πληροφορία είναι κοινό αγαθό. Δεν την αποκρύπτω, ούτε την «κατασκευάζω» για να εξυπηρετήσω συμφέροντα. Ενημερώνομαι και σκέφτομαι.

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να πεις την πλήρη αλήθεια: ανώνυμα και μεταθανάτια.


Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων.


Μόνο τα καρποφόρα δέντρα τα πετροβολούν.


Δεν μπορείς να διδάξεις ένα καβούρι να περπατάει ευθεία.


geraki

ΣΥΛΛΗΨΗ HMEΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ & ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.- Από αστυνομικούς του Τμήματος Λαθρομετανάστευσης Δεσκάτης Γρεβενών σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης Γρεβενών, την 22-08-2010 και περί ώρα 22:00΄, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Χασίων Γρεβενών, συνελήφθη ένας [1] άνδρας, ημεδαπός, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών διότι, σε γενόμενη έρευνα στο όχημα που οδηγούσε ανευρέθη ακατέργαστη κάνναβη βάρους δύο γραμμαρίων [2] και στη συνέχεια σε δύσβατη αγροτική περιοχή των Τρικάλων ανευρέθησαν τρία [3] δενδρύλια ινδικής κάνναβης, ύψους 2.00, 1.80 & 0.60 μέτρων αντίστοιχα, τα οποία είχε φυτέψει και καλλιεργούσε ο συλληφθείς.


2.- Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα παραπεμφθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών. Ενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Δεσκάτης._

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

το geraki καταδικάζει.

Καταδικάζω χωρίς κανέναν ενδοιασμό τις πράξεις βίας απειλής και τρομοκρατίας που έγινε δυστυχώς και στον νομό μας με στόχο αιρετό άρχοντα του νομού. Εκφράζω τη βαθύτατη ανησυχία μου για την προστασία της δημοκρατίας, και των θεσμών. Η πρόκληση αυτή έρχεται να υπενθυμίσει για ακόμα μια φορά, την ανάγκη καταδίκης τέτοιων φαινομένων από όλους, πριν οδηγήσουν σε δραματικότερα αποτελέσματα.



Οι πράξεις αυτές δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε κατ' ελάχιστον το ηθικό και το σθένος όσων επιτελούν τα καθήκοντά τους . Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των αιρετών λειτουργών που -ως εκ των καθηκόντων τους- είναι εκτεθειμένοι σε πολυποίκιλους κινδύνους.


Θεωρώ ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο συμβάν από τις αρχές του νομού και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για να μην ξανά συμβεί τέτοιο περιστατικό.
geraki

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Γρεβενά, 18 Αυγούστου 2010


1.- Από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος δύο [2] ημεδαπών, οι οποίοι φέρονται να διέπραξαν τις κάτωθι πράξεις:


α] Την 01-08-2010, στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Γρεβενών, αφαίρεσαν από ημεδαπή δύο [2] κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των [45] Ευρώ.


β] Την 07-07-2010, στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Γρεβενών, αφαίρεσαν από ημεδαπή τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των [200] Ευρώ και προσωπικά έγγραφα ενώ την ίδια μέρα, στον ανωτέρω τόπο αφαίρεσαν από ημεδαπή τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των [20] Ευρώ.


γ] Την 24-07-2010, στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Γρεβενών, αφαίρεσαν από ημεδαπή πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των [40] Ευρώ και προσωπικά έγγραφα.


2.- Ανωτέρω ημεδαποί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΛΟΠΗ

1.- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, απογευματινές ώρες της 16-08-2010, συνελήφθη ένας [1] ημεδαπός για διακεκριμένη κλοπή, διότι εισήλθε στο Δημαρχείο Γρεβενών και αφαίρεσε έναν [1] Η/Υ, δύο [2] ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και μία [1] ψηφιακή βιντεοκάμερα.


2.- Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

1.- Από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, την 18-08-2010 και ώρα 02:00΄ συνελήφθη εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου ένας [1] ημεδαπός για κλοπή, διότι αφαίρεσε από γραφείο του Γ.Ν. Νοσοκομείου Γρεβενών ένα [1] μπουφάν μηχανής, ένα [1] σακίδιο μηχανής, ένα [1] τσαντάκι μέσης και μία [1] ζώνη μέσης για μηχανή, συνολικής χρηματικής αξίας [230] Ευρώ.


2.- Τα ανωτέρω αντικείμενα αποδόθηκαν στον παθόντα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών._

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

Είναι απορίας άξιων όταν διαβάζεις στα Γρεβενα τα διάφορα ΜΜΕ , blogs και ηλεκτρονικές εφημερίδες όλα αυτά τα τραγελαφικά που γράφουν οι συντάκτες τους.



Φταίει ο βουλευτής του νομού που το χιονοδρομικό βρίσκεται σ αυτά τα χάλια.


Φταίει ο βουλευτής που τόσα χρόνια δεν είχαν προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο χιονοδρομικό.


Φταίει ο βουλευτής που έγιναν δυο δήμοι στον νομό.


Φταίει ο βουλευτής που διορίστηκε ο φορέας με τις υποδείξεις των ειδικών να συμμετέχουν και επιχειρηματίες του βουνού, τότε γιατί τους αποδεχθήκατε στέλνοντας τους τα συγχαρητήρια και τις ευχές σας;


Όλοι τώρα έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για το χιονοδρομικό, τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρονταν κανείς, μήπως τώρα βλέπουν μερικοί ότι το χιονοδρομικό θα είναι αιτία και θα διαχειριστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι μελλοντικοί υποψήφιοι άρχοντες;


Μήπως φταίει ο βουλευτής που ο ΠΥΡΣΟΣ υποβιβάστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα ;


Μήπως φταίει ο βουλευτής για το σκάνδαλο της κτηνιατρικής υπηρεσίας της νομαρχίας;


Μήπως φταίει ο βουλευτής για την κακοδιαχείριση της Δ.Ε.Υ.Α.Γ ;


Μήπως φταίει ο βουλευτής για τις απευθείας αναθέσεις έργων στον νομό;


Μήπως φταίει ο βουλευτής που ο δήμος Γρεβενων δεν έχει χρήματα και δανείζεται για να πληρώσει τους εργαζόμενους;


Μήπως φταίει ο βουλευτής που έκλεισε η ΑΝ.ΓΡΕ;


Μήπως φταίει ο βουλευτής που μερικοί τοπικοί άρχοντες απασχολούν συμβασιούχους δημοτικούς υπαλλήλους στις ιδιωτικές τους επιχειρήσεις;


Μήπως φταίει ο βουλευτής που ο νομός δεν έχει αναπτυχθεί;


Είμαι σίγουρος κύριοι στα Γρεβενα ότι πρέπει να κοιτάξετε τον καθρέπτη σας, και να επιρρίπτεται ευθύνες.


Όλοι περιμένετε με το στόμα ανοικτό να πέσει η πίτα να την φάτε, αυτό δεν είναι δυνατόν, γι αυτό φίλοι μου σηκώστε τα μανίκια σας και δουλέψετε τίμια – καθαρά με κάθε διαφάνεια για να αναπτυχθούν τα Γρεβενα όπως τους αξίζει, εάν δεν είστε εις θέση, άξιοι σταματήστε και μην υβρίζετε , προσβάλετε , συκοφαντείτε ανθρώπους που θέλουν να σας βοηθήσουν.


Ο φθόνος, η κακία, η εμπάθεια είναι καταστροφικοι σύμβουλοι


Η τεμπελιά περπατάει τόσο αργά, που την προλαβαίνει αμέσως η φτώχεια.
geraki

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΤΟ GERAKI ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ








Κύριε Νομάρχη σημασία έχει να κοιτάμε μπροστά, ξεπερνώντας τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται.



Για να υπάρξει ανάπτυξη – ευημερία στο τόπο μας χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που έχουμε:


Στη σημερινή συγκυρία, με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο εκ των πραγμάτων υποχρεωμένες να περιορίζουν τις δημόσιες επενδύσεις και τις δαπάνες τους προκειμένου να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους, η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων είναι επιτακτική. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αγαστή, αμοιβαία επωφελή συνεργασία κράτους και ιδιωτων.

Οι Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στον τομέα της δημιουργίας υποδομών και της παροχής υπηρεσιών του Δημοσίου. Οι Συμπράξεις προσφέρουν στο Δημόσιο τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα πλέον σύγχρονα μέσα για την παροχή δημοσίων αγαθών προς τους πολίτες, εμπλουτίζοντας σημαντικά το υφιστάμενο πλαίσιο δημιουργίας υποδομών και παροχής των υπηρεσιών του. Μέσα από τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα μπορούν να δημιουργούνται ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και με χαμηλότερο δημοσιονομικό κόστος υποδομές που θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αύξηση της παραγωγικότητας και θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Οι ΣΔΙΤ εστιάζουν στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών μέσα από μία πιο εξειδικευμένη και αποτελεσματική προσέγγιση που μπορεί να επιτύχει καλύτερα η ιδιωτική πρωτοβουλία. Για παράδειγμα, μία υποδομή μπορεί, μέσα από μία καλά σχεδιασμένη σύμπραξη, να την κατασκευάσει και να τη λειτουργήσει ένας ιδιώτης. Αποτελούν, λοιπόν, οι ΣΔΙΤ έναν εναλλακτικό δρόμο για την επίτευξη του κατάλληλου μείγματος κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Στην Ελλάδα, οι Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν μια καινοτομία που έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο πλαίσιο των έργων με συμβάσεις παραχώρησης, τα οποία κυρώνονται από τη Βουλή.


Μέχρι σήμερα έχουμε στην Ελλάδα την εμπειρία έργων με συμβάσεις παραχώρησης, όπως είναι η Αττική Οδός, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών,  η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.


Γιατί να μην έχουμε την εμπειρία αυτή και στο χιονοδρομικό κέντρο βασιλίτσας;
Geraki