Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ Ν.Ε ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Η οργάνωση του κόμματος είναι το μέσο δια του οποίου τα στελέχη του οφείλουν να γίνουν η εγγύηση.
Οφείλει να αναδεικνύει-προτείνει-εκλέγει στελέχη, αλλά και ταυτόχρονα να τα κρίνει, να τα αντικαθιστά ακόμα και να τα αμφισβητεί.
Από τη μια οφείλει να εκφράζει δυναμικές ομάδες πολιτών που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να πάρουν πρωτοβουλίες, να αμφισβητήσουν εξουσίες, κατεστημένα και συμφέροντα. Οφείλει να ελέγχει κομματικούς-αιρετούς άρχοντες και στελέχη. Να αναδεικνύει νέες πολιτικές ακόμα και αν δεν είναι ώριμες στην ευρύτερη κοινωνία.
Από την άλλη οφείλει να υλοποιεί την πολιτική που επαγγέλλεται και να διαμορφώνει τις συνθήκες να μπορεί αυτή η πολιτική να υλοποιηθεί παρά τις αντιξοότητες και τις τακτικές των «αντιπάλων». Να διατάσσει οργανωμένες δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα και να «κερδίζει» εκλογές.
Τέλος, οφείλει να έχει μηχανισμούς ελέγχου, διασφάλισης των διαδικασιών, αξιολόγησης και ελεύθερης έκφρασης των απόψεων των πολιτών.
Το ΠΑΣΟΚ συνεπώς οφείλει να έχει μια δομή που θα διαμορφώνει τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις του Κινήματος. Να αναδεικνύει τα στελέχη που θα την υλοποιούν. Να αξιολογεί την πορεία υλοποίησης και την αποτελεσματικότητα. Να πρωτοπορεί, να καινοτομεί, να είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες και στην δημιουργικότητα των πολιτών, να αφουγκράζεται τα κοινωνικά κινήματα, ακόμα και αν ασκεί την εξουσία την οποία αυτά κρίνουν-επικρίνουν.
Τέλος σε αυτό το επίπεδο επιβάλλεται να δομείται και ο λεγόμενος κομματικός μηχανισμός. Δηλαδή η δημοτική οργάνωση με τις οργανώσεις δημοτικών διαμερισμάτων πρέπει να είναι ο βραχίονας δημόσιας παρέμβασης και κινητοποίησης του κόμματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή οφείλει να αποκτήσει έναν ουσιαστικό καθοδηγητικό πολιτικό ρόλο. Οφείλει να είναι όργανο συντονισμού τόσο των διαδικασιών διαβούλευσης, όσο και των δράσεων σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να δρα τόσο όταν το κόμμα λαμβάνει συνολικές πρωτοβουλίες, αλλά και αυτόνομα με βάση την επικαιρότητα διεθνή, εθνική και τοπική.


Όλα αυτά τα γνωρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στον νομό Γρεβενών;
geraki

Κατάθεση της κομματικής ταυτότητας.

Hρθε ο καιρός στην Γρεβενιώτικη κοινωνία να ξεκινήσει μια διεργασία υπερβατική που θα στοχεύει όχι αποκλειστικά και μόνο στην απάλειψη του αρνητικού αλλά στον εντοπισμό και τη βελτίωση του θετικού.
Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών Γρεβενιωτών ενδιαφέρετε ο υποψήφιος Δήμαρχος, που θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο να είναι ικανός, αποτελεσματικός, γνώστης των τοπικών προβλημάτων και να διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα: ικανότητα και αστείρευτη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.
Πρέπει να κατανοήσουμε άπαντες, ότι η κατάσταση στο δύσμοιρο Δήμο μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.


Γι’ αυτό ας αφήσουν όλοι εν δυνάμει υποψήφιοι Δήμαρχοι, κατά μέρους τις προσωπικές φιλοδοξίες και τους εγωισμούς, και να συνεργαστούν για το καλό του τόπου μας.
Να καταθέσουν την κομματική ταυτότητα και να ενωθούν, διότι ο αλαζόνας , ο άνθρωπος που φτιάχνει στρατό – με το αζημίωτο βέβαια – χρησιμοποιώντας τους πολίτες σαν εργαλείο για την προσωπική του φιλοδοξία, για το προσωπικό του συμφέρον, σύμφωνα με τις τελευταίες μου πληροφορίες θα είναι σίγουρα υποψήφιος Δήμαρχος στον νέο δήμο των Γρεβενών, ο οποίος εμφανίζεται ως υπερκομματικός προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους από τους ανυποψίαστους Γρεβενιώτες.
Γνώμη μου είναι ότι στην Αυτοδιοίκηση είναι προτιμότερη η ευρύτερη και υπερκομματική συνεργασία ανθρώπων της αυτοδιοίκησης παρά η στείρα εμπλοκή και αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων.
Πρόταση μου λοιπόν είναι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να απεμπλακούν από τα κομματικά γρανάζια και τους μηχανισμούς, ώστε ανεπηρέαστοι να υπηρετήσουν την τοπική υπόθεση, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες περεταίρω ανέλιξης.
Geraki

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΕΝΟΧΟΙ

Αφορμή να ασχοληθούμε είναι το γεγονός ότι στον προκριματικό όμιλο των αυτοπροταθέντων για κομματικό (χρίσμα), όσον αφορά το Δήμο Γρεβενών, προστέθηκε και ο αιώνιος χαλίφης , χωρίς να μάθει κανένας πώς αυτό προέκυψε.
Από τη στιγμή που ανέχονται αυτό το «τουρλουμπούκι» -και αυτοί της Ν.Ε και όσοι φιλοδόξησαν, ή φιλοδοξούν, να γίνουν δήμαρχοι με «πατερίτσα» την πράσινη σημαία -είναι το ίδιο ένοχοι. Ένοχοι για το χιλιοτρυπημένο παντελόνι που πάνε να φορέσουν στον «Καλλικράτη» οι «αλλαξο...φώληδες». Ένοχοι για την ομηρία χιλιάδων ανυποψίαστων που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στα Γρεβενά σε καθ’ έξιν διαδρομιστές και παντός καιρού υποψήφιους.
Οι ύαινες, τρελαμένες από τη μυρουδιά του χρήματος, αχαλίνωτα από την απαξίωση των θεσμών, την κοινωνία της κλειδαρότρυπας, αλληλοσπαράσσονται σε ένα reality show που ούτε και η πλέον διεστραμμένη φαντασία θα μπορούσε να συλλάβει.
Ντροπή, αηδία. Ήταν μοιραίο να συμβεί. Όταν αφήνεις τις χωματερές να ανθούν, θα πεθάνεις από τα δηλητήρια που παράγονται από τη σήψη των σκουπιδιών.

Θέλω , να τονίσω πως δεν μπορεί να συνεχίσουμε με παρωχημένα μυαλά και ιδεοληψίες του παρελθόντος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η απόκτηση προσώπων εκείνων που θα εργαστούν με διάθεση για προσφορά.
Οι δημότες επιζητούν διαφορετικά πράγματα από εκείνα που αντιπροσωπεύουν οι σημερινοί του εκπρόσωποι.
Ειδικότερα, πιστεύω πως, καθιστά αλαζονική τη συμπεριφορά αυτή των <αλλαξο..φώληδων>.
geraki

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!; (Απάντηση εδώ και τώρα)

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην νομαρχιακή του νομού για το ποιος θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον μεγάλο δήμο των Γρεβενων.
Που κρύβονται τα επιφανή στελέχη του κόμματος του νομού; Γιατί δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι για τη δημαρχεία; Δεν έχουν αυτοπεποίθηση; Δεν είναι ικανά; Δεν  ειναι άξια;
Γνωρίζουμε ότι οδηγός ενός πολιτικού είναι οι αξίες του. Αυτές καθορίζουν τους στόχους του, τα θέλω και το κίνητρο των πράξεών του. Αυτές ορίζουν το ήθος της πολιτικής του και τα μέσα της δράσης του. Μέσα από το πρίσμα των αξιών του, κρίνεται. Και με τη δύναμη των αξιών του, πετυχαίνει.
Ή είναι ικανοποιημένα με την προσωρινή θέση που κατέχουν τώρα; Και δεν τους ενδιαφέρει η τύχη του νομού Γρεβενων;
Η πολιτική δεν είναι τίποτε άλλο από αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Όταν αποφασίζει κάποιος να κατέλθει στον πολιτικό στίβο θα πρέπει να προτάσσει το κοινωνικό καλό πάνω από οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται σύνεση και βαθιά αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία. Χρειάζεται λοιπόν ένα άλλο ύφος και ήθος απέναντι στα πράγματα. Η αναβάθμιση της εικόνας των πολιτικών στα μάτια της κοινωνίας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους τους πολιτικούς. Ο αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι συνεχής.
Πολιτική δεν σημαίνει υποσχέσεις, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Πολιτική δεν σημαίνει ο καθένας για την πάρτη του. Πολιτική υπάρχει μόνον εκεί όπου ξεπερνάμε ως πολίτες τον μικρόκοσμο των προσωπικών μας συμφερόντων και φιλοδοξιών.
Geraki

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ




Π Ρ Ο Σ :
1. Διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών
κ. ΠΑΝΑΓΟ Αντώνιο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:


1. κ. Διευθυντή Εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» Γρεβενών
2. Μ.Μ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
3. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Όλα τα μέλη μας


Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε σε ρεπορτάζ της έγκριτης εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ» ΓΡΕΒΕΝΩΝ, σχετικό με τους θανάτους από ναρκωτικά στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών, το οποίο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29-6-2010, διάφορες δηλώσεις σας για το όλο ζήτημα μεταξύ των οποίων αναφέρετε (σύμφωνα με την εφημερίδα), ότι μέρος του όλου προβλήματος εισαγωγής ναρκωτικών στη φυλακή είναι και «Δόλιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δόλιοι αστυνομικοί…».
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει για τους αστυνομικούς των Γρεβενών καμία καταγγελία για καμία υπόθεση διαφθοράς και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, η δε σοβαρότατη αναφορά σας αυτή σε συνδυασμό με τη θέση ευθύνης που κατέχετε, προκάλεσε την έντονη και λογική αντίδραση όλων των εργαζομένων αστυνομικών, παρακαλούμε τα όποια στοιχεία διαθέτετε να τα καταθέσετε στον κ. Εισαγγελέα και στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα, προκειμένου διεξάγουν σχετικές έρευνες για να ανακαλυφθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όπως τους αρμόζει.


Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα σας παρακαλούσαμε όπως τουλάχιστον για το σκέλος των αστυνομικών υπαλλήλων με τους οποίους ουδεμία διοικητική σχέση έχετε και το έργο μας είναι συνταγματικά διακριτό από το δικό σας, να ανακαλέσετε ή να τροποποιήσετε τη συγκεκριμένη δήλωση σας, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την αξιοπρέπεια του συνόλου των συναδέλφων μας.
Κλείνοντας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ως συνδικαλιστικό όργανο, εφόσον μας ζητηθεί, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια σας που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου και στην άμεση αποκάλυψη τυχόν επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας.
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι γενικόλογες και αόριστες αναφορές δεν βοηθούν σε τίποτε άλλο, εκτός από το να σπιλώνουν υπολήψεις, να απαξιώνουν θεσμούς και προσπάθειες τίμιων εργαζομένων, ενώ εν τέλει μετατοπίζουν την χρόνια παθογένεια ενός συστήματος σε άλλους τομείς, αποπροσανατολίζοντας παράλληλα τις εκτιμήσεις της κοινής γνώμης.
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης