Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Στηρίξτε την Ελλάδα»


Άρθρο του νομπελίστα καθηγητή Γιόζεφ Στίγκλιτς στη βρετανική «Guardian»

«Μια Ευρώπη με αρχές δεν θα αφήσει την Ελλάδα να ματώσει». Σε άρθρο του με τον τίτλο αυτό, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Guardian», ο οικονομολόγος νομπελίστας καθηγητής Γιόζεφ Στίγκλιτς καλεί την Ευρώπη να στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την κρίση.

Αναφέρεται, μάλιστα, προσωπικά στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειές του, και όχι με τη στάση τους να δυναμιτίζουν το κλίμα εις βάρος της ελληνικης οικονομίας. Ο νομπελίστας καθηγητής ασκεί δρυμεία κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολούθησε και καταλήγει ότι για το καλό της ευρωπαϊκής ενότητας και δημοκρατίας, ολόκληρη η Ευρώπη «οφείλει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου και να μη γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες, οι οποίοι πρέπει να πειστούν ότι το να υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας είναι προς όφελος όλων».

Ο Γ. Στίγκλιτς κατηγορεί τον πρόεδρο της ΕΚΤ για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ: «Η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τα τεράστια ελλείμματά της. “Καμιά κυβέρνηση ή κράτος δεν μπορεί να περιμένει από εμάς ειδική μεταχείριση” προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζ.Κ. Τρισέ. Όμως ο κ. Τρισέ παρέλειψε να δει ότι εδώ και καιρό υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά- στην πραγματικότητα δύο Συνθήκες του Μάαστριχτ, μια για τις μεγάλες και ισχυρές χώρες κι ένα για τις λιγότερο ισχυρές. Όταν η Γαλλία ξεπέρασε το όριο του 3% του ΑΕΠ (στο έλλειμμα) πραγματοποιήθηκαν συστάσεις αλλά τίποτε άλλο», αναφέρει ο κ. Στίγκλιτς. Παπανδρέου, όπως Ομπάμα

Όπως λέει, μεγάλο μέρος του ελληνικού ελλείμματος οφείλεται στην παγκόσμια κρίση, η οποία «αποκάλυψε τα βαθιά δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία αυξήθηκαν κι άλλο κατά τη διάρκεια των έξι ετών της προηγούμενης κυβέρνησης». Δυστυχώς, όπως λέει ο νομπελίστας καθηγητής, οι Ευρωπαίοι με τις πράξεις τους πολλαπλασίασαν τα προβλήματα της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας υπό τον Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε την αλήθεια αντί να την κρύψει, και συγκρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου με τον Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι καλείται να διαχειριστεί μια οικονομική κατάσταση για την οποία δεν είναι υπεύθυνος:

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να βοηθήσει έναν τέτοιο ηγέτη αντί να κάνει τη ζωή του πιο δύσκολη» προσθέτει.

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι θα υποστηρίξει την Ελλάδα, όπως το ΔΝΤ υποστηρίζει με κεφάλαια τις αναπτυσσόμενες χώρες. Η πρόβλεψη τέτοιας υποστήριξης μπορεί να μειώσει τα επιτόκια και να διευκολύνει τη χώρα να κινηθεί προς την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού. Η Ε.Ε., το ευρώ και η ευρωπαϊκή ενότητα δοκιμάζονται ξανά. Η Ευρώπη δεν θα κριθεί από τη σκληρότητα των πράξεών της, αλλά από το πνεύμα αλληλεγγύης που θα δείξει βοηθώντας τον γείτονά της» γράφει ο Γιόζεφ Στίγκλιτς.

Εγκρίθηκαν χρήματα για το Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε την Τετάρτη 27/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η χρηματοδότηση του Ειδικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας. ( Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ).

Ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε στο Ν. Γρεβενών με το Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση ενέταξε πολλά έργα με ελάχιστε ή ακόμα και μηδενικές πιστώσεις. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι Δήμοι του Νομού να μη προκηρύξουν κανένα έργο και όσοι Δήμοι συμβασιοποίησαν έργα, οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά στους εργολάβους τους οποίους δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Επίσης ο κ. Χαντάβας ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη για την απόφαση της 2ης συνδιάσκεψης του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία όλοι οι εργολάβοι της Δυτ. Μακεδονίας αποφάσισαν να απέχουν από τη δημοπράτηση έργων του Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ έως την εξόφληση των οφειλόμενων λογαριασμών.

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, το Υπουργείο ενέκρινε € 3.000.000 για τη χρηματοδότηση του Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ και θα συνεχιστεί κάθε μήνα η χρηματοδότηση του, ούτως ώστε να εξοφληθούν όλοι οι εργολάβοι.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τα μπλόκα οδηγούν στην πτώχευση


Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορεί να παρακολουθήσει η κοινωνική συγκρότηση και οι επαγγελματικές ομάδες γιά την διέξοδο απο την τροχιά της χρεοκοπίας στην οποία έχει εμπλακεί η Ελλάδα.

Η μία να εμπιστευθεί και να στηρίξει τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την ελληνική Διοίκηση επι της διακυβέρνησης της χώρας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συνεχισθεί μια εθνική προσπάθεια , στρατηγικού χαρακτήρα, όχι μόνον γιά την μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους, αλλά και γιά την ανασυγκρότηση του κράτους, την αποκατάσταση του ανταγωνισμού στην αγορά, την ύπαρξη παραγωγικότητας, την δημιουργία κλίματος υποδοχής ξένων επενδύσεων και όχι αποκρατικοποιήσεων.

Στα συγκεκριμένα δεδομένα ο μέσος Έλληνας αλλά και τα συνδικάτα ή τα συγκροτημένα συμφέροντα θα πρέπει να αποδεχθούν και να στηρίξουν όχι μόνον το Σύμφωνο Σταθερότητας που υπεστήριξε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες αλλά έναν συνολικό εξορθολογισμό και εξυγίανση απο την διαφθορά, συνολικά της ελληνικής πραγματικότητας.

Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή στην οποία συμμετέχουν σήμερα μερίδα των ελλήνων αγροτών. Υποεκτιμά την πραγματικότητα και τις συνθήκες και προβάλει το ειδικό συμφέρον διεκδικώντας την πρόσκαιρη "αρπαχτή", κάποιων επιδοτούμενων ποσών, που δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να δοθούν.Στην προσπάθεια εκβιασμού της κυβέρνησης και της Διοίκησης κλείνει δρόμους, σύνορα, λιμάνια και οδηγεί σε μια εκτός νόμου σύγκρουση με το κράτος των Αθηνών.

Πριν τους αγρότες το ίδιο είχαν κάνει και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ και πολύ εύκολα, αλλά απολύτως ανόητα και αντεθνικά, μπορούν να το ακολουθήσουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες που νοιώθουν ότι πλήττονται απο τα μέτρα σταθεροποίησης. Για παράδειγμα, δημόσιοι υπάλληλοι , εφοριακοί δάσκαλοι κ.λ.π Ανάλογες κινήσεις σε άλλο επίπεδο μπορούν να κάνουν και οι ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις, κατασκευαστές που επίσης θα πρέπει να παρακολουθήσουν μια πιο σφιχτή πολιτική. Αν συμβούν αυτά θα σημειωθεί ταυτόχρονα το εξης φαινόμενο.

Η μια κατηγορία συμφερόντων θα επιτίθεται στην άλλη για το ποιός θα πληρώσει το κόστος της εξόδου, απαλλάσοντας τον εαυτό του απο αυτό και δείχνοντας τον διπλανό του. Όλες οι κατηγορίες μαζί θα επιτίθονται στην κυβέρνηση της Ελλάδος σε μια θεαματική κίνηση αυτοκτονίας, συλλογικής.

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όπως είναι φυσικό η Ελληνική κυβέρνηση άσχετα με την δημοφιλία της και την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος , που θα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην ουσία αφοπλίζεται τόσο έναντι των Βρυξελλών όσο και στο επίπεδο των διεθνών αγορών. Σε συνθήκες κοινωνικού χάους , το οποίο έχουν ήδη προεξοφλήσει οι ξένοι αναλυτές, αρχίζει εκ των πραγμάτων, να επεξεργάζεται ως εναπομένων σενάριο, την παύση πληρωμών της Ελλάδος προς τους πιστωτές.

Τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή : Η Ελλάδα θα πτωχεύσει αλλά δεν θα χρεοκοπήσει. Θα πάει δηλαδή σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων και των επιτοκίων αποπληρωμής του χρέους της, ενδεχομένως θα λύσει και το δανειακό της ζήτημα με πολύ πιο χαμηλά spread, αλλά θα χάσει την εθνική της αυτοτέλεια. Δεν θα χάσουν όμως οι διεθνείς πιστωτές μας τα κεφάλαια με α οποία έχουν δανείσει την Ελλάδα. Τις αποφάσεις και τις κεντρικές επιλογές θα καθορίσουν οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη και το Βερολίνο.
Επίσης το αναπτυξιακό μοντέλο αλλά και το υπόλοιπο της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδος θα καθορίσουν τα ευρωπαικά κέντρα σε συνεργασία με τις μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Η Διοίκηση θα πάψει να βρίσκεται στο εθνικό επίπεδο και στην βούληση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και οικονομικών παραγόντων. Η Ελλάδα θα βρεθεί υπο καθεστώς κατοχής και οι Έλληνες θα ζήσουν χωρίς καμμία αυτοτέλεια στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αφου θα είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν, με τρόπο μη αναστρέψιμο τα συμφέροντα τα γερμανικά, τις επιλογές της τεχνοκρατίας του ευρώ και τους "ελέφαντες" των διεθνών αγορών.
Φυσικά το κόστος για τον μέσο Έλληνα στην εξέλιξη αυτή θα είναι τεράστιο, αφού θα πρέπει να υπάρξει ένα εύρωστο και σταθερό κράτος, χωρίς αυτοτελή περιουσία άρα δικαίωμα αυτονομίας, με φτωχούς πολίτες, μέρος μιας νέας αποικιοκρατίας ενδοευρωπαικού τύπου.
Στα ελληνικά μπλόκα στην περιφέρεια και στους δρόμους της πρωτεύουσας δεν παίζεται μια πολιτικοκοινωνική σύγκρουση, κλασικού τύπου, ούτε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες διεκδικούν τα δίκια τους και το μεροκάματο τους. Κρίνεται η προοπτική και η βασιμότητα μιας νέας αποικιοκρατίας επι δυτικού και ιδιαίτερα ευρωπαικού εδάφους. Εαν πετύχει στην Ελλάδα, θα μπορέσει πολύ πιο εύκολα να εφαρμοσθεί και σε άλλα κράτη-έθνη, με πολύ πιο πειθαρχημένους λαούς απο τους Ελληνες και με ανάλογα προβλήματα στους οικονομικούς δείκτες με την Ελλάδα.

Έλλειψη συνείδησης


1. Τεράστιος δημόσιος τομέας,

δυσβάσταχτος για ένα τόσο μικρό κράτος.

800.000 ΔΥ (και ίσως περισσότεροι αν ληφθούν υπόψη και τα ΝΠΔΔ-ΔΕΚΟ-ΟΤΑ και ευρύτερος δημόσιος τομέας).

Όταν Στην Σουηδία έχουν 100.000 δημόσιους υπαλλήλους καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει.

Η απόδοση των ΔΥ κατά μέσο κυμαίνεται στο 20% με 40% της απόδοσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (ανάλογα τον κλάδο).

Και αναφέρω τον μέσο όρο γιατί σίγουρα υπάρχουν και υπηρεσίες που γίνεται χαμός (8-10%), αλλά από την άλλη υπάρχουν και οργανισμοί φαντάσματα με υπαλλήλους που δεν δουλεύουν ποτέ.

Η λογική του να διορίζονται στο Δημόσιο όλοι οι αναξιοπαθούντες και τεμπέληδες Έλληνες το έχει φέρει σε κατάσταση να είναι τεράστιο και πανάκριβο ΠΙΚΠΑ που δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να το πληρώνουν τα υποζύγια του ιδιωτικού τομέα.

2. Διαφθορά

Το 70% της διαφθοράς δεν είναι στη βουλή και στους πολιτικούς όπως εύκολα ξεστομίζουν όλοι, αλλά στους κατώτερους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν μικροεξουσίες, και το μπαχτσίσι πάει σύννεφο.

Από το ΙΚΑ , τις εφορίες, το ΕΣΥ μέχρι τις πολεοδομίες, τα δασαρχεία, τα λιμεναρχεία, τους μπάτσους κ.ο.κ.



Φυσικά εκεί που ρέει το περισσότερο χρήμα , υπάρχουν και οι πιο βαθιές τσέπες και οι μεγαλύτερες κουτάλες.

Όταν πχ. ο Δήμος Αθηναίων δίνει ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ για ένα portal GTP

καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα 800 χιλιάρικα κάποιοι τα ροκανίσανε.



3. Έλλειψη συνείδησης - κοινωνικής ευθύνης.

Από τους μισούς Έλληνες περίπου.

Από τον ηλίθιο που πετάει τα σκουπίδια του από το μπαλκόνι παίζοντας μπάσκετ με τους κάδους, μέχρι τον υπουργό που φτιάχνει αυθαίρετο παραβιάζοντας καταφανώς τη νομοθεσία και μας γράφει στα "τρυφερά" του όλους, από το τσογλάνι με την κουκούλα που καταστρέφει πανεπιστημιακό εξοπλισμό και ιδιωτική περιουσία για πλάκα (σε άλλες εποχές ή σε σοβαρές χώρες θα είχε μπει στην ψειρού χωρίς αναστολές και μαλακίες),

μέχρι τον πανεπιστημιακό που χρησιμοποιεί τα κονδύλια έρευνας για να βάλει λουξ μπανιέρες και μπιντέδες στο εξοχικό του,

από τον οδηγό που περνάει με κόκκικο μιλώντας στο κινητό και κρατώντας τσιγάρο και φραππέ,

Δυστυχώς έχουμε χρεωκοπήσει ως χώρα κοινωνικά και ιδεολογικά, και για αυτό φταίμε εμείς οι ίδιοι.
Η οικονομική χρεωκοπία ίσως είναι το μικρότερο κακό.
Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο να σιχαινόμαστε ο ένας τον άλλον, τότε η διάλυση δεν είναι μακριά.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΔ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Απάντηση
ΕΑΥΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ προς ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΗΛΙΑΣ, ΗΛΙΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
προβολή λεπτομερειών 4:27 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
Την Τρίτη 26-01-2010, διεξήχθη η 6η και τελευταία αγωνιστική του 3ου Ομίλου του Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αγωνίσθηκαν στο γήπεδο Φιλιατών Ηγουμενίτσας, οι ομάδες των Αστυνομικών Διευθύνσεων ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ενώ ρεπό είχε η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 (ημίχρονο 0-0).

Αν και η ομάδα των Γρεβενών προηγήθηκε με τα γκολ του ΙΩΑΝΝΙΔΗ στο 66΄ λεπτό της αναμέτρησης και του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ στο 78΄, η ομάδα της Θεσπρωτίας κατάφερε να αντιδράσει άμεσα μειώνοντας στο 80΄ και τελικά ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 89΄ λεπτό.

Η ισοπαλία αυτή οδήγησε την ομάδα της Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ απ’ ευθείας στη φάση των 8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ θα υποχρεωθεί πλέον να διεκδικήσει μία θέση για την πρόκριση της στη φάση των 8, σε αγώνες μπαράζ με τις ομάδες των Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ, Α.Δ. ΔΡΑΜΑΣ και Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Συνθέσεις:

Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Καστανίδης,, Λαμπρόπουλος, Χαντάβας, Λάππας, Ταμπακάκος, Ιωαννίδης, Γκέτσιος, Κακούσιος, Δούμας, Λάλος, Χριστοδούλου. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Κυρατζής, Λάχανος, Νικολόπουλος, Μανδράκης, Γράβαλος, Τσιάτσιος, Κόντος. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ισαακίδης Γιώργος.

Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πέτσιος, Τριάντης, Καζάκος, Τσουμάνης, Χαντζαλής, Παππάς, Στυλιανίδης, Χάιδος, Ζήκος, Μπάλλας, Ντούμας. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Βερμιτζής, Αντωνίου, Σγουρίδης, Μπέζας, Τσούπης, Νικολάου. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΜΠΕΣΗΣ Ζώης.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου, διαμορφώνεται ως εξής:

1. Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Βαθμοί 8

2. Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ -//- 7

3. Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ -//- 1

Συνάντηση Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Χαντάβα με Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Ντόλιο είχε την Τρίτη 26/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η διοικητική μεταρρύθμιση και το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Ο κ. Ντόλιος ενημερώθηκε από τον κ. Χαντάβα για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της διοικητικής μεταρρύθμισης και για τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του Ν. Γρεβενών και εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί τα Γρεβενά και να αναλύσει τη σπουδαιότητα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Δεν έγινε συζήτηση για τον αριθμό των Δήμων που θα περιέχει ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης του Ν. Γρεβενών, επειδή δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η διαβούλευση και δεν καθορίστηκαν κοινά κριτήρια για τη συνένωση των υφιστάμενων Δήμων. Ο κ. Ντόλιος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για διοικητική μεταρρύθμιση με λίγους και ισχυρούς Δήμους.

Την ίδια ημέρα ο κ. Χαντάβας είχε συνάντηση στη Βουλή με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή. Σε αυτή, καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο με την συντονιστική επιτροπή αγροτών Ν. Γρεβενών την Πέμπτη 28/1.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η: Οι Αστυνομοι Χορεύουν

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr

Γρεβενά 24 Ιανουαρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ. : 603/2/4-α΄
- Σας προσκαλούμε όλους το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 21:00 στο κέντρο διασκέδασης «ΗΧΟΔΡΟΜΙΟ» Γρεβενών , όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης μας .

- Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική βραδιά με δημοτικά , , λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα του ΖΗΣΗ ΚΑΣΙΑΡΑ, καθώς και ποντιακή μουσική, αλλά και πλούσια λαχειοφόρο με πολλά μεγάλα δώρα.

- Τιμή πρόσκλησης δεκαπέντε (15) ΕΥΡΩ με φαγητό.

- Η παρουσία όλων σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΔΑΣΗ
geraki

Το "μυστικό" κράτος της Ευρώπης ζητά …"γη και ύδωρ" και απειλεί την Ελλάδα με το εξω

Λάθος... ...Μέγα Λάθος. Εδώ είναι ....Σπάρτη και Αθήνα και Μακεδονία και Κρήτη και....Έπρεπε να προσέχουν τα λόγια τους...
Συμβαίνει συχνά με τον άνθρωπο το εξής απλό φαινόμενο. Βλέπει άριστα τις "καμπούρες" των άλλων και δεν βλέπει καθόλου τη δική του. Σήμερα στο παγκόσμιο "μικροσκόπιο" βρίσκεται η "καμπούρα" των Ελλήνων. Όλοι τη βλέπουν, αλλά όχι οι Έλληνες. Όλοι βλέπουν την "καμπούρα" των Ελλήνων, αλλά όχι τις δικές τους.

Αυτή η επιλεκτική "ορατότητα" είναι ένα φυσικό φαινόμενο και αυτό θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε, για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή "εικόνα" της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας. Θα δούμε και εμείς ως Έλληνες τις "καμπούρες" των άλλων, για να κατανοήσουμε τη δική μας, η οποία είναι όμοια. Σε έναν κόσμο "καμπούρηδων" οι πάντες μοιάζουν και άρα θα χρησιμοποιήσουμε τον "απέναντι" ως "είδωλο" δικό μας.

Πριν πούμε όμως οτιδήποτε άλλο, χρήσιμο είναι να ξεκινήσουμε με μια διαπίστωση, την οποία στη συνέχεια του κειμένου θα αιτιολογήσουμε. Οι Ευρωπαίοι, που σήμερα μας "μαλώνουν" για τις "σπατάλες" μας, είναι οι κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το εξωτερικό μας χρέος. Τα άπειρα χρήματα του εξωτερικού μας χρέους δεν μπήκαν σε κάποια ελληνικά "σεντούκια". Ευρωπαϊκές τράπεζες τα έδωσαν και ευρωπαϊκές εταιρείες τα εισέπραξαν. "Πέρασαν" από την ελληνική οικονομία, αλλά δεν "στάθηκαν" σ' αυτήν. Οι ίδιοι άνθρωποι, που μας τα έδωσαν, ήταν οι ίδιοι που τα ξαναπήραν. Τώρα λοιπόν, που οι Βρυξέλες ζητούν "μέτρα", είναι ευκαιρία να λύσουμε και τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν μεταξύ μας.

Αφού έκανε το λάθος ο "κλέφτης" και τα "τσιράκια" του να φωνάζουν, καλό είναι ο "νοικοκύρης" να πάρει το "χαρτί" και το "μολύβι". Μας συμφέρει το "χαρτί" και το "μολύβι", γιατί είμαστε θύματα μιας κατάστασης, που, αν δεν αντιμετωπίσουμε με τον σωστό τρόπο, μπορεί να μας καταστρέψει. Είμαστε μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως τέτοιοι θα λύσουμε τις όποιες διαφορές μας υπάρχουν με τους υπολοίπους. Κανένας δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα της ενιαίας Ευρώπης, αλλά τα πάντα μέσα σ' αυτήν πρέπει να κινούνται μέσα στα πλαίσια της δικαιοσύνης του αμοιβαίου σεβασμού και βέβαια της ισότητας μεταξύ των λαών. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ο οραματιστής από το κορόιδο. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα η συμμετοχή μας στην Ευρώπη από την ...κατοχή μας από την Ευρώπη.


Αν κάποιοι Ευρωπαίοι εξέλαβαν την ευρωπαϊκή ενοποίηση σαν τη μεγάλη ευκαιρία, για να καταφέρουν να κάνουν με χρήματα αυτά τα οποία απέτυχε να κάνει ο Χίτλερ με τα όπλα, κάνουν λάθος και αυτό το λάθος σύντομα θα κληθούν να το πληρώσουν. Σ' ό,τι αφορά το ίδιο το πρόβλημα του ευρώ και της σταθερότητας της ευρωζώνης έχουμε να πούμε σε όλους όσους διακατέχονται από "ευρωφοβίες" ότι αυτές δεν ευσταθούν. Κανενός ευρώ την ασφάλεια δεν θέτει σε κίνδυνο η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Πέραν του γεγονότος ότι η ίδια η οικονομία της Ελλάδας αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος της ευρωπαϊκής οικονομίας -περίπου το 3%- και άρα μπορεί να στηριχθεί ανά πάσα στιγμή από την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα και πάλι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας, για τον λόγο ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει άμυνες. Άμυνες πολύ ισχυρότερες ακόμα και από αυτές των ΗΠΑ, των οποίων το δολάριο δεν απειλήθηκε από την "πτώχευση" ενός εκ των ισχυροτέρων "πυλώνων" της αμερικανικής οικονομίας, όπως είναι η Καλιφόρνια. Η Ευρώπη αποτελεί την πλουσιότερη αγορά του κόσμου και το νόμισμα του καταναλωτή είναι πάντα πιο ισχυρό από αυτό του πωλητή.

Ράσμουσεν: Κλειδί για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ η ονομασία

H εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αποτελεί προϋπόθεση για την περαιτέρω πρόοδο στις σχέσεις ΠΓΔΜ-ΝΑΤΟ επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως δήλωσε του μετά τη συνάντηση ο κ. Ράσμουσεν, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να υποστηρίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία και θα απευθυνθεί πρόσκληση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όταν εξευρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

«Ελπίζουμε να δούμε μία εποικοδομητική στάση από τα Σκόπια, προκειμένου να γίνει εφικτός ένας συμβιβασμός», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας ότι «το ΝΑΤΟ, ως Συμμαχία, δεν αναμειγνύεται και δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις διμερείς συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας».

«Παρακολουθούμε στενά τις διαπραγματεύσεις και υποστηρίζουμε τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών στις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξεύρεση λύσης», τόνισε και ενθάρρυνε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν πραγματισμό και να προσέλθουν με νέες ιδέες για το πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό το ζήτημα καθώς, όπως πρόσθεσε, επιθυμία του ΝΑΤΟ είναι όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στις ευρωατλαντικές δομές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του επικεντρώνεται σε αυτό το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει μία λύση, η οποία θα είναι ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές

Περίεργες κινήσεις της Άγκυρας: Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ-απάντηση σε ελληνικές ΝΟΤΑΜ του 2007 --


Η Άγκυρα σε ελεύθερη μετάφραση λέει ότι «παραμένουν αδιευκρίστα τα ελληνικά και τουρκικά σύνορα νοτίως της διαχωριστικής γραμμής του Έβρου και δεν έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο χωρών»!

Θέμα ορίων ελληνικού FIR στο σύνολο των περιοχών που γειτνιάζουν με το τουρκικό FIR έθεσε με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε στις 19 Ιανουαρίου η Άγκυρα και μάλιστα με τρόπο που προβληματίζει: Ενώ εκφράζονται θέσεις της Τουρκίας οι οποίες έχουν διατυπωθεί και πάλι στο παρελθόν, εν τούτοις η νέα ΝΟΤΑΜ απαντά σε τρεις ελληνικές ΝΟΤΑΜ του ... 2007 και συγκεκριμένα τις Α1709/07, Α1716/07 και Α1795/07! Τι έχει συμβεί ή τι θα συμβεί και η Άγκυρα "απαντά" σε ΝΟΤΑΜ του 2007? "Προφανώς η Άγκυρα κάτι ετοιμάζει για να θυμήθηκε ελληνικές ΝΟΤΑΜ προ τριετίας» είναι η άποψη βετεράνου διπλωμάτη.

Ας δούμε τις ελληνικές ΝΟΤΑΜ:

Τούρκοι αξιωματικοί:"Έτσι κάναμε εθνοκάθαρση στην Ίμβρο, έτσι θα εισβάλουμε στον �

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως ερήμωσαν την Ίμβρο και επέβαλαν εθνοκάθαρση στους Έλληνες που ζούσαν εκεί από αιώνες, αλλά και πως ετοίμαζαν εισβολή στον Έβρο και κατοχή του βόρειου τμήματος του νομού (όλα αυτά υποτίθεται για να ανατρέψουν τον Τ.Ερντογάν, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως θα ανατρεπόταν ο Τούρκος πρωθυπουργός) προέβλεπε το "Σχέδιο Βαριοπούλα" του 2003. Το σχέδιο υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στη διαμόρφωση συνθηκών ανωμαλίας στην Τουρκία και στην ανατροπή της κυβέρνησης και έφερε στο φως η φιλελεύθερη εφημρδία "Ταράφ".

Χθες η τουρκική εφημερίδας "Ταράφ", δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και την απομαγνητοφωνημένη παρουσίαση που έκανε Τούρκος συνταγματάρχης στο πλαίσιο του σχεδιασμού, κατά την οποία αναφέρεται πώς εξαναγκάστηκαν σε φυγή οι Έλληνες της Ίμβρου.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει καθόλου το υπουργείο Εξωτερικών, πέρα από μία ανώδυνη δήλωση του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα

Η "Ταράφ" συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του σχεδίου που είχε ετοιμαστεί το Μάρτιο του 2003.

Η εφημερίδα κάνοντας λόγο για "Δεύτερη κρίση τύπου Ίμια", σημειώνει ότι ο τότε διοικητής της Α� Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε "μικρής εμβέλειας συγκρούσεις" με την Ελλάδα με σκοπό την "τόνωση του εθνικού αισθήματος".

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Οι 100 ημέρες του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα


“Δεν θέλω να είμαι αυτός που τάζει… ο ρόλος μου είναι να προάγω με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Νομού μας”, δήλωσε ο Bουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους του Νομού, από την ανάληψη των καθηκόντων του. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών διακυβέρνησης, ο Βουλευτής Γρεβενών στο πλαίσιο της πολιτικής της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, με στόχο τη διαβούλευση όλων με όλους και τη διαφάνεια των δράσεων, θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες των Γρεβενών για την έως τώρα δραστηριότητά του.

Ο κ. Χαντάβας επισημαίνοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η λύση τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό, είναι η συντονισμένη δράση και η συνεχής διαβούλευση όλων των φορέων, τους οποίους και κάλεσε να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί του, με σκοπό τη διαμεσολάβηση του ιδίου, όπου κρίνεται απαραίτητο. Προσέγγιση, την οποία υιοθετεί και η κυβέρνηση: “Παρόλο που είμαι βουλευτής της συμπολίτευσης, δεν θα διστάσω να υπερασπιστώ ένα θέμα του Νομού μας, ακόμα κι αν βρεθώ απέναντι...! Πρέπει όμως να αναφέρω, ότι με την κυβέρνηση μέχρι στιγμής, μοιραζόμαστε το ίδιο πρόγραμμα, τα ίδια οράματα, τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες αγωνίες” δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ομιλία Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Χαντάβα στη Βουλή των Ελλήνων


Την Πέμπτη 22/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας συμμετείχε στη συζήτηση επί των άρθρων του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο «Προστασία δασών και δασικών εκτάσεων». Αναλυτικά τα όσα είπε:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας εκδηλώνονται μεγάλες πυρκαγιές που δημιουργούν τεράστιες καταστροφές στα δάση και στο φυσικό μας πλούτο και επιφέρουν ιδιαίτερα δυσμενείς , περιβαλλοντικές , οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις .

Οι πυρκαγιές αυτές εμφανίζονται συνήθως σε περιοχές που παρουσιάζουν έντονο οικιστικό ενδιαφέρον όπως είναι και οι περιοχές του Ν. Αττικής.

Μετά από κάθε πυρκαγιά, στις καταστραμμένες περιοχές αναπτύσσεται συνήθως μια έντονη και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα αυθαίρετης δόμησης και καταπάτησης των δασικών εκτάσεων, που εύλογα δημιουργεί στον καθένα μας την υποψία ότι πίσω από κάθε πυρκαγιά ίσως κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, το καλοκαίρι που μας πέρασε, γίναμε μάρτυρες μίας μεγάλης έντασης πυρκαγιάς και καταστροφής στην Αττική με τεράστιες περιβαλλοντικές , οικονομικές, και κοινωνικές επιπτώσεις. Εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης, έγιναν στάχτη περιουσίες καταστράφηκαν, συμπολίτες μας κινδύνευσαν, και το σημαντικότερο ότι περίπου 5 εκατ. άνθρωποι στερήθηκαν και θα στερηθούν δυστυχώς για πολλά χρόνια τον κύριο και βασικό τους πνεύμονα πρασίνου, τον πνεύμονα ζωής..

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δεσμεύθηκε ότι με νομοσχέδιο που θα κατέθετε θα αντιμετώπίζε ριζοσπαστικά και αποτελεσματικά τόσο το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης όσο και της καταπάτησης των δασικών εκτάσεων.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η



ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr

Γρεβενά 22 Ιανουαρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ. : 201/2/6-β΄
- Με πολύ μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μελών, πραγματοποιήθηκε την 21-01-2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Γρεβενών, η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας, όπου κόπηκε και η Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

- Τις εργασίες τίμησαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. ΤΟΛΙΚΑΣ Μιχάλης, οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά και διεξοδικά το σώμα για τα τρέχοντα εργασιακά θέματα που μας απασχολούν, καθώς επίσης απάντησαν σε όσα ερωτήματα τους τέθηκαν από τους συναδέλφους.

- Πέρα από την σχετική ενημέρωση που υπήρξε, ιδιαίτερη μνεία έγινε από το Προεδρείο της Ένωσης για την εξαιρετική ενέργεια των συναδέλφων μας, ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ Γεώργιου και ΜΑΝΔΡΑΚΗ Κωνσταντίνου, οι οποίοι με σχετική αναφορά τους προς την Διοίκηση, ζήτησαν να αποδοθεί η υλική αμοιβή που δικαιούνταν από την σύλληψη του δράστη της ένοπλης ληστείας σε τραπεζικό κατάστημα των Γρεβενών που επέτυχαν, στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Μιχαήλ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από στυγνούς κακοποιούς το περασμένο έτος.

- Η συμβολική κίνηση τους αυτή ανέδειξε το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του Έλληνα Πολίτη Αστυνομικού και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρισταμένους, ενώ αποφασίσθηκε τα αξιέπαινα αυτά μέλη μας, να τιμηθούν ιδιαίτερα στην Ετήσια Χοροεσπερίδα του Σωματείου μας, που θα διεξαχθεί την 30-01-2010 στο κέντρο διασκέδασης «ΗΧΟΔΡΟΜΙΟ».

- Κλείνοντας τις εργασίες, το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό, οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 21-01-2010

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr



- Εμείς οι Αστυνομικοί ανεξαρτήτου βαθμού της ιεραρχίας , μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Γρεβενών , που συγκεντρωθήκαμε στα Γρεβενά σήμερα 21 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιώντας τη Πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους , μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και υγιή διάλογο, προβήκαμε για μια ακόμη φορά στην κοινή διαπίστωση πως ο εμπαιγμός , η απαξίωση και η αδιαφορία από πλευράς της Πολιτείας για τους ένστολους πολίτες της, συνεχίζεται, διανθισμένη όμως αυτή τη φορά από καλές προθέσεις και κατανόηση.



- Είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι η εν γένει λειτουργία του Κράτους πάσχει τα μέγιστα και το σύνολο της κοινωνίας αγωνιεί για το αύριο, αναζητώντας διέξοδο από την κρίση ενώ η Ελληνική Αστυνομία χωρίς σχεδιασμό, στόχο, υποδομές και οργάνωση, σέρνεται συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις.



- Παραδόξως διαπιστώνουμε καθημερινά, πως αντί να απασχολούν την επικαιρότητα οι τρόποι επίλυσης των κυριότερων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η φτώχεια, η ανεργία, η βελτίωση της παιδείας και της υγείας, αντιθέτως αυτή ασχολείται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, με τα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα στην Ελληνική Αστυνομία, επιτυγχάνοντας στην ουσία τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.



- Φυσικά αυτό δεν θα συνέβαινε εάν οι απελθούσες Φυσικές και Πολιτικές Ηγεσίες είχαν λάβει σοβαρά υπόψη τις συνεχείς εκκλήσεις και παρεμβάσεις μας κατά το παρελθόν , ώστε να δομήσουν έναν σύγχρονο, ισχυρό, δίκαιο και ανθρώπινο κρατικό μηχανισμό, που οι υπηρεσίες του προς του Πολίτες θα είχαν αντίκρισμα και δεν θα ακυρώνονταν ανά πάσα στιγμή από τον οποιονδήποτε πονηρά σκεπτόμενο.



- Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η Χώρα και τις προθέσεις των διεθνών τραπεζικών όρνεων που περιμένουν να κατασπαράξουν τον εθνικό μας πλούτο, είμαστε αποφασισμένοι να υπερβάλουμε εαυτό και μαζί με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να επαναφέρουμε την πατρίδα μας στη θέση που της αρμόζει.



- Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε δεκτή οποιαδήποτε ιδέα περαιτέρω μείωσης του πενιχρού εισοδήματος μας ή των εισοδημάτων άλλων κατηγοριών εργαζομένων συμπολιτών μας στους οποίους συμπαραστεκόμαστε, δηλώνοντας ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε υγιή μορφή αγώνα τους.



- Εν αναμονή λοιπόν, της υλοποίησης των «καλών προθέσεων» απέναντι μας από την νέα Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είμαστε υποχρεωμένοι να της υπενθυμίσουμε πως δυστυχώς βρισκόμαστε στον πάτο του βαρελιού και πέρα από τα ευχολόγια και την όση διάθεση προσφοράς απομένει στους εργαζόμενους Αστυνομικούς, πρέπει επιτέλους να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις που θα δημιουργήσουν μία σύγχρονη , εκπαιδευμένη και δημοκρατική Αστυνομία, με αξιοπρεπώς αμειβόμενο ανθρώπινο δυναμικό και ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Υπεγράφη η απόφαση για το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα

 ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2010 9:37 μ.μ.

Υπεγράφη σήμερα 21.1 από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η απόφαση σύμφωνα με την οποία το Αστεροσκοπείο του ΟΡΛΙΑΚΑ θα εξυπηρετεί ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ο Βουλευτής του Νομού κ. Θανάσης Χαντάβας ενημέρωσε το Νομάρχη Γρεβενών κ. Κουπτσίδη για τη θετική κατάληξη του θέματος και ευχαρίστησε τηλεφωνικά την Υπουργό κ. Άννα Διαμαντοπούλου για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή της στην επίλυση ενός μείζονος σημασίας ζητήματος, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της Ν.Α. Γρεβενών.

Θανάσης Χαντάβας

Την Τετάρτη 20/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, που αναφέρεται στη συντήρηση και στον αποχιονισμό του εθνικού οδικού άξονα Γρεβενών – Καλαμπάκας. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση της διέλευσης των οχημάτων από τον εν λόγω οδικό άξονα, τα περισσότερα των οποίων είναι οχήματα βαρέως τύπου. Το ήδη βεβαρημένο οδόστρωμα επιδεινώνεται καθημερινά και δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την κυκλοφορία των οχημάτων. Ο κ. Βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί από τον κ. Υπουργό εάν θα υπάρξει χρηματοδότηση για τον αποχιονισμό και τη συντήρηση του Οδικού Άξονα Γρεβενών - Καλαμπάκας και ποιο θα είναι το ποσό που θα διατεθεί.

Επίσης ο κ. Χαντάβας κατέθεσε αναφορά στο αρμόδιο τμήμα της Βουλής των Ελλήνων, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών και αναφέρεται στο αίτημα του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών ώστε να εξαιρεθεί, ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, από την καταβολή του φόρου και την επιστροφή του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Βουλευτής του Νομού παρευρέθη στην Κηδεία του τέως Υπουργού κ. Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

« Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση»

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

- Συνάδελφοι ,
- Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. , αποφασίσθηκε η σύγκληση της Πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους , την Πέμπτη 21-01-2010 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου Γρεβενών.
- Στην εν λόγω συνέλευση θα πραγματοποιηθεί :
 Ενημέρωση του σώματος για τα τρέχοντα ζητήματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο
 Συζήτηση – λήψη αποφάσεων για το διεκδικητικό μας πλαίσιο
 Τρόποι δράσης σε περίπτωση μη ικανοποίησης αιτημάτων μας
- Σε περίπτωση μη απαρτίας του ¼ των μελών , η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος και ώρα την 28-01-2009 χωρίς άλλη πρόσκληση.
- Μετά το πέρας της Συνέλευσης θα ακολουθήσει κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και μπουφές.
- Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων


Αναφορά στη μεγάλη σημασία που έχει η δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, οι οποίες και προσφέρουν σημαντικές θέσεις εργασίας


Ακόμα και σε προηγμένες χώρες οι θέσεις εργασίας έρχονται από τις νέες επιχειρήσεις και όχι από τις παλιές,

"Περιοχές που δεν έχουν άλλη ανάπτυξη, μπορεί να στηριχτούν στον τουρισμό", έχουμε πτώση της ποιότητας του τουρισμού και χρειάζεται να αναπτυχθούν οι ειδικές μορφές

Ο συνδυασμός βιολογικής γεωργοκτηνοτροφίας και αγρο-τουρισμού είναι απαραίτητος για να επιβιώσει μια ολοκληρωμένη επιχείρηση, ειδικά όταν είναι μικρή και οικογενειακή. Η αγροτουριστική ενασχόληση προσφέρεται περισσότερο για τα νεότερα μέλη της οικογένειας που μπορούν να συνδυάσουν παραδοσιακό τρόπο ζωής και εργασίας και νέες τεχνολογίες. Η ανακαίνιση και η τουριστική αξιοποίηση παλιών οινοποιείων, τυροκομείων, νερόμυλων, η λειτουργία ταβερνών με προϊόντα του αγροκτήματος είναι μερικές από τις δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται και επιδοτούνται Το μόνιμο πρόβλημα βέβαια με τα προγράμματα ενίσχυσης είναι ότι δίνουν τη μεγαλύτερη μερίδα σε ξενώνες και καταλύματα, (συχνά κακοφτιαγμένα), ενώ θα πρέπει πρώτα και κύρια να ενισχύσουν και να προβάλουν τις αγρο-οικο-τουριστικές ομορφιές που θα φέρουν τουρίστες στους ξενώνες.

Γίνεται σε ανοιχτές εκτάσεις, με φυσική βόσκηση, και συμπληρωματική διατροφή από αγνές ζωοτροφές, με χρήση φυσικών- βιολογικών μέσων για τις ασθένειες και χωρίς επεμβάσεις στα φυσικά χαρακτηριστικά του ζώου

Τα μεγάλα έξοδα παραγωγής αντιμετωπίζονται από τη μεγαλύτερη τιμή πώλησης των προϊόντων λόγω καλύτερης ποιότητας.

Οι πλούσιοι φυσικοί πόροι των ορεινών και ημιορεινών περιοχών των Γρεβενών, οι παραδοσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται ακόμη, τα διαθέσιμα ντόπια ζώα (π.χ. αιγοπρόβατα) θεωρούνται από τους ειδικούς ότι είναι τεράστια πλεονεκτήματα και κίνητρα που πρέπει να εκμεταλλευθεί ο νομός Γρεβενών

Η διαχρονικότητα του τουρισμού, του φαινομένου της προσωρινής μετακίνησης για ψυχαγωγία, οφείλεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για επαφή με άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς. Η εντατική προσπάθεια για τεχνολογική συμβολή στην μείωση των γεωγραφικών αποστάσεων, προδιαγράφει τον αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης του τουρισμού.

Πρόγραμμα ειδικού τουρισμού στην Ηπειρο

Ο ειδικός τουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού ελάχιστα αναπτυγμένη στην Ελλάδα, με ραγδαία όμως εξάπλωση στο εξωτερικό. Βασικά της πλεονεκτήματα είναι: η σε ετήσια βάση εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση τέτοιου τύπου εγκαταστάσεων (αγροτουρισμός, επαφή με τη φύση) και η ανάπτυξη νέων θεματικών περιοχών της Ελλάδας.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος ειδικού τουρισμού που μελετά η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κόνιτσας. Το φθινόπωρο του 2001 ιδρύθηκε η τουριστική θυγατρική εταιρία ΤΟΠΟΣ Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα που αφορά τη δημιουργία δικτύου παραδοσιακών ξενώνων αγροτικού και αθλητικού τουρισμού (agrotourism, outdoor activities), με παράλληλη δημιουργία αγροκτήματος για βιολογική καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων ΠΟΠ, με ονομασία προέλευσης και βιολογική κτηνοτροφία. Επίσης θα περιλαμβάνει κέντρο για την εκπαίδευση σε νέα επαγγέλματα, όπως οι βιολογικές καλλιέργειες, η περιβαλλοντική εκπαίδευση κλπ.

Δραστηριότητες Bουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα

Θανάσης Χαντάβας
Το πρωί της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου ο κ. Χαντάβας δέχθηκε πολίτες και εκπροσώπους φορέων στο πολιτικό του γραφείο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκε την πόλη της Δεσκάτης και είχε συνάντηση με μέλη του συνεταιρισμού μεταλλουργών της πόλης στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και οι τρόποι επίλυσής τους.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Δεσκάτης όπου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκδήλωση του ποδοσφαιρικού συλλόγου της πόλης.

Αργά το βράδυ ο κ. Χαντάβας είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδόχων του Νομού σε ξενοδοχείο του ορεινού όγκου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που ενέκυψαν από την έλλειψη χιονιού στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Τα μέλη του Σωματείου κατέθεσαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την ανάδειξη μνημείων και περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ν. Γρεβενών με θέμα ¨100 ημέρες κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ¨.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφτεί τα χωριά Κυρακαλή και Μεγάλο Σειρήνι σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Συλλόγων και το βράδυ θα παραστεί στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πριονίων.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Οι ειδικοί στα Γρεβενα

 Μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου τα Γρεβενα έγιναν ειδικά από τους ειδικούς,
Εμφανίστηκαν ειδικοί γραμματείς , ειδικοί πρόεδροι σωματείων, ειδικοί γνώστες χιονοδρομίας, ειδικές εταιρείες γκάλοπ , ειδικοί δημοσιογράφοι, ειδικοί αρχιτέκτονες ντεκορατέρ, ειδικοί πρόεδροι ΔΕΥΑΓ, ειδικοί κακοδιαχειρηστες, ειδικά τρωκτικά, ειδικοί εκτροφείς, ειδικοί σύμβουλοι ,ειδικοί επί των ειδικών.
Είμαι τώρα σίγουρος ότι τα Γρεβενα θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα και θα αποκτήσουν την ταυτότητα του ειδικού νομού.
Που ήταν όλοι αυτοί οι ειδικοί πατριώτες πριν 5μηνες? Μήπως έκαναν διατριβή για να αναλάβουν την αναπτυξιακή πολιτική του νομού? Μήπως έγιναν ειδικοί από τους ειδικούς για να πετύχουν στόχους και οράματα των ειδικών? Μήπως έχουν ειδική αποστολή για τις επερχόμενες ειδικές δημοτικές νομαρχιακές εκλογές? Μήπως κάνουν ειδική προπαγάνδα για να περάσουν στους αθώους Γρεβενιωτες τις ειδικές αρρωστημενες τους βλέψεις? Μήπως θέλουν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους ανυποψίαστους Γρεβενιωτες με τις ειδικές ενημερώσεις και άρθρα τους ποιο θα είναι το ειδικό μέλλον που έχουν οραματιστεί οι ειδικοί αλαζόνες και φιλόδοξοι κακοδειαχειρηστες? Πολλά ειδικά συμφέροντα παίζονται στο νομό Γρεβενων από τους ειδικούς υποστηριχτές των ειδικών.
Γιαυτο είμαι σίγουρος ειδικά ότι οι Γρεβενιωτες το γνωρίζουν , το έχουν αντιληφθεί ,το έχουν καταλάβει και περιμένουν τους ειδικούς για να τους περιποιηθούν ειδικά.
Ακόμη έχουν προγραμματίσει ειδικούς συνδυασμούς με ειδικούς των ειδικών, μπορείτε να το διαπιστώσετε φίλοι μου αν κάνετε μια αναδρομή στα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες 80 ημέρες στα Γρεβενα από τα ηλεκτρονικά , έντυπα Μ.Μ.Ε

ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
GERAKI

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κατασκευή και λειτουργία Οικομουσείου Γρεβενών.


Θανάσης Χαντάβας

Την Πέμπτη 14/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Θέμα: Κατασκευή και λειτουργία Οικομουσείου Γρεβενών.

Κύριε, Υπουργέ,
Η Εγνατία Οδός, το μεγαλύτερο οδικό έργο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ελλάδα και ένα από τα πιο δύσκολα και σημαντικά έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί σήμερα γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες του ελληνικού κράτους και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ οι οποίες το έθεσαν σε τροχιά κατασκευής και το ολοκλήρωσαν στο μεγαλύτερο τμήμα του.
Πρόκειται για έργο που άλλαξε άρδην το τοπίο στον τομέα των μεταφορών και πρόσθεσε νέα δεδομένα στο χωροταξικό και αναπτυξιακό γίγνεσθαι των νομών και περιφερειών που διατρέχει.
Αναγνωρίζοντας από πολύ νωρίς τον πολυδιάστατο ρόλο της Εγνατίας οδού και τη σημασία της για τις ευαίσθητες γεωγραφικές ενότητες που διασχίζει, τόσο η τότε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων, όσο και η Εγνατία οδός Α.Ε. έθεσαν νέους όρους πολιτικής στη διαχείριση κυρίως σε ότι αφορά στο φυσικό περιβάλλον.
Ανάμεσα στις καινοτομίες της Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Εγνατίας ήταν και η πιλοτική εφαρμογή που αφορούσε στη δημιουργία Οικομουσείου στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Γρεβενών ως υποδομή ερμηνείας για την κατανόηση των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων της περιοχής, αλλά και υποδομή προσανατολισμού, παρέχοντας πληροφόρηση για αξιοθέατα και τουριστικές δραστηριότητες που θα μπορούσε να συνδυάσει ο επισκέπτης στη διάρκεια του ταξιδιού του.
Η μελέτη του έργου ανατέθηκε το 2001 στο Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων και Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2003.
- Επειδή από τότε και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη
- Επειδή ακόμη και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Εγνατίας εμφανίζεται το Οικομουσείο Γρεβενών ως καινοτομία και πιλοτική περιβαλλοντική εφαρμογή.
Ερωτάστε:
1. Αν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Εγνατίας οδού η κατασκευή και λειτουργία του Οικομουσείου Γρεβενών ως πιλοτική εφαρμογή ,
2. πότε προβλέπεται η έναρξη κατασκευής του,
3. αν έχει προβλεφθεί η εγγραφή της απαραίτητης πίστωσης,
4. ποια είναι η ακριβής χωροθέτησή του στο νομό Γρεβενών

Ο Ερωτών Βουλευτής
Θανάσης Χαντάβας

Το αφιερώνω στους ψευτο - Αριστοφανηδες των Γρεβενων


Σε όσους παριστάνουν τους πνευματικά ανώτερους αλλά μοιραία νιώθουν την κατώτερη αξία τους, αυτή η εμμονή στη σάτιρα που πολλαπλασίασε τα κείμενα αυτού του είδους, τα οποία προξενούν διπλό κακό — αποθαρρύνοντας όσους διαθέτουν ταλέντο και ενθαρρύνοντας την κακεντρέχεια όσων δεν διαθέτουν. Εξ ου και αυτή η μόνιμη τάση να γελοιοποιούν ότι καλό και μάλιστα ενάρετο. Το κακό έχει γίνει καθολικό, και το γούστο μια συγκεχυμένη υπόθεση. Στα λόγια το αναζητούν, στην πράξη το εξοβέλισαν.

Δεν έχουμε πια Σωκράτες, και ακόμα λιγότερο Αριστοφάνηδες.

Ο Βιργίλιος και ο Οράτιος αισθάνθηκαν στην εποχή τους το βάρος της ζηλοφθονίας. Το γνωρίζουμε, και το γνωρίζουμε όχι μόνο από τα έργα των δύο αυτών μεγάλων. Τα σατιρικά κείμενα που γράφτηκαν εναντίον τους χάθηκαν, ενώ τα έργα στα οποία επιτέθηκαν είναι αιώνια. Έτσι πεθαίνουν τα έντομα που κάνουν τα φύλλα των δένδρων να ξεραίνονται — αλλά τα δένδρα κάθε άνοιξη ξαναπρασινίζουν.

Δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα από το να είναι κανείς πνευματώδης με τους ανόητους.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Κόβονται δύο στους τρεις δήμους

Καλλικράτης, ο αρχιτέκτονας του Παρθενώνα

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και ο Ικτίνος ήταν οι δύο ονομαστοί αρχιτέκτονες του Παρθενώνα. Ο Καλλικράτης εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές του Πλουτάρχου: στα Μακρά Τείχη της πόλης (460-450 π.Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση ναού αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκη στην Ακρόπολη το 448 π.Χ. και τέλος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο πάλι, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα.



Και συγχωνεύσεις νομαρχιών προβλέπει το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση
Με τον.... Καλλικράτη θα γίνουν οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης τον Νοέμβριο του 2010: πρόκειται για την κυβερνητική πρόταση δημιουργίας 13 περιφερειών με αιρετό περιφεριάρχη και 370 νέων δήμων, το όνομα και οι βασικές αρχές της οποίας εγκρίθηκαν χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα το πρόγραμμα Καλλικράτης, ενώ οι πρώτες εξετάσεις για την αποδοχή που θα συναντήσει το εγχείρημα της «νέας αρχιτεκτονικής» της χώρας αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα που αρχίζει το συνέδριο των δημάρχων.
«Η νέα αρχιτεκτονική δεν αποτελεί μια αλλαγή που σχεδιάστηκε με τη λογική συμβιβαστικών διευθετήσεων ή προσωρινών λύσεων» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατά την παρουσίαση του προγράμματος.
Όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση, μία από τις αλλαγές αφορά την επαναφορά του 50% + 1 για την εκλογή δημάρχων και, βάσει της νέας δομής, περιφερειαρχών. Η εκλογή τους θα γίνεται από τους ψηφοφόρους ολόκληρου του νέου δήμου ή της νέας αιρετής περιφέρειας, σε αντίθεση με τους δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους.
Θα προβλέπεται ειδικότερα συγκεκριμένος αριθμός συμβούλων σε κάθε έναν από τους παλαιούς δήμους που θα συνενωθούν και θα ψηφίζονται από το εκλογικό σώμα των παλαιών αυτών δήμων. Αναλόγως, για τα περιφερειακά συμβούλια θα ορίζεται αριθμός συμβούλων σε επίπεδο σημερινών νομαρχιών και θα επιλέγονται από τους ψηφοφόρους τους. Στο πλαίσιο των συνενώσεων προβλέπεται και η αύξηση του αριθμού των δημοτικών συμβούλων κάθε νέου δήμου. Παράλληλα, όπου υφίστανται τοπικά διαμερίσματα άνω των 1.000 κατοίκων θα εκλέγονται τριμελή ή πενταμελή τοπικά συμβούλια, ενώ σε δήμους με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους ιδρύονται τοπικά διαμερίσματα, εάν δεν υπάρχουν. Για τη Θεσσαλονίκη

Ανοικτό αφήνει το σχέδιο το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στα όρια νομαρχιών ή νομαρχιακών διαμερισμάτων όπου υπάρχει ανάγκη και αναφέρεται ως παράδειγμα η Αττική. Το σενάριο, πάντως, δημιουργίας ξεχωριστής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, που θα αναλάμβανε και μητροπολιτικές αρμοδιότητες και θα αύξανε τον αριθμό των αιρετών περιφερειών σε 14, δείχνει να απομακρύνεται. Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι διαφώνησαν με το ενδεχόμενο αυτό κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Για τον λόγο αυτό εξάλλου στην πρόταση δεν γίνεται εκτενής αναφορά στην μητροπολιτική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η πιθανότητα δημιουργίας μητροπολιτικού δήμου στο επίπεδο του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με θεσμοθέτηση δημοτικών διαμερισμάτων στα όρια των παλαιών δήμων.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr


Γρεβενά 12 Ιανουαρίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Τρίτη 12-01-2010, διεξήχθη η 4η αγωνιστική του 3ου Ομίλου του Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αγωνίσθηκαν στο γήπεδο του Δ.Δ. Καρπερού Γρεβενών, οι ομάδες των Αστυνομικών Διευθύνσεων ΓΡΕΒΕΝΩΝ και ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ενώ ρεπό είχε η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ με σκορ 3-2 (ημίχρονο 3-0).

Το σκορ άνοιξε για την ομάδα των Γρεβενών ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Παναγιώτης στο 25΄ λεπτό της αναμέτρησης και διεύρυνε ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας ΔΟΥΜΑΣ Ευριπίδης στο 31΄ και 40΄ , ενώ για τα Τρίκαλα μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΔΕΡΜΑΝΗΣ με δύο τέρματα στο 63΄ και 81΄ λεπτό του αγώνα.

Συνθέσεις:

Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Καστανίδης, Λάππας, Χαντάβας, Λαμπρόπουλος, Κύρκος, Κακούσιος, Χριστοδούλου, Ιωαννίδης, Δούμας, Λάλος, Γκέτσιος. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Λάχανος, Νικολόπουλος, Γράβαλος, Τσιάτσιος, Ντάνας, Ταμπακάκος, Κόντος. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ισαακίδης Γιώργος.

Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Αγραφιώτης, Μήτραινας, Γκουλιάφας, Χασιώτης, Χασιώτης, Λίτος, Δερμάνης, Τσιούλης, Καραλής, Θεοδώρου, Θεοδωράκης. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Καρατζάς, Παπανικολάου. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: Καρατζάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΗΘΟΙ: ΑΛΕΞΙΟΥ, ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ: ΤΣΑΤΣΑΡΗΣ Αθανάσιος

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η βαθμολογία του 3ου ομίλου, διαμορφώνεται ως εξής:

1. Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Βαθμοί 6

2. Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ -//- 6

3. Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ -//- 0
Την επόμενη αγωνιστική (5η), αγωνίζεται η Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ με την Α.Δ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ενώ ρεπό έχει η ομάδα της Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: http://greveniotis.gr και http://trikalaola.blogspot.com/
Εμείς από την πλευρά μας συγχαίρουμε για μια ακόμη φορά τους συναδέλφους μας για την νίκη τους και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Χασίων κ. ΝΑΖΟ Ανδρέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ευάγγελο, αλλά και όλους τους κατοίκους του Καρπερού για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που παρείχαν στους ποδοσφαιριστές των ομάδων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΜΟΝΟ ΤΟ PORK FESTIVAL ΤΟΥΣ ΕΔΙΑΦΕΡΕΙ


Διαβάστε κύριοι των Γρεβενων πως εξελισεται ο τόπος προορισμού.


European Destinations of Excellence

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE” (EDEN) – “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Για το 2009 το θέμα του διαγωνισμού είναι «Τουρισμός και οι Προστατευόμενες Περιοχές » («Τοurism and the protected areas»).

Τα Κράτη- Μέλη καλούνται να επιλέξουν έναν προορισμό που εντός των ορίων του υπάρχει επίσημα χαρακτηρισμένη «προστατευόμενη περιοχή» μ’ αυτή αναπτύσσεται βιώσιμος τουρισμός που χρησιμοποιεί την «προστατευόμενη περιοχή» ως συγκριτικό πλεονέκτημα τουριστικής ανάπτυξης

Ο τουριστικός προορισμός που θα επιλεχθεί, θα προβληθεί τόσο σε εθνικό επίπεδο, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και σε ευρωπαϊκό, μέσω των δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, οι επιλεγέντες προορισμοί από τα Κράτη που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα, θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εορτασμός του καρναβαλιού – επιστροφή στο παρελθόν

Νομαρχία Γρεβενών (Ελλάδα)

Η νομαρχία Γρεβενών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μια ορεινή περιοχή με πλούσιους φυσικούς βιότοπους: υπάρχουν πολλά δάση (Πίνδος-Βάλια Κάλντα, Βάλια Κίρνα), κοιλάδες ποταμών (Αλιάκμων, Βενέτικος) με άφθονη πανίδα και χλωρίδα. Η φύση είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και την ιστορία, καθιστώντας τα Γρεβενά έναν ελκυστικό προορισμό για τους τουρίστες.

Στη διάρκεια του καρναβαλιού αναβιώνουν στην περιοχή πολλά έθιμα και πραγματοποιούνται παραδοσιακές εκδηλώσεις που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Τα θέματα των πανηγυριών αντλούνται από τις εμπειρίες των κατοίκων, την κοινωνική τους ζωή και την ιστορία της περιοχής. Κάτοικοι και επισκέπτες ψυχαγωγούνται σε μια πολιτιστική διαδρομή που περιλαμβάνει φωτογραφίες, μουσική και τραγούδια, που όλα μαζί δίνουν την αυθεντική αίσθηση μιας πραγματικής γιορτής στα Γρεβενά.

Η περιοχή διοργανώνει ένα υπαίθριο πανηγύρι που ονομάζεται ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ, το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας,

Με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή είχε επικοινωνία τη Δευτέρα 11/1 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, την οποία ενημέρωσε για την πρόοδο της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων που πραγματοποιεί η Ε.Α.Σ Γρεβενών.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι επιδοτήσεις των γεωργών και των κτηνοτρόφων θα καταβληθούν στο τέλος Ιανουαρίου.
Η κ. Μπατζελή ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Χαντάβα και θα επισκεφθεί τα Γρεβενά στα μέσα Φεβρουαρίου.
Επίσης την ίδια μέρα ο κ. Χαντάβας είχε συνάντηση στην Αθήνα με το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κύρκο. Συζήτησαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν το Νομό Γρεβενών και ιδιαίτερα εστιάστηκαν στη χρηματοδότηση των έργων των προγραμμάτων Ε.Π.Α.ΔΥ.Μ., Ε.Σ.Π.Α. και ΠΙΝΔΟΣ, καθώς επίσης και στα ζητήματα που απασχολούν το Δ.Δ. Κατάκαλης.

Ο κ. Κύρκος δήλωσε ότι αφού ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες επαφές του με τους κυβερνητικούς παράγοντες θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Νομάρχες, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές της Περιφέρειας για την οριστικοποίηση του προγραμματισμού των έργων και την εκκίνηση των επενδυτικών προγραμμάτων.
Συμφώνησε επίσης να πραγματοποιήσει κοινή επίσκεψη με τον Βουλευτή και το Νομάρχη Γρεβενών στο Δήμο Χασίων, για να εξεταστούν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δ.Δ. Κατάκαλης και να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Καρπερού Γρεβενών, θα διεξαχθεί επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΓΡΕΒΕΝΩΝ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΤΡΙΚΑΛΩΝ, στα πλαίσια της 4ης Αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

Σε ποιανού το περιβάλλον ανήκεις;


Σε είπανε Θεό και δεν σε πίστεψα γιατί αν ήσουνα
θα 'χες φόβο, θα 'χες τρόμο, θα 'χες ντροπή

Δεν έχω ακόμα αντιληφθεί γιατί θυμώνουν οι βαθυπασόκοι με τον τρόπο που οι ρηχοπασόκοι χειρίζονται το θέμα της πρόσληψης γενικών/ειδικών γραμματέων. Υπάρχει ασφαλέστερο κριτήριο αξιοσύνης κάποιου από το να είναι χρόνια φίλος με έναν ή πολλούς υπουργούς; Θα έκανε παρέα ένας πολιτικός μ' έναν επιστήμονα εάν αυτός δεν ήταν άξιος; Αρα, η «αξιοκρατική» σφραγίδα προϋπήρχε και είχε ελεγχθεί και άδικα διαμαρτύρονται ότι ορισμένοι από τους επιλεγέντες είναι όψιμοι ΠΑΣΟΚ. Ποιος μπορεί να είναι αξιότερος από τον δικηγόρο, τον γιατρό, τον συμμαθητή του υπουργού, που σίγουρα έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια διαπιστευτήρια αξιοσύνης;

ΓΙ' ΑΥΤΟ και αξιοκρατικά αξιοποιείται.

ΓΙΑΤΙ άλλωστε είναι -σε συνθήκες 2010- αξιότερος ο ξημεροβραδιαζόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη (νυν Ιπποκράτους) από τον κολλητό τού τάδε παράγοντα ο οποίος επί χρόνια μοιράζεται χαρές και λύπες με το φιλαράκι του; Ποιος εκδίδει τις ταυτότητες του «καλού» ή «λιγότερο καλού» ΠΑΣΟΚτζή, αν όχι αυτός που κατέχει τη σφραγίδα; Από τη στιγμή που η σοσιαλιστική ιδεολογία και πρακτική έχουν ξεθυμάνει, πρέπει οι βαθυπασοκίτες να συνειδητοποιήσουν ότι «ΠΑΣΟΚ είναι όποιος μπορεί να διαγράψει τον άλλον» ή και «όποιος μπορεί να βαφτίσει τον κηπουρό του ΠΑΣΟΚ».

ΒΕΒΑΙΑ, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους παιδικούς φίλους, τους επαγγελματικούς συνέταιρους και «το ορατό τε και αόρατον περιβάλλον». Οπως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διευκόλυνση, την εξυπηρέτηση και τη διαπλοκή.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Να σπάσει το κατεστημένο


Είναι άξιο λόγου να μαθαίνουν οι Γρεβενιωτες τα όσα συμβαίνουν στον νομό μας.

Ακόμη είναι άξιο λόγου να αφυπνίζονται οι κάτοικοι αυτού του νομού για να αποκτούν γνώσεις επί των πεπραγμένων ,ούτως σώστε να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν τις κακοδαιμονίες και όλα αυτά εις βάρος των πολιτών αλλά και του τόπου γενικότερα.


Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί που ο φθόνος- η ζήλια- η κακία γνωστός τρόπος προσέγγισης (γλύφοντας έρποντας και δια κεράτων ) που τους διακατέχει ενεργούν, παρορμητικά βρίζοντας – συκοφαντώντας –υγιείς ανθρώπους που βιώνουν στο νομό Γρεβενων, - να υπερασπίζουν τα έργα τους , να καλύπτουν τις κακοδιαχειρίσεις τους – να σκεπάζουν κάτω από το χαλί ως έχουν συνηθίσει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανιζαν και ταλανίζουνε το νομό μας με αποτέλεσμα να εκτίθενται – να δίδουν χωρίς να τα καταλάβουν την πραγματική εικόνα που επικρατούσε – επικρατεί στα Γρεβενα και να δικαιώνουν για πολλοστή φορά το geraki και τους συνεργάτες του.


Αυτό δίνει δύναμη , μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο geraki και στους συνεργάτες του να ξεγυμνώσουν – να φέρουν στην επιφάνεια εκείνους που τόσα χρόνια για το δικό τους προσωπικό – πολιτικό – επαγγελματικό συμφέρον ενεργούσαν ενάντια στον τόπο αυτόν που η φύσει τον έχει προικίσει πλουσιοπάροχα και αυτοί τον βεβηλώνουν τον ταλανίζουν με τις ενέργειες τους , αποτρέποντας κάθε θετική σκέψη από τους υγιείς σκεπτόμενους Γρεβενιωτες.


Ρίχνουν στάχτες στα μάτια των πολιτών φτιάχνοντας καμπαναριά και καρόδρομους ,για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι , εκτρέφουν τρωκτικά – αρπαχτικά – μπούφους και ότι άλλο σκεφτεί το αρρωστημενο μυαλό τους για να τους προστατεύουν, – απειλώντας αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο μπροστά τους η τους φέρουν στην επιφάνεια.
Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το κατεστημένο , να απομονώσουμε τους διεφθαρμένους κερδοσκόπους – κακοδειαχειρηστες οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι.
Μέχρι εδώ και μη παρεκει (κύριοι) της αρπαχτης.______
geraki

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Άνθρωποι κι ανθρωπάκια


Ψάχνεις γύρω σου γι' ανθρώπους (σαν άλλος Διογένης) μα το φανάρι σου αποκαλύπτει ανθρωπάκια κλεισμένα στο καβούκι τους.
Where once they decide to go by this and
Αντιμετωπίσουν αλήθειες σαν άλλοι χαμαιλέοντες
κιτρινίζουν, πρασινίζουν και μαυρίζουν. Ένα χρώμα μόνο δεν μπορούν να πάρουν. Το χρώμα της ντροπής!!!!

Γιατί αν κοκκίνιζαν:

- Δεν θα επέλεγαν να κάνουν σημαία τους την προδοσία την συκοφαντία και την κακία

- Δεν θα κινούνταν σε υπόγειες διαδρομές με σκοπό ν' ανοίξουν λάκκους στους άλλους (αφιερωμένη η παροιμία "Όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλονού, πέφτει ο ίδιος μέσα")

Ξεχνάνε όμως απ' ότι φαίνεται ότι κι οι υπόνομοι ανήκουν σ' αυτές τις υπόγειες

αναζητήσεις. Και είναι γνωστό τι συναντάμε και με ποιούς πορευόμαστε κάθε φορά που υπαναπτυσσόμαστε

- Δεν θα βουτούσαν το κεφάλι τους στην άμμο (ενίοτε και στη λάσπη) κάθε φορά που τα καμπανάκια της ζωής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αλλά για να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα με μια αξιοπρεπή στάση ζωής πρέπει να διαθέτεις "κότσια".

Πρέπει να τολμάς να λες αλήθειες, όποιο κόστος κι αν έχουν.

Άνθρωποι κι ανθρωπάκια

Πρέπει να αποβάλλεις την επιλεκτική κωφαμάρα, την κατά περίπτωση στραβωμάρα,

Την στρουθοκαμηλική _________συμπεριφορά και την οσφυοκαμπτική

θέση κάθε φορά που μαγνητίζεσαι από δύναμη και εξουσία

.Όσο για τους όμοιους (βλέπε όμοιος ομοίω αεί πελάζει, όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι κλπ) η ομαδική ξεφτίλα σας έχει δώσει ήδη ραντεβού, αφού η δυσωδία δεν μπορεί άλλο να καλυφθεί.

Υ.Γ. Γυναίκες που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές, δικαίως κερδίζουν τον τίτλο υποκοριστικού που ακούει στο "ΜΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ" (ενίοτε απονέμεται και στους άνδρες).

Όσοι από τον ανδρικό πληθυσμό βρίσκουν ομοιότητες με αυτά που περιγράφονται παραπάνω τους συμβουλεύουμε:

ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ,

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΙΜΟΥΝ.

"Ο φίλος απ' τα παλιά ή παλιόφιλος"

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε.

Αν δεν το ξέρατε, τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου γενικά και μάλιστα στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και στην Ελλάδα ειδικότερα, είναι ως προς το καταστατικό τους onshore (εγχώρια), αλλά ως προς την "ιδεολογία τους" offshore (εξωχώρια) μορφώματα.


Ως κόμματα μάλιστα του Κεφαλαίου δεν μπορεί παρά να αντιγράφουν τη λογική των καπιταλιστικών μετοχικών εταιρειών και για λόγους πρακτικούς, αφού έτσι κυκλοφορεί καλύτερα το μαύρο πολιτικό χρήμα, χωρίς το οποίο δεν εξασφαλίζεται κυβέρνηση. Έτσι ο «επίτιμος» πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δηλώνει στο πολιτικό χρηματιστήριο, πως η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε. ανήκει κατά 50% στον κ. Σαμαρά, κατά 40% στο μητσοτακαίϊκο και κατά 10% στον κ. Ψωμιάδη.


Η γενικότερη εκτίμηση για τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι πως υπάρχει τέτοια κινητικότητα μετοχών που άλλα είναι προς στιγμή ατομική ιδιοκτησία (αρχηγικά) και κάποια άλλα είναι πολυμετοχικά με την έννοια του «λαϊκού καπιταλισμού», σε βαθμό που να μην ξέρουν που πάνε (τα λεγόμενα δημοκρατικά). Το συμπέρασμα είναι πως και το ένα και το άλλο είδος κόμματος του αστικού κοινοβουλίου υπηρετεί το αφεντικό-κεφάλαιο, ενώ η κοινωνία ξοροσταλιάζει, περιμένοντας υποσχέσεις, διορισμούς και φιλανθρωπικά επιδόματα.

πολεμος κατα της διαφθορας


Ο πόλεμος είναι κακός..

Ο πόλεμος είναι καταστροφικός..
Ο πόλεμος σπάνια έχει λόγο να γίνει. Και ποτέ η πραγματική του αιτία, δεν είναι η αιτία την οποία επικαλείται.
Ο πόλεμος έχει πάντα θύματα. Συνήθως τους άμαχους.
Η διαφθορά είναι ένας κλασικός εμφύλιος πόλεμος.
Είναι ένας εμφύλιος πόλεμος χωρίς καλούς και κακούς. Είναι ένας εμφύλιος πόλεμος χωρίς ήρωες. Είναι ένας εμφύλιος πόλεμος με συναλλασσόμενους. Μόνο συναλλασσόμενους.
Διαλύει τα πάντα. Καταστρέφει τα πάντα. Καίει τα πάντα.
Στον εμφύλιο πόλεμο δεν μπορείς να διακηρύξεις την ουδετερότητα σου.
Δεν σου επιτρέπουν να μείνεις αμέτοχος.
Οι συναλλασσόμενοι, ακροβολισμένοι στις ταράτσες δημόσιων κτιρίων, πυροβολούν αδιακρίτως. Πως να προστατευθείς;;
Μπορείς να πεις «απέχω»;;;;
Μπορείς να πεις αφορά τους ......άλλους;;;;;
Το σύστημα της διαφθοράς είναι ένα σύστημα πολλαπλών εξισώσεων και φοβάμαι ακόμα περισσότερων μεταβλητών παραμέτρων.
Κοινός τόπος όλων, είναι ότι το σύστημα έφτασε στα όρια του.
Και οι πρώτοι που το καταγγέλλουν είναι οι άμεσα υπεύθυνοι διαχειριστές του.

Αυτές τις προτάσεις να τις συζητήσουμε, να τις κάνουμε καλύτερες και μετά να τις απευθύνουμε στην κοινωνία, στα πολιτικά κόμματα, και όπου τέλος πάντων κάτι μπορεί να γίνει, κάπου η κουβέντα μας να πιάσει τόπο.

Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα εξαλείψουμε την διαφθορά, θα σώσουμε την χώρα, θα αλλάξουμε την ιστορία του πλανήτη.

Όμως είναι ένα βήμα, ένα μικρό λιθαράκι, είναι καλύτερο από το συνεχίσουμε να μην κάνουμε τίποτα. Έλα βοήθα και συ να δούμε πως θα πάει.
geraki